تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860288500
![نمایش مجدد: آيت ا... حسيني خراساني، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت وگو با خراسان تبيين كردفلسفه زيارت حضرت سيدالشهداء(ع) در كلام اهل بيت(ع) refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
آيت ا... حسيني خراساني، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت وگو با خراسان تبيين كردفلسفه زيارت حضرت سيدالشهداء(ع) در كلام اهل بيت(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: آيت ا... حسيني خراساني، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفت وگو با خراسان تبيين كردفلسفه زيارت حضرت سيدالشهداء(ع) در كلام اهل بيت(ع)
شوق زيارت امام حسين(ع)، همواره در دل و جان دوستداران آن حضرت شوري عظيم برپا مي كند و همين اشتياق وصف ناپذير سبب مي شود، هر سال، در روز اربعين شهادت امام حسين(ع)، كربلا به ميعادگاه ميليون ها عاشق و شيفته حضرت و مكتب انسان ساز ايشان تبديل شود. عاشقاني كه خود را از راه دور و نزديك براي كسب فضايلي كه اهل بيت(ع) در تبيين اهميت كم نظير زيارت امام حسين(ع) بيان كرده اند، به كربلا مي رسانند. اما زيارت حضرت سيدالشهداء(ع) محدود به زمان و مكان خاصي نيست.
شناخت فضايل و بررسي فلسفه تأكيد بر زيارت حضرت سيدالشهداء(ع)، در كلام اهل بيت(ع)، موضوع گفت وگوي خراسان با آيت ا...سيداحمدحسيني خراساني، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم است كه در پي مي آيد.
زيارت امام حسين(ع) و فضيلت آن، چه جايگاهي در كلام اهل بيت(ع) دارد؟
درباره زيارت امام حسين(ع)، سفارش و تأكيد فراواني از اهل بيت(ع) به ما رسيده است. مرحوم ابن قولويه در «كامل الزيارات»، مرحوم سيدبن طاووس در «مصباح» و ساير بزرگان نظير علامه مجلسي و مرحوم شيخ حرعاملي، در آثار و كتاب هايشان، اين موضوع را با استفاده از روايت هايي كه داراي سند صحيح و معتبر است، مورد اشاره و تأكيد قرار داده اند و مي توان روايت هاي وارده از امامان معصوم(ع) درباره فضيلت زيارت حضرت سيدالشهداء(ع) را در حد تواتر دانست. براي پاسخ دقيق تر به اين پرسش، لازم است به برخي از اين روايت ها اشاره كنم.حضرت امام باقر(ع) در حديثي مي فرمايند:« لو علم الناس ما في زيارة الحسين(ع) من فضل لماتوا أشواقا وتقطعت أنفسهم عليه حسرات»(بحارالانوار- ج101- ص98- حديث29) به اين معنا كه اگر مردم مي دانستند چه فضيلتي در زيارت امام حسين(ع) وجود دارد، از شدت هيجان و شوق، مي مردند و خودشان را در معرض مرگ و خطر هاي آن قرار مي دادند تا به اين فيض نائل شوند. مرحوم ابن قولويه در «كامل الزيارات» حديثي را به همين مضمون از حضرت امام صادق(ع) آورده است كه مي فرمايند:«لو يعلمون ما في زيارته من الخير و يعلم ذلك الناس لا اقتتلوا علي زيارته بالسّيوف»(كامل الزيارات، ص87، باب27، حديث16) اگر مردم نيكي و سعادتي را كه در زيارت امام حسين(ع) وجود دارد مي شناختند، خود را براي اين كار هلاك مي كردند و بر هم سبقت مي گرفتند.
