تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804866820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لوينسون؛ گمشده‎اي كه جاسوس سازمان سيا بود/ حق السكوت 2.5 ميلون دلاري سيا به خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لوينسون؛ گمشده‎اي كه جاسوس سازمان سيا بود/ حق السكوت 2.5 ميلون دلاري سيا به خانواده
روبرت لوينسون -مامور سابق اف.بي.آي.- كه سال 2007 در جزيره كيش ناپديد شده بود، طبق اعتراف رسانه هاي آمريكايي از طرف سازمان سيا براي ماموريت به ايران اعزام شده و براي جلوگيري از اين رسوايي به خانواده‏‎اش حق السكوت 2.5 ميليون دلاري پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه لوموند فرانسه طي گزاشي به اين موضوع پرداخت و نوشت: "به گفته كتلين كارول -مدير اجرائي اسوشيتدپرس- به دنبال تحقيقي كه درباره چند سال اخير صورت گرفت، اسوشيتدپرس و واشنگتن پست تصميم گرفته اند كه اين مساله را فاش كنند. زيرا نشان دهنده "اشتباهات بزرگ" سازمان اطلاعات آمريكاست و تقريباً مطمئن هستيم ربايندگان جايي كه [لوينسون] برايش كار مي‎كند را فهميده‎اند."

سيا هنوز واكنشي به اين ماجرا نشان نداده است اما دولت اوباما نسبت به انتشار اين اطلاعات توسط خبرگزاري مذكور ابراز تاسف كرده است. كيلتين هايدن سخنگوي شوراي امنيت ملي اعلام كرد: "بدون اين كه بخواهيم درباره ارتباطي كه گفته شده است آقاي لوينسون و دولت دارند اظهارنظر كنيم، كاخ سفيد و اجزاي ديگري از دولت جداً از AP درخواست كردند براي حفظ جان آقاي لوينسون اين مقاله را منتشر نكند."

وي افزود: "تحقيقات در زمينه مفقود شدنِ آقاي لوينسون در حال پيگيري است و همه مصمم هستيم تا سالم وي را به خانواده‎اش بازگردانيم."

مفقودي كه هيچ اثري از خود باقي نگذاشت

رابرت لوينسون، كه اگر زنده باشد 65 ساله است، پس از بازنشستگي از اف.بي.آي.، كارآگاه خصوصي شده بود. جابجايي‎هاي مداوم وي به دليل شغلش باعث جلب توجه تحليلگراني شده بود كه به دنبال ردگيري شبكه‎هاي مالي غيرقانوني بودند.

به گزارش AP و واشنگتن پست، "آن جابلونسكي" يكي از تحليلگران سيا وي را به صورت قراردادي به استخدام درآورد تا گزارشهايي از اطلاعاتي كه در جابحايي‎هايش بدست مي‎آورد، ارائه كند.

اما از نظر سازماني، جابلونسكي مامور ميداني نبود و در نتيجه مجاز به كار كردن به عنوان افسر دستور دهنده نبود. بر خلاف قوانين، مقرر شده بود لوينسون براي ارتباط با وي از ايميل شخصي تحليلگر سيا استفاده كند.

ابتداي سال 2007، وي مدعي داشتنِ منبع اطلاعاتي مالي درباره ايران شد. ادعا شده است كه اين فرد داوود صلاح الدين يك شهروند آمريكايي است. صلاح الدين توسط آمريكا به جرم قتل يك ديپلمات رژيم پهلوي در سال 1980، تحت تعقيب است.

لوينسون با چراغ سبز جابلونسكي براي ملاقات با اين فرد ابتداي مارس به جزيره كيش سفر مي‎كند. كمي پس از اين كه به هتل رسيد، وي يك تاكسي گرفت و بدون آنكه ردي از خود به جاي بگذارد، ناپديد شد.

.

سيا به خانواده لوينسون حق السكوت داده بود

به نوشته AP، واكنش سيا بسيار كُند بود. ماموريت توسط مديريت سازمان مورد موافقت قرار نگرفته بود و آنها از اين مساله آگاه نبودند. ده تحليلگر -از جمله جابلونسكي و سامپسون- مجبور به استعفا يا توبيخ و جريمه شدند.

پس از گذشت چند ماه، بالاخره سيا به كنگره، كاخ سفيد و اف.بي.آي. درباره همكاري لوينسون، اطلاع رساني كرد.

براي عموم آمريكايي‎ها همچنان ادعا مي‎شد وي يك آمريكايي است كه براي سفر شخصي به ايران رفته بود. اواخر ماه نوامبر، وزارت خارجه آمريكا از وي به عنوان "يك آمريكايي كه در تاريخ اين كشور بيشترين زمان را به عنوان گروگان سپري كرده است" نام برد.

به نوشته اين دو رسانه آمريكايي، خانواده وي كه از سال 2010 هيچ نشانه حياتي از وي ندارند، 2.5 ميليون دلار حق السكوت دريافت كردند تا پيگيري‎هايي كه ممكن است هويت وي را فاش كند، نكنند.

اسوشيتدپرس مي‎نويسد: "آمريكايي‌ها همواره مظنون بودند اما نتوانستند به اثبات برسانند كه وي توسط نيروهاي امنيتي ايران ربوده شده است."

اواخر ماه اوت، جان كري وزير خارجه آمريكا از تهران خواسته بود تا كمك كند تا رابرت لوينسون را بيابند. در ماه سپتامبر، رئيس جمهوري ايران در مصاحبه با سي.ان.ان. در اين زمينه ابراز بي اطلاعي كرده بود.

لوموند در پايان مي‎نويسد: "حتي باراك اوباما نيز موضوع رابرت لوينسون را به همراه دو آمريكايي زنداني در تماس تلفني خود در اواخر سپتامبر با حسن روحاني -رئيس جمهوري ايران- كه اولين ارتباط مستقيم ميان رهبران دو كشور در بيش از سه سال محسوب مي‎شد، را مطرح كرده بود."

كد خبر: 2194927

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۲:۱۶

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن