واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله جاودان در درس اخلاق:ميان 124هزار نبي خدا فقط 300 نفر رسول بودند
آيتالله جاودان گفت: ما كمتر واژه «نبي» را به كار ميبريم و كاربرد صحيح آن را نميدانيم؛ خداوند متعال ۱۲۴ هزار نبي فرو فرستاد كه از اين ميان بيش از ۳۰۰ نفر آنها رسول و فقط پنج تن از آنها بنيانگذار و قانونگذار ديني جديد بودند.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، آيتالله محمدعلي جاودان از اساتيد اخلاق شهر تهران در جديدترين جلسه خود با اشاره به عبارت «مَا قَدَرُوا اللهَ حَقَّ قَدْرِهِ» در آيات قرآن كريم، اظهار داشت: بر اساس اين فراز قرآني كه چندين مرتبه در قرآن كريم تكرار شده است، برخي از انسانها «قدر خدا را چنانكه در خور اوست نشناختند» و اين به دليل آن است كه آنها قيامت و پيامبر خدا را قبول ندارند همچنين اين دسته از افراد نيز شناخت درستي از ائمه اطهار عليهمالسلام ندارند.
وي با بيان اينكه ما كمتر واژه «نبي» را به كار ميبريم و كاربرد صحيح آن را نميدانيم، گفت: روزي ابوذر از حضرت رسول(ص) سؤال كرد كه ما چند پيامبر داريم؟ حضرت پاسخ دادند: خداوند متعال، 124 هزار نبي فرو فرستاد كه از اين ميان بيش از 300 نفر از آنها رسول هستند و پنج تن از آنها بنيانگذار و قانونگذار ديني جديد بودند.
اين استاد اخلاق تصريح كرد: وقتي مردم در زمانهاي گوناگون، همه چيز يك دين را از بين ميبردند خداوند متعال با نزول پيامبران اولوالعزم، دين خود را تجديد كرد بنابراين پيامبر بعدي دين پيامبر قبلي را كامل كرد.
وي يادآور شد: از ميان انبيا پنج تن آنها بنيانگذارند و داراي كتاب بودند و مابقي خليفه و وصي ديگر پيامبران هستند. همانند حضرت موسي(ع) كه هارون خليفه او بود، همچنين زماني كه موسي(ع) به ملاقات حضرت خضر(ع) رفت جواني به نام «يوشع» در كنار ايشان حضور داشت كه همان وصي حضرت خضر به شمار ميرفت.
آيتالله جاودان با تأكيد بر اينكه پروردگار عالميان هيچ گاه زمين را حتي يك روز، بدون امام باقي نميگذارد، عنوان كرد: همچنين در احاديث و روايات آمده است كه خداوند، زمين را بدون عالِم رها نميكند تا مردم در جهلشان به او مراجعه كنند چراكه در غير اين صورت حق از باطل شناخته نميشد و در واقع علما تعيين كننده حق و باطل هستند.
وي گفت: در دوران قبل از پيامبران، اختلاف مردم از روي جهل بود اما بعد از آمدن پيامبران، منشاء و اساس اختلافها هوي و هوس است از جمله حب رسيدن به مقام و شهرت.
آيتالله جاودان خاطرنشان كرد: اگر مؤمنان از سر دلسوزي، چيزي را به دين اضافه و يا چيزي را از دين كم كردند بايد جلوي اين اقدام آنها گرفته شود كه اين موضوع در عصر غيبت، توسط علما امكان پذير خواهد بود.
اين استاد اخلاق شهر تهران با اشاره به روايت «إِنَّ العُلَماءَ وَرَثَةُ الأنبِياءِ، إِنَّ الأنبِياءَ لَم يُوَرِّثُوا دِيناراً وَ لا دِرهَماً وَ لكِن وَرَّثُوا العِلمَ» يادآور شد: علما ميراثدار انبيا هستند انبيا هم كه مال و ثروتي نداشتند كه از خود بر جاي گذارند از اين رو علم آنها به ديگران به ارث ميرسد.
آيتالله جاودان ادامه داد: كساني كه غلوّ ميكنند و موجب تحريف دين ميشوند امام عادل بايد جلوي آنها را بگيرد و ما اين امور را به عنوان وظايف اوليه امام معصوم ميشناسيم كه بايد آنها را انجام دهد ولو اينكه كشته شود بنابراين امام بايد مقابل بدعت و تحريف در اصل دين بايستد و آنجا كه اصل دين، زير سؤال ميرود بايد ايستادگي كند و اين شرط، موفق شدن ندارد يعني حتمي است و بايد انجام شود.
وي افزود: امام علي(ع) زماني كه خليفه اول در سفري ميخواست نماز را چهار ركعتي بخواند اميرالمؤمنين با امر به معروف، با اين كار او مخالفت كرد و نگذاشت نماز دو ركعتي هنگام سفر، چهار ركعتي خوانده شود.
انتهاي پيام/ك
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]