آيا اين سفارش و تأكيد تنها محدود به زيارت در روزهاي خاصي مانند اربعين است؟
هرچند زيارت حضرت اباعبدا... (ع) در برخي روزها مانند عاشورا، اربعين، عيدفطر، عيدقربان، روزعرفه، نيمه شعبان، عيد مبعث و شب هاي قدر، به ويژه شب بيست و سوم، مورد تأكيد فراوان قرار گرفته است، اما بايد به اين نكته توجه كنيم كه زيارت امام حسين(ع)، هميشه، همه جا و براي همه، مورد سفارش و تأكيداست. در اين زمينه، دوري و نزديكي مطرح نيست. حضرت امام صادق(ع) فرموده اند كه در هر وقت وزماني و در هر جا و مكاني، امام حسين(ع) را زيارت كنيد، چرا كه «و انّ الزيارة خير موضوع»؛ زيارت امام حسين(ع) بهترين و خيرترين عمل است. شگفت اينجاست كه ما چنين تعبيري را تنها براي نماز داريم كه فرموده اند:« الصلاة خير موضوع،استكثر او استقل»، نماز بهترين عمل است، كم يا زيادش فرقي نمي كند، خير بودن آن مهم است. اين فضيلتي بزرگ و قابل توجه است كه مي توان آن را از كلام ائمه اطهار(ع) دريافت. به همين دليل است كه سفارش مي شود زيارت امام حسين(ع) را در هيچ شرايطي نبايد ترك كرد:«لاتدعه لخوف من احد»، حتي اگر ترس از خطر به ميان بيايد، چرا كه:« ان زيارة قبر الحسين عليه السلام واجبة علي الرجال و النساء»(كامل الزيارات، ص227، باب40، حديث1)؛ زيارت مرقد امام حسين(ع) بر مرد و زن واجب است. روايت هايي با اين مضمون، فراوان وجود دارد و برخي از علما مانند مرحوم مجلسي اول، به استناد همين روايات قائل به وجوب زيارت امام حسين(ع) بودند .
براي زيارت امام حسين(ع) در روايات رسيده از ائمه اطهار(ع)، ثواب و پاداش فراواني نقل شده است كه گاه در ميزان ثواب با هم تفاوت دارند. دليل اين تفاوت چيست؟
اين موضوع يك مقوله مهم و در عين حال مناسب براي ورود به مبحث فلسفه زيارت حضرت اباعبدا...(ع) است. درباره ميزان ثواب زيارت امام حسين(ع)، روايات مختلفي نقل شده است كه بعضاً متفاوتند. به عنوان نمونه، ثواب زيارت حضرت يك حج واجب يا ده حج در حضور رسول خدا(ص)، يا صد حج، هزار حج و حتي بيشتر آورده شده است. درباره اينكه چرا چنين تفاوتي در ميزان ثواب نقل شده است، مي توان دلايل مختلفي بيان كرد كه بزرگان ما هم كم و بيش به آن اشاره كرده اند. ممكن است اين تفاوت در ثواب، ناشي از درجه اخلاص زائر باشد كه طبعاً اخلاص بيشتر، ثواب بيشتري را براي زائر در پي مي آورد.همچنين ممكن است اين اختلاف به دليل تفاوت معرفت زائران نسبت به مكتب، هدف و راه امام حسين(ع) باشد يا اين تفاوت به ميزان سختي كشيدن فرد براي رسيدن به فيض زيارت بستگي داشته باشد. اينها مواردي است كه بزرگان به آن اشاره كرده اند و همه آنها صحيح و قابل تأمل است.
فلسفه اين همه تأكيد و برشمردن فضيلت براي زيارت امام حسين(ع) چيست؟
اين فلسفه را بايد در منابع و احاديثي كه از ائمه اطهار(ع) به ما رسيده است و به ويژه در زيارتنامه ها، جست وجو كرد. اين موضوع مهم را مي توان از زيارتنامه هايي مانند زيارت شريف و مشهور عاشورا، يا زيارت اربعين، كه وجود مقدس حضرت امام صادق(ع) آن را ارائه فرموده اند، دريافت. شما در زيارت عاشورا پس از سلام هاي متعدد به وجود مقدس حضرت امام حسين(ع)، مي گوييد: « اني سلم لمن سالمكم و حرب لمن حاربكم»؛ به محضر امام(ع) عرض مي كنيد: به زيارت شما آمده ام تا اعلام كنم با دشمن شما مي جنگم و با هر كس كه با شما صلح كرده است، صلح خواهم كرد و راه شما راه من خواهد بود. در زيارت اربعين اين مفهوم را عميق تر مي كنيد و مي گوييد:« و نصرتي لكم معدّه»، يعني به امام(ع) عرض مي كنيد: نيروي جسماني و علمي من، همه چيز من، همه دارايي من، در خدمت شما و مكتب انسان ساز شماست و من با اين بيعت دوباره، خود را سرباز شما مي دانم و راه شما را دنبال خواهم كرد؛ راهي كه امام حسين(ع) در آن راه، «و بذل مهجتة فيك ليستنقذ عبادك من الجهالة و حيرة الضلالة»؛ جان خود را فدا كرد تا بندگان خدا را از ناداني و جهل، از گمراهي و انحراف، نجات بدهد. آن بزرگوار اين قيام پرشكوه را براي همين هدف آغاز كرد و ما كه پيرو و دوستدار آن حضرت هستيم، بايد همين راه را كه راه مبارزه با جهل و ناداني، راه مبارزه با ستم، راه تلاش براي گسترش علم و دانش و حاكميت عدالت واقعي در جامعه است، ادامه دهيم. فلسفه اين همه تأكيد بر زيارت امام حسين(ع) اين است كه آن حضرت و راهشان را بشناسيم و به محضر مباركشان عرض كنيم: ما نه فقط براي عزاداري و اشك ريختن بر ماتم شما، آماده ايم و به اين وسيله بر سر ظالمان فرياد مي كشيم، بلكه از آن مهم تر، آماده ايم «و نصرتي لكم معدّه» را در تمام ابعاد آن به اجرا درآوريم و به تمام معنا سرباز شما و راه مقدستان باشيم.
