واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده و كارشناس افغان در گفتوگو با فارس:اتحاد كابل و كشورهاي منطقه، افغانستان را بي نياز از كمكهاي غرب ميكند
نويسنده افغان با اشاره به نقش همسايگان افغانستان در صلح و ثبات اين كشور گفت: چنانچه افغانستان و كشورهاي منطقه متحد شوند، نيازي به حضور كشورهاي خارجي در افغانستان نيست.
«عبدالحميد مبارز» نويسنده و كارشناس مسائل سياسي افغانستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، نقش حمايت كشورهاي منطقه را در ثبات افغانستان بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت: اگر كشورهاي منطقه متحد شوند، نيازي به حضور كشورهاي خارجي نداريم.
وي در مورد شروط حامد كرزي براي امضاي پيمان امنيتي با آمريكا اظهار داشت كه تمام شروط افغانستان از سوي آمريكا پذيرفته نميشود و در عين حال افغانستان هم تمام شروط اين كشور را نخواهد پذيرفت.
اين در حالي است كه در شرايط كنوني افغانستان به حضور كشورهاي خارجي در افغانستان نيازمند است و لازمه آن امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن است.
ضرورت آمريكا به امضاي پيمان امنيتي
مبارز تاكيد كرد كه آمريكا نيز به سبب موقعيت استراتژيك افغانستان، به امضاي پيمان امنيتي نياز دارد و با وجودي كه كاخ سفيد هشدار داده در صورت عدم امضاي پيمان امنيتي، گزينه صفر را عملي خواهند كرد اما معتقدم كه اين كشور از افغانستان خارج نخواهد شد.
از سوي ديگر، دولت آمريكا ابراز اميدواري كرده تا سفر كرزي به هند و گفتوگو با مقامات هندي بتواند او را به امضاي پيمان امنيتي ترغيب كند.
كارشناس افغان در ادامه سفر حامد كرزي به هند را سفري عادي دانست و اظهار داشت كه هند يكي از كشورهاي دوست افغانستان است و اين سفر نيز با هدف گسترش روابط 2 كشور انجام ميگيرد.
وي افزود كه بحث دريافت تسليحات نظامي از هند نيز در سفر رئيس جمهور افغانستان مطرح خواهد شد تا اين كشور بتواند سلاحهاي مورد نياز خود را تامين كند.
به باور مبارز، كشور هند در مورد پيمان امنيتي كابل-واشنگتن مذاكرات جدي با حامد كرزي خواهد داشت زيرا امضاي اين پيمان را به نفع خود ميداند.
واكنشهاي پاكستان نسبت به ديدار كرزي از هند
نويسنده افغان با اشاره به واكنشهاي پاكستان و ديدار حامد كرزي از هند خاطرنشان كرد كه سفر كرزي به هند در موقعيت حساسي انجام ميشود يعني چند روز پس از سفر نخست وزير پاكستان به كابل، و به نظر ميرسد كه اين سفر، حساسيتهاي دولت پاكستان را نيز به همراه خواهد داشت.
عدم حمايت آمريكا از روند صلح
در حالي كه بسياري از كارشناسان افغان، عدم حمايت عملي آمريكا از روند صلح افغانستان را مهمترين دليل عدم پيشرفت روند صلح افغانستان ميدانند اما مبارز ميگويد كه دولت پاكستان نقش مهمي در روند صلح افغانستان دارد زيرا مراكز تروريسم در خاك اين كشور است.
اين در حالي است كه برخي از كارشناسان افغان و مقامات دولتي افغانستان بر اين باورند كه آمريكا امكانات زيادي براي حمايت از روند صلح افغانستان در اختيار دارد و در صورتي تمايل، ميتواند پيشرفتهاي زيادي را در روند صلح افغانستان بوجود آورد.
اعمال فشارهاي بيشتر آمريكا به پاكستان براي حمايت از روند صلح افغانستان از ديگر امكاناتي است كه به باور آگاهان، ميتواند منجر به پيشرفت روند صلح افغانستان شود.
انتهاي پيام
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]