واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كارشناس افغان در گفتوگو با فارس:همپيمانان آمريكا بيشترين فشار را براي امضاي پيمان امنيتي وارد ميكنند
كارشناس امور نظامي افغان طرح امضاي پيمان امنيتي افغانستان و ناتو از سوي اين سازمان را با هدف اعمال فشار بيشتر بر افغانستان براي امضاي پيمان امنيتي با آمريكا ارزيابي كرد.
«جاويد كوهستاني» كارشناس امور نظامي افغان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل گفت كه مسئله امضاي پيمان امنيتي با ناتو از حدود 2 سال پيش مطرح شده بود اما اينكه در شرايط فعلي امضاي اين پيمان از سوي ناتو مطرح ميشود به خاطر اعمال فشار بيشتر به افغانستان است تا افغانستان به خاطر ترس از بحرانهاي پيشرو، پيمان امنيتي كابل – واشنگتن را به امضا برساند.
وي افزود: درست است كه مسئله امضاي پيمان با ناتو به گونهاي تشويقي مطرح ميشود اما كشورهاي همپيمان با آمريكا در واقع ميخواهند به افغانستان هشدار دهند كه براي تنها نماندن، بايد با آمريكا پيمان امنيتي را به امضا برساند.
وي گفت كه امضاي پيمان همكاري با ناتو در برگيرنده ميزان كمك كشورهاي عضو ناتو به افغانستان ميباشد و اين پيمان جايگزيني بر پيمان امنيتي نخواهد بود.
وي اظهار داشت كه براي امضاي پيمان امنيتي با ناتو، نخست بايد پيمان امنيتي كابل – واشنگتن به امضا برسد.
دور شدن افغانستان از منطقه با امضاي پيمان
كوهستاني همچنين گفت كه امضاي پيمان با ناتو به عنوان يك سازمان نظامي و متشكل از دهها كشور، بسيار حساستر از امضاي پيمان با آمريكا ميباشد پس از اين جهت بايد دقت فراواني در امضاي اين پيمان صورت گيرد.
به گفته اين كارشناس افغان، امضاي پيمان با ناتو براي افغانستان به معناي همكاري طولاني مدت با ناتو است كه اين مسئله افغانستان را از وضعيت بيطرفي در منطقه بيرون ميكشد.
وي افزود كه در صورت امضاي پيمان با ناتو، افغانستان ملزم خواهد بود تا از ناتو حمايت كند و نه تنها منافع آمريكا بلكه منافع غرب را بايد در افغانستان پياده كند.
به باور وي، دنبال كردن منافع غرب در افغانستان علاوه بر اينكه در بسياري موارد با منافع افغانستان در تقابل قرار دارد، باعث خواهد شد تا تمام كشورهاي منطقه مانند چين، روسيه، ايران و پاكستان، در روابط خود با افغانستان تجديدنظر كنند.
فوايد امضاي پيمان با ناتو
كوهستاني گفت كه با وجود ضرر و زيان موجود، امضاي اين پيمان براي افغانستان عاري از فايده هم نخواهد بود.
وي افزود كه در صورت امضاي اين پيمان، نظاميان خارجي نيروهاي افغان را آموزش خواهند داد تا بتوانند در ادامۀ جنگ با افراط گرايان مبارزه كنند.
بغداد و كابل بسيار با هم تفاوت دارد
كوهستاني همچنين تاكيد كرد: هشدار روز گذشته «باراك اوباما» در مورد خروج از افغانستان، نشان ميدهد كه آمريكا ديگر به ديد گذشته و ترحم به افغانستان نمينگرد و ديپلماسي گذشته اين كشور كه بر اساس گذشت و همكاري با افغانستان بود، تغيير كرده است و آمريكا به چشم ديگري به افغانستان مينگرد.
او گفت كه اكنون و در شرايط فعلي، تنها مسئلهاي كه آمريكا در افغانستان دنبال ميكند، منافع اين كشور است و بايد سياستمداران افغانستان به ويژه رئيس جمهور افغانستان متوجه باشد كه آمريكا منافع افغانستان را زير پا نگذارد.
اين كارشناس افغان، هشدارهاي روز گذشته اوباما در مورد خروج كامل از افغانستان مانند عراق را با هدف اعمال فشارهاي بيشتر ميداند و ميگويد كه آمريكا هرگز افغانستان را مانند عراق ترك نخواهد كرد به دليل اينكه در اين منطقه از آسيا، پايگاهي مطمئنتر از افغانستان براي آمريكا وجود ندارد.
وي افزود كه شرايط جغرافيايي كابل و بغداد تفاوت زيادي دارد، آمريكا در حوزه خليج چندين پايگاه ديگر داشت اما در افغانستان مجبور است كه بماند.
به باور كوهستاني، اكنون كه آمريكا در خصوص امضاي پيمان امنيتي بعد از انتخابات رياست جمهوري تمركز خواهد كرد و اگر افغانستان بعد از انتخابات هم حاضر به امضاي اين پيمان نشود، اين كشور با صدور فرمان شوراي امنيت ملل متحد، ادامه حضورش را در افغانستان قانوني جلوه خواهد داد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]