چگونه مي توان مردم را هرچه بيشتر از اين فضيلت ها بهره مند كرد؟
مهم ترين كار براي بهره مندي عموم مردم از اين فضيلت هاي بي شمار و پر خير و بركت، همان روشي است كه وجود مقدس حضرت امام رضا(ع) در حديثي فرموده اند كه: «الناس لو علموا محاسن كلامنا لا تبعونا» اگر مردم زيبايي و نيكويي كلام ما را درمي يافتند، از ما پيروي مي كردند. بنابراين، بايد تلاش كنيم علوم و معارف اهل بيت(ع) را به گوش همه برسانيم و در معرض افكار جهاني قرار دهيم. اين كار بسيار مهم مي تواند مردم را به آگاهي هايي برساند و زمينه ساز دستيابي به فضيلت هايي كه برشمرديم، باشد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
آيتالله مقتدايي نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بيت علامه طباطبايي: جمهوري اسلامي نمونه بارز اتحاد دو
آيتالله مقتدايي نايب رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بيت علامه طباطبايي جمهوري اسلامي نمونه بارز اتحاد دو بال حوزه و دانشگاه است از سوي دارالقرآن علامه طباطبايي رض و با همكاري سازمان بسيج اساتيد حوزه ودانشگاه به مناسبت 27آذرماه سالروز شهادت شهيد دكتر مفتح از شاگردان علامه طعضو فراكسيون زنان مجلس در گفتوگو با فارس:فراكسيون زنان براي اصلاح بودجه حوزه زنان راه سختي در پيش دارد
عضو فراكسيون زنان مجلس در گفتوگو با فارس فراكسيون زنان براي اصلاح بودجه حوزه زنان راه سختي در پيش دارد عضو فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي گفت اعضاي فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي تلاش دارند تا نواقص موجود در لايحه بودجه سال 93 در حوزه زنان را تا حدودي رفع كنند اما اين مسير را۹ دي؛ حماسه شور و شعور/آيتالله حسينيبوشهري در گفتوگو با فارس:ريشه حماسه تمامعيار ۹ دي در عاشورا است/مردم
۹ دي حماسه شور و شعور آيتالله حسينيبوشهري در گفتوگو با فارس ريشه حماسه تمامعيار ۹ دي در عاشورا است مردم درس فراموشنشدني به دشمنان دادند عضو مجلس خبرگان رهبري با تأكيد بر اينكه ملت ايران درس فراموش نشدني به دشمنان انقلاب دادند تا بار ديگر هوس نكنند به مصاف مردم انقلابي ما بحجتالاسلام كلباسي در گفتوگو با فارس:علوم انساني بومي نتيجه وحدت حوزه و دانشگاه باشد/لزوم بسط رشتههاي علمي د
حجتالاسلام كلباسي در گفتوگو با فارس علوم انساني بومي نتيجه وحدت حوزه و دانشگاه باشد لزوم بسط رشتههاي علمي در حوزههاي علميه قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت يكي از برآيندهاي وحدت حوزه و دانشگاه بايد استخراج مباني علوم انساني بومي باشد به گونهاي كه با يك حركت علمي و ديني اين مبرئيس فراكسيون زنان مجلس در گفتوگو با فارس:كاهش ۳۶ درصدي بودجه حوزههاي علميه خواهران جاي تأمل دارد
رئيس فراكسيون زنان مجلس در گفتوگو با فارس كاهش ۳۶ درصدي بودجه حوزههاي علميه خواهران جاي تأمل دارد رئيس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي گفت با توجه به هجمههاي دشمنان در زمينه فرهنگي كاهش ۳۶ درصدي بودجه حوزههاي علميه خواهران كه ميتوانند در مقابل تهاجم فرهنگي ايستادگي كنند جايپيام تبريك رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم به رهبر كاتوليكهاي جهان
