واضح آرشیو وب فارسی:فارس: امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن تاثيري بر روند صلح افغانستان ندارد
برخي نمايندگان مجلس سناي افغانستان ضمن مخالفت با امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن تاكيد كردند: امضاي اين پيمان در پيشبرد روند صلح افغانستان تاثيري ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، «سيد محمد سادات ناصري»، عضو مجلس سناي افغانستان در نشست امروز اين مجلس اظهار داشت: اگر دولت افغانستان پيمان امنيتي با آمريكا را به امضا برساند، اين پيمان به نفع مردم افغانستان نبوده و در روند صلح اين كشور نيز تأثيرگذار نخواهد بود.
ناصري افزود: در 12 سال گذشته آمريكا در افغانستان حضور گستردهاي داشت اما تمام مردم افغانستان شاهد افزايش ناامنيها در اين كشور بوده است.
اين نماينده گفت: پيمان امنيتي كابل-واشنگتن را به نفع مردم افغانستان نميداند، زيرا اين پيمان هيچگاه براي اكثر مردم افغانستان قابل قبول نيست.
اين در حالي است كه اكثر روحانيون، برخي از واليان ولايات افغانستان، رئيس مجلس سنا و مردم افغانستان با امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن مخالفت كرده و آن را به نفع مردم اين كشور ندانستهاند.
شريعت كافر بر مسلمان را نميپذيريم
ناصري در ادامه اظهار داشت: با امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن آمريكا كه يك كشور كفر است بر افغانستان كه يك كشور مسلمان است، تسلط مييابد و ما بر اساس آيات قرآن كريم تسلط كافر بر مسلمان را نميپذيريم.
به اعتقاد وي، شريعت اسلامي بهترين شريعت در تمام اديان در جهان است كه ميتواند افغانستان را از بدبختي و احتياج نجات دهد، پس دولتمردان افغانستان بايد شريعت اسلامي را اجرا كرده و افغانستان را از دست كشورهاي غربي نجات دهند.
اين عضو مجلس سناي افغانستان همچنين اظهار داشت: اگر دولتمردان افغانستان فكر كنند كه با امضاي اين پيمان اقتصاد افغانستان بهبود پيدا ميكند، هرگز به اين فكر نباشند، زيرا در 12 سال گذشته معلوم شد كه وضعيت اقتصادي مردم افغانستان به شدت ضربه ديده است.
به اعتقاد كارشناسان، افغانستان يكي از كشورهاي غني از لحاظ معادن زيرزميني است اما كشورهاي غربي با وجود حضور 12 ساله در اين كشور هيچگاه تلاش نكردهاند تا دولت افغانستان را قادر به استفاده از اين معادن زير زميني كنند.
آمريكا با افغانستان برخوردي دوگانه دارد
«خالقداد بلاغي» عضو ديگر مجلس سناي افغانستان در نشست امروز اين مجلس اظهار داشت: آمريكا از چندي پيش تاكنون در برخورد با دولت افغانستان سياست دوگانهاي را در پيش گرفته است.
بلاغي افزود: چندي پيش دولتمردان آمريكا بر دولت افغانستان فشار وارد ميكردند تا پيمان امنيتي كابل-واشنگتن هر چه سريعتر امضا شود اما در اين اواخر آنها ميگويند كه جانشين حامد كرزي نيز ميتواند اين پيمان را با آمريكا به امضا برساند خود كه اين مسئله موجب مغشوش شدن اذهان عمومي در افغانستان است.
به اعتقاد وي، دولت و ملت افغانستان هيچگاه تحت فشار كشورهاي خارجي قرار نگرفته و پيماني را به امضا نميرسانند كه به سود منافع ملي آنان نباشد.
بلاغي در ادامه گفت: برگزاري شفاف انتخابات و روند صلح در افغانستان هنوز مشخص نيست كه آيا امنيت انتخابات افغانستان به طور كامل از سوي نظاميان افغان تأمين ميشود يا خير.
به اعتقاد وي، تا زماني كه صلح در افغانستان نهادينه نشده و انتخابات رياست جمهوري در اين كشور برگزار نشود، امضاي پيمان اين كشور با آمريكا كار درستي نيست.
وي همچنين تأكيد كرد كه صلح در افغانستان بايد به عنوان يك دستور اسلامي به مردمي كه همكار با طالبان هستند معرفي شود تا آنها دست از جنگ و خونريزي كشيده و در روند صلح اين كشور شريك شوند.
وي همچنين خاطرنشان كرد: حامد كرزي بايد در اين اواخر حكومت خود تلاش كند تا با گروههاي مخالف دولت افغانستان مذاكره كرده و آنها را در دولت اين كشور سهيم كند.
چندي قبل حامد كرزي و نواز شريف به اين نتيجه رسيدند كه دولت پاكستان براي گفتوگوهاي صلح ميان شوراي عالي صلح افغانستان و طالبان زمينهسازي كند.
اكثر كارشناسان مسائل سياسي افغانستان به اين باورند كه استحكام روابط افغانستان با كشورهاي همسايه نسبت به آمريكا ميتوانند تأثير بيشتري بر روند صلح افغانستان داشته باشند، زيرا صلح در افغانستان به منافع اين كشورها نيز است.
انتهاي پيام/خ
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]