تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826167336




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عضو پارلمان افغانستان در گفت‎وگو با فارس تشريح كردناكامي چهار ضلع روند مذاكرات صلح افغانستان در برقراري آرامش پايدار


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو پارلمان افغانستان در گفت‎وگو با فارس تشريح كردناكامي چهار ضلع روند مذاكرات صلح افغانستان در برقراري آرامش پايدار
عضو پارلمان افغانستان با اشاره به دلايل ناكامي روند صلح افغانستان، اين روند را به يك چهار ضلعي تشبيه كرد كه هيچ يك به طور جدي نخواستند تا صلح پايدار در اين كشور برقرار شود.


«محمدعلي اخلاقي»، عضو پارلمان افغانستان در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، اظهار داشت: روند صلح افغانستان به شكل چهار ضلعي است؛ در ضلع اول آن دولت افغانستان، در ضلع دوم آن طالبان و ديگر مخالفان دولت اين كشور، در ضلع سوم آن كشورهاي غربي و ناتو و در ضلع چهارم آن، كشورهاي همسايه افغانستان مخصوصاً پاكستان قرار دارند.

اخلاقي افزود: اين چهار طرف در 12 سال گذشته نخواستند صلح در افغانستان پايدار بماند تا نيروهاي خارجي از اين كشور خارج شوند و افغانستان نيز به جمله كشورهاي رو به توسعه ملحق شود.

به اعتقاد وي، در كنار اين چهار طرف، جامعه جهاني نيز در 12 سال گذشته در راستاي صلح افغانستان هيچ اقدام جدي انجام نداده است.

كشورهاي غربي به بهانه برقراري صلح وارد افغانستان شدند

اخلاقي معتقد است كه پس از جنگ جهاني دوم اكثر كشورهاي حاضر در آن جنگ، گرد‎ هم آمده و جامعه جهاني را ايجاد كردند كه صلح جهاني يكي از اهداف تشكيل اين سازمان جهاني بود.

وي افزود: تمام اعضاي اين جامعه، به طور ظاهري خواستار صلح در جهان بوده و در هر كشوري كه صلح پايدار نباشد، به در خواست مردم آن كشور نيروي نظامي مي‎فرستند كه افغانستان هم يكي از اين كشورها است.

به اعتقاد اين كارشناس افغان، پس از آن ‎كه كشورهاي غربي به بهانه صلح، نيروي نظامي به افغانستان فرستادند و در عرصه‎هاي سياسي نيز حضور گسترده يافتند به اهداف جامعه جهاني عمل نكردند، زيرا اگر آنها به اهداف جامعه جهاني عمل مي‎كردند، تا كنون صلح در افغانستان نهادينه مي‌شد.

كشورهاي غربي و اهداف

به گفته وي، هدف آمريكا در افغانستان نهادينه شدن صلح در اين كشور نيست، بلكه تعقيب اهداف آن كشور در منطقه است.

اخلاقي تصريح كرد: آمريكا در آسيا و منطقه برخي از كشورها مانند جمهوري اسلامي ايران، چين، هند و روسيه را رقيب خود دانسته و حضور در افغانستان و منطقه را تهديدي جدي بر عليه اين كشورها مي‎داند.

اين عضو پارلمان افغانستان معتقد است كه اگر آمريكا در راستاي صلح افغانستان اقدامات جدي مي‎كرد، ديگر بهانه‎اي براي حضور در افغانستان و منطقه نداشتند.

وي اظهار داشت: آمريكا و كشورهاي غربي به هر بهانه و هر بهايي مي‎خواهند در افغانستان باقي بمانند، زيرا افغانستان بهترين گزينه براي دست يافتن به اهداف بلند مدت آن كشورها است.

تداوم حضور كشورهاي خارجي وابسته به نظام آينده افغانستان است

به اعتقاد اخلاقي، نياز ادامه حضور نيروهاي خارجي در افغانستان وابسته به نظام آينده افغانستان است كه قرار است پس از انتخابات رياست جمهوري سال آينده روي كار آيد.

وي افزود: بستن پيمان با كشورهاي خارجي براي افغانستان يك ضرورت اساسي است، اما هر پيمان كه با كشورهاي خارجي به امضا مي‎رسد بايد به مصالح هر 2 طرف باشد.