پيام تبريك رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم به رهبر كاتوليكهاي جهان آيتالله يزدي رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم طي پيامي سالروز ميلاد حضرت عيسي بن مريم عليه السلام را به پاپ فرانسيس اول رهبر كاتوليكهاي جهان و پيروان آن حضرت تبريك گفت به گزارش خبرنگارعضو شوراي عالي اشتغال در گفتوگو با فارس مطرح كردتشريح رويكرد دولت در بحث اشتغال/بيتوجهي به اشتغال موجود دليل
عضو شوراي عالي اشتغال در گفتوگو با فارس مطرح كردتشريح رويكرد دولت در بحث اشتغال بيتوجهي به اشتغال موجود دليل حل نشدن معضل بيكاري عضو شورايعالي اشتغال با اشاره به رويكرد دولت براي حفظ اشتغال موجود و رفع موانع آن گفت عدم توجه به اشتغال موجود دليل حل نشدن معضل بيكاري در ساليانعضو كميسيون اجتماعي مجلس در گفتوگو با فارس:دادن كارت هديه 5 ميليوني به نمايندگان صحت ندارد
عضو كميسيون اجتماعي مجلس در گفتوگو با فارس دادن كارت هديه 5 ميليوني به نمايندگان صحت ندارد عضو كميسيون اجتماعي مجلس با اشاره به اينكه تحويل كارت هديه 5 ميليون توماني به برخي نمايندگان هرگز وجود نداشته گفت آنچه به دست برخي نمايندهها رسيده فقط در قالب بن است سيد اميرحسين قاضيزمحسن پرويز در گفتوگو با فارس عنوان كردبرگزاري دوره آموزشي با همكاري حوزه هنري و انجمن قلم/ ديدار هيات مديره ا
محسن پرويز در گفتوگو با فارس عنوان كردبرگزاري دوره آموزشي با همكاري حوزه هنري و انجمن قلم ديدار هيات مديره انجمن قلم با صالحي سخنگوي انجمن قلم ايران گفت انجمن قلم با همكاري حوزه هنري استان تهران در جهت آموزش افراد مستعد دورههاي آموزشي برگزار ميكند محسن پرويز نايبرئيس و سخنعضو فراكسيون كارگري در گفتوگو با ايلنا: روش دفاع مرتضوي،حمله نافرجام است
عضو فراكسيون كارگري در گفتوگو با ايلنا روش دفاع مرتضوي حمله نافرجام است برخي تلاش مي كنند تا همه مسائل را به يكديگر گره بزنند درحالي كه بايد اجازه بدهيم نهادهاي نظارتي و قوه قضاييه در صورتي كه تخلفي رخ داده باشد به آن رسيدگي كنند عضو فراكسيون كارگري در گفتوگو با ايلنا روش دفآيتالله مكارم شيرازي تاكيد كردساخت حوزههاي علميه و احياي مساجد از محل موقوفات عام
آيتالله مكارم شيرازي تاكيد كردساخت حوزههاي علميه و احياي مساجد از محل موقوفات عام يكي از مراجع تقليد گفت سازمان اوقاف بايد نسبت به ساخت حوزههاي علميه اعزام مبلغان ديني و احياي مساجد از محل درآمد موقوفات عام توجه ويژه داشته باشد به گزارش خبرگزاري فارس از قم آيتالله ناصر مكيك فعال جامعه زنان در گفتوگو با فارس مطرح كردنگراني مادران از عدم تخصيص اعتبار براي اجراي افزايش مرخصي زايمان
يك فعال جامعه زنان در گفتوگو با فارس مطرح كردنگراني مادران از عدم تخصيص اعتبار براي اجراي افزايش مرخصي زايمان يك فعال جامعه زنان گفت مسئولان نداشتن بودجه را دليل اجرايي نشدن افزايش مرخصي زايمان در سال جاري ميدانستند و علي رغم اينكه انتظار ميرفت در بودجه سال آينده اين مشكل برطگفتوگوي فارس با مترجم قرآنقرآن خيلي راحت برايم ترجمه شد/ ترجمههايي كه جنايت است و تحريف/ لزوم ترجمه قرآن بر
گفتوگوي فارس با مترجم قرآنقرآن خيلي راحت برايم ترجمه شد ترجمههايي كه جنايت است و تحريف لزوم ترجمه قرآن براي ۳ قشر جامعه محمدحسن تقيه گفت بصيرت اين روزها خيلي استفاده ميشود و مقام معظم رهبري به آن اشاره دارند بصيرت يعني درك كردن همه مترجمان ان الله بصير بالعباد را معنا-
گوناگون
پربازدیدترینها