واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو مجلس سناي افغانستان در گفتوگو با فارس:مخالفت كشورهاي همسايه در برابر تداوم حضور آمريكا در افغانستان عاقلانه است
عضو مجلس سناي افغانستان با تأكيد بر گسترش روابط افغانستان و كشورهاي منطقه اظهار داشت: به دليل عدم صداقت آمريكاييها مخالفت كشورهاي همسايه در برابر تداوم حضور آمريكا در افغانستان معقول است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1392/09/26/13920926000035_PhotoA.jpg)
«محمود دانشجو»، عضو مجلس سناي افغانستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، با اشاره به گسترش روابط افغانستان با كشورهاي منطقه و روند صلح در اين كشور گفت: دولتمردان افغانستان اگر به دنبال نهادينه كردن صلح در اين كشور هستند، بايستي روابط خود را با كشورهاي منطقه به خصوص ايران، پاكستان و هند گسترش دهند، زيرا اين كشورها نقش اساسي در روند صلح افغانستان دارند.
وي ادامه داد: آمريكا اگر در 12 سال گذشته در افغانستان به دنبال مبارزه با تروريسم بود تاكنون صلح در اين كشور پايدار و برقرار ميشد و نيازي به مذاكرات صلح نبود.
اين در حالي است كه آمريكا با دولت و ملت افغانستان صادقانه عمل نكرد و چنانچه حضور نظاميان اين كشور در افغانستان تداوم يابد، بازهم صادقانه عمل نخواهد كرد بنابراين مخالفت كشورهاي همسايه افغانستان در برابر تداوم حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان معقول است.
به گفته عضو مجلس سناي افغانستان مخالفت جمهوري اسلامي ايران مبني بر حضور كشورهاي غربي در افغانستان واقع بينانه است، زيرا ايران به اين نتيجه رسيده كه آمريكا براي صلح افغانستان مبارزه نخواهد كرد.
وي معتقد است كه همسايگان افغانستان ميتوانند در روند صلح اين كشور تأثيرگذار باشند بنابراين دولت افغانستان نيز بايد با احترام به نظرات كشورهاي همسايه برخورد كند.
پاكستان با امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن مخالفت كرد
دانشجو با اشاره به مخالفت پاكستان با امضاي پيمان امنيتي ادامه داد كه با توجه به گفتههاي سفير پيشين پاكستان در كابل به نظر ميرسد كه آن كشور نيز مخالف تداوم حضور نيروهاي خارجي در افغانستان است بنابراين همكاري پاكستان و ديگر كشورهاي همسايه افغانستان در راستاي صلح اين كشور تأثيرگذار است و در غير اينصورت صلح پايدار به افغانستان نخواهد آمد.
عضو مجلس سناي افغانستان همچنين معتقد است كه پاكستان از حضور نيروهاي خارجي در گذشته نيز خوشبين نبوده و در آينده نيز با حضور نظاميان خارجي مخالفت خواهد كرد.
امضاي پيمان كابل-واشنگتن ناامني را تشديد ميكند
دانشجو اظهار داشت: دولت افغانستان اگر با آمريكا پيمان امنيتي را به امضا برساند اين پيمان باعث افزايش ناامنيها ميشود، زيرا طالبان و برخي كشورهاي همسايه با آن مخالفاند.
وي تصريح كرد كه پاكستان بر طالبان تأثيرگذار است و طالبان در خاك اين كشور پرورش مييابند در نتيجه اگر اين كشور با امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن مخالفت كند بدون شك حملات طالبان نيز در افغانستان افزايش يافته و ناامنيها تشديد ميشوند.
افغانستان اعتماد پاكستان را جلب كند
عضو مجلس سناي افغانستان افزود: دولت افغانستان براي گسترش و استحكام روابط دوستانه بايستي اعتماد پاكستان را جلب كند، زيرا با همكاري صادقانه پاكستان صلح در افغانستان نهادينه ميشود.
به اعتقاد وي، عدم امضاي پيمان امنيتي يكي از راههاي جلب اعتماد پاكستان است در عين حال همكاري اين كشور براي مبارزه با تروريسم و روند صلح افغانستان و منطقه مهم است.
در صورت همكاري كشورهاي همسايه، افغانستان، به آمريكا نياز ندارد
دانشجو با تأكيد بر همكاري كشورهاي همسايه افغانستان در روند صلح اين كشور اظهار داشت كه اگر دولت افغانستان اعتماد همسايگانش را جلب كند، بنابراين شاهد اقدامات جدي در روند صلح خواهيم بود زيرا صلح در افغانستان به منافع تمام كشورهاي منطقه است.
وي تأكيد كرد كه كشورهاي همسايه افغانستان نيز بايستي واقع بينانه در روند صلح با اين كشور همكاري كنند تا به امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن و تداوم حضور نيروهاي خارجي در اين كشور نيازي نباشد.
رئيس جمهور افغانستان با سفر به كشورهاي همسايه در مورد مسائل مختلف با مقامات اين كشورها بحث و گفتوگو كرد.
اين در حالي است كه سفرهاي كرزي و عدم توجه نسبت به امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن، گمانهزنيهايي را بوجود آورده مبني بر اين كه وي پيمان امنيتي با آمريكا را امضا نميكند.
«رستم شاه موهمند»، سفير سابق پاكستان در افغانستان، روز گذشته اظهار داشت كه امضاي پيمان امنيتي افغانستان با آمريكا، صلح را در اين كشور به ارمغان نميآورد و تا زمان حضور نظاميان خارجي در افغانستان، مذاكره با طالبان امكان پذير نيست.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]