اين عضو پارلمان افغانستان معتقد است كه اگر افغانستان با كشورهاي خارجي پيمان‌ها و توافق نامه‎ها را به امضا نرساند، امكان وقوع جنگ‎هاي داخلي در اين كشور وجود دارد.

اخلاقي در ادامه خاطر نشان كرد: دولت آينده افغانستان با هر كشور كه پيمان مي‎بندد، بايد منافع ملي افغانستان و ضرورت پيمان را در نظر بگيرد، تا موجب آن نشود كه آن پيمان‎ها بر ضد امنيت، صلح و استقلال افغانستان تمام شود.

اسنادي و شواهدي مبني بر تمويل و تجهيز طالبان توسط كشورهاي غربي وجود دارد

اخلاقي در ادامه گفت: آمريكا و ديگر كشورهاي غربي كه در افغانستان نيروي نظامي دارند، با آنكه در روند صلح اين كشور اقدام جدي نكرده‌اند، اما اسنادي و شواهدي وجود دارد كه آن‎ها با مخالفان مسلح دولت افغانستان و طالبان ارتباط داشته و آن‎ها را تأمين و تجهيز مي‎كنند.

وي به اسناد و شواهدي اشاره كرد كه نشان مي‌دهند مخالفان مسلح دولت افغانستان مخصوصاً طالبان توسط اين كشورها تجهيز شده‌اند مقامات نظامي افغان و ديگر دولت‌مردان افغان بارها در اين رابطه اظهاراتي بيان داشته و آن‎ را آشكارا اعلام كرده‎اند.

به اعتقاد اين نماينده پارلمان افغانستان، با آ ن‎كه اسناد و شواهدي توسط مسئولان امنيتي افغان و برخي مقامات افغان ارائه شده، اما دولت افغانستان و كشورهاي عضو ناتو هيچ پاسخي به اين اظهارات نداشته‌اند كه نشانگر حقيقت اين اظهارات است.

با اين حال، اكثر مردم افغانستان نيز معتقدند كه آمريكا در 12 سال گذشته هيچ گاه در راستاي صلح اين كشور تلاش نكرده ، بلكه با توجه به اظهارات برخي مسئولان امنيتي و مقامات افغان اين امكان را نيز به آمريكا مي‎دهد كه آن كشور گروه‎هاي تروريستي را در افغانستان تجهيز كند.

اهداف ايجاد «شوراي عالي صلح افغانستان»

وي در بخش ديگري از سخنان خود درخصوص شوراي عالي صلح گفت: دولت افغانستان به اين نتيجه رسيد كه بايد شورايي تشكيل دهد كه اين شورا بتواند مخالفان مسلح دولت را به پاي ميز مذاكره بكشاند و دولت شوراي عالي صلح را با انگيزه پيروزي در اين راستا ايجاد كرد.

اين نماينده پارلمان افغانستان، افزود: ايجاد شوراي عالي صلح افغانستان در حقيقت تنها يك سري از اميدواري‎هاي دولت و ملت افغانستان بود كه اين شورا بتواند صلح را در افغانستان نهادينه كند، اما به زودي مشخص شد كه اين شورا قادر به نهادينه كردن پديده صلح در افغانستان نيست.

شوراي عالي صلح افغانستان نتوانست رضايت طالبان را جلب كند

اخلاقي در ادامه گفت: شوراي عالي صلح افغانستان بخشي از دولت اين كشور است و به همين دليل افراد رأس آن را دولت‌مرداني تشكيل دادند كه همواره مورد مخالفت طالبان قرار داشتند.

به اعتقاد اين كارشناس افغان، پيوستن طالبان به دولت و يا شوراي عالي صلح افغانستان هيچ فرقي نداشت، زيرا پيوستن به هر 2 يكي بود و شوراي عالي صلح هيچ برتري نسبت به دولت اين كشور نداشت.

اين عضو پارلمان افغانستان اظهار داشت: طالبان معتقدند كه اگر قرار بود كه آن‎ها به دولت افغانستان بپيوندند بايد اين اقدام در 10 سال اول آغاز به كار دولت افغانستان صورت مي‎گرفت.

وي در ادامه خاطر نشان كرد: با توجه به تركيب اعضاي شوراي عالي صلح و عدم توجه طالبان به اين شورا، اين شورا نتوانست رضايت طالبان را جلب كرده و آن‎ها را به پاي ميز مذاكره با دولت افغانستان بكشاند.

ادامه دارد...

انتهاي پيام

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن