واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: آيتالله مقتدايي نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بيت علامه طباطبايي: جمهوري اسلامي نمونه بارز اتحاد دو بال حوزه و دانشگاه است
از سوي دارالقرآن علامه طباطبايي(رض) و با همكاري سازمان بسيج اساتيد حوزه ودانشگاه به مناسبت 27آذرماه سالروز شهادت شهيد دكتر مفتح از شاگردان علامه طباطبايي وگراميداشت وحدت حوزه ودانشگاه، همايشي با حضور استادان حوزه ودانشگاه برگزار گرديد.
نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در اين همايش تاكيد كرد: دانشگاهيان كساني هستند كه آينده كشور را از نظر سياسي اداره ميكنند و حوزويان كساني هستند كه مردم را با توحيد و فضايل اخلاقي آشنا ميكنند. اگر اين دو بال با هم متحد شود يك كشور نمونهاي مثل جمهوري اسلامي به وجود ميآيد.
به گزارش خبرگزاري اهلبيت(ع) ـ ابنا ـ عضو مجلس خبرگان رهبري در نشست اساتيد حوزه و دانشگاه كه چهارشنبه گذشته در بيت علامه طباطبايي برپاشده بود، گفت: ايجاد بسيج اساتيد حوزه و دانشگاه و برگزاري جلساتي به نام بسيج اساتيد حوزه و دانشگاه براي برقراري اشتراك بين اساتيد اين دو بخش اقدامي است كه ميتواند صورت گيرد.
آيتالله مقتدايي در ارتباط با شخصيت شهيد مفتح گفت: ايشان يكي از چهرههاي بسيار ممتاز، فاضل و از اساتيد حوزه بود كه قدم به دانشگاه گذاشته و در آنجا با ايثار و فداكاري بسيار موثر و مفيد بود.
وي افزود: شهيد مفتح با اينكه در حوزه وضعيت بسيار مناسبي همچون استادي، شاگردي مراجع بزرگواري چون آيات عظام گلپايگاني و بروجردي، در تفسير و فلسفه از شاگردان علامه طباطبايي داشتند ولي از همه اينها چشم پوشيد و با احساس وظيفه و وجود مشكلات و رنجهاي فراوان به دانشگاه رفت.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ارتباط با تفرقه حوزه و دانشگاه در ابتداي انقلاب گفت: در آن زمان يك دوگانگي و بدبيني بين حوزه و دانشگاه بود. حوزويان دانشگاهيان را به بيديني متهم ميكردند و آنها نيز در مقابل حوزويان را نيز متهم به ارتجاع و عقب گرد مينمودند.
وي با اشاره به اينكه وحدت حوزه و دانشگاه به وسيله امام خميني(ره) مطرح شد، گفت: امام(ره) تاكيد داشتند حوزه و دانشگاه به منزله دو بال براي اجتماع هستند. يك اجتماع موفق آني است كه در امورد مادي و معنوي پيوست داشته باشند. استاد برجسته حوزه دانشگاهيان را كساني دانست كه آينده كشور از نظر سياسي اداره ميكنند و افزود: حوزويان كساني هستند كه مردم را با توحيد و فضايل اخلاقي آشنا ميكنند. اگر اين دو بال با هم متحد شود يك كشور نمونهاي مثل جمهوري اسلامي به وجود ميآيد.
آيتالله مقتدايي خاطرنشان شد: نامگذاري روز شهادت حجت الاسلام مفتح به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه كاري بسيار نيكو است كه با استمرار اين مسله، اميدواريم فرايند وحدت حوزه و دانشگاه رونق بگيرد.
عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه گفت: اساتيد دانشگاهي در حوزه فعاليت علمي دارند و اساتيد حوزه جهت تبليغ در دانشگاهها حضور دارند كه باعث ميشود معنويت و تقيد به اسلام در دانشجويان از حوزه گرفته شود. اين مراد از همان وحدت است كه اميدواريم بركات خوبي داشته باشد و همه كشور ما از بركاتش بهرهمند شود.
وي در بخش ديگر سخنان خود به روز پژوهش اشاره كردند و اظهار داشت: هر چه علم رونق پيدا كند رونق كشور است. عظمت كشور به واسطه رونق علمي است و كشور عالم
مي تواند در دنيا حرف داشته باشد.
آيتالله مقتدايي با اشاره به بيت علامه طباطبايي اظهار داشت: شرط علم پژوهش است و اهميت دادن به امر پژوهش لازم است. تحقيقات و پژوهشهايي در اين خانه و اتاقها صورت گرفته كه نتيجهاش به صورت يك تفسير گرانقدر به نام الميزان كه نمونهاش شايد در جهان اسلام بينظير باشد، ظاهر شده است.
وي افزود: مسئله تحقيق و پژوهش بايد بين حوزويان و دانشگاهيان در تمامي رشتهها رواج يابد، در اسلام هم براي تحقيق و پژوهش تاكيد بسيار شده است. خداوند در سوره علق دو نعمت خلقت و علم را در صدر نعمتها بيان كرده است. كسي كه در اسلام نعمت دانش به او داده شده نظيري براي نعمت او نيست. استاد برجسته حوزه علميه با اشاره به اينكه براي كسب علم حدي نيست، گفت: حضرت علي(ع) در روايتي فرمودند "اگر بنا بود كسي به حدي از علم كه دارد اكتفا كند و بگويد كافي است، قاعدهاش اين بود كه حضرت موسي بن عمران كه علومي خداوند به او داده بود، به آنچه داشت اكتفا ميكرد در حالي كه به شاگردي حضرت خضر رفت و در كمال ادب از او اجازه خواست كه باهمراهي او از علومي كه خداوند به ايشان داده بياموزد".
آيتالله مقتدايي در پايان با اشاره به سه روايت، اهميت علم و دانش و كسب آن از علما را بيان كرد:
1. حضرت عيسي(ع): "يا بني إسرائيل زاحموا العلماء في مجالسهم ولو حبوا علي الركب؛ كنار علما اجتماع و ازدحام كنيد ولو اينكه مجبور شويد روي زانوي هم بنشينيد".
2. حضرت علي(ع): "جالس اهل الورع و الحكمة و اكثر مناقشتهم فانك ان كنت جاهلا اعلموك و ان كنت عالما ازددت علما؛ با پارسايان و حكماء همنشيني كن و با آنها زياد به بحث و گفتگو بپرداز كه اگر تو نادان باشي يادت دهند و اگر دانشمند باشي علمت را زياد ميكني".
3. حضرت علي(ع): "مناقشة العلماء تنتج فوائدهم؛گفتگو با علما فايده بيشتري براي انسان دارد".
لازم به ذكر است در ابتداي اين نشست مرتضي نجفي قدسي مسئول دارالقرآن علامه طباطبايي طي سخناني ضمن خير مقدم به اساتيد حوزه ودانشگاه برگرامي داشت شهيد مفتح به عنوان نماد وحدت حوزه ودانشگاه تاكيد كرد وگزارشي از بازسازي بيت علامه طباطبايي وفعاليتهاي اين دارالقرآن را ارائه كرد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]