تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834524516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وضعيت موزه ملي ايران كي سامان مي‌يابد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وضعيت موزه ملي ايران كي سامان مي‌يابد؟
موزه‌ي دوران اسلامي به‌عنوان يكي از غني‌ترين موزه‌هاي اسلامي از نظر تعداد آثار تاريخي حدود پنج سال پيش بسته شد تا پس از سروسامان گرفتن، بار ديگر روي علاقه‌مندان آغوش باز كند.

به گزارش خبرنگار سرويس ميراث‌ فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موزه‌ي دوران اسلامي بخشي از موزه‌ي ملي ايران است كه هرچند از زمان تعطيلي‌اش قدم‌هاي اوليه براي سامان‌دهي آن برداشته شد و اعتبارهاي كلاني به آن اختصاص يافت، اما نبودن برنامه‌اي منظم و ادامه‌دار و همچنين دست به دست شدن پروژه‌ي سامان‌دهي در زمان مديران مختلف، روند آن به بي‌راهه منحرف كرد.

پروژه‌ي سامان‌دهي موزه‌ي دوران اسلامي كه قرار بود با گرفتن اعتبارهاي كلان، مديران پروژه را رو سفيد كند از سال 1386 آغاز شد، زماني كه محمدرضا كارگر كه اكنون مدير اداره كل موزه‌هاست مديريت موزه‌ي ملي ايران را برعهده داشت. در آن زمان قرار بود فقط سيستم تأسيسات اين موزه سامان‌دهي شود؛ اما پس از مدتي، مديران پروژه تصميم گرفتند وضعيت كل موزه را سروسامان دهند و اين شد كه با تغيير گاه و بي‌گاه مديران، هنوز كارها در اين موزه پيشرفت محسوسي نكرده است و همچنان گردشگران داخلي و خارجي كه براي ديدن غني‌ترين موزه‌ي دوران اسلامي ايران به تهران سفر مي‌كنند نمي‌توانند از آثار موزه ديدن كنند.

مجدالدين رحيمي - كارشناس ارشد رشته‌ي مرمت آثار تاريخي - كه از يكم دي‌ماه 1391 سرپرستي كارگاه بازسازي موزه‌ي دوران اسلامي به او سپرده شد درباره‌ي روند مرمت اين موزه از روزهاي ابتدايي‌اش به خبرنگار ايسنا گفت: سرپرستي پروژه در ابتدا و در سال 1386 نخست به يكي از پرسنل معمار سازمان (آرش ميلاني) سپرده شد. او را مي‌توان نخستين كسي دانست كه پس از تعطيلي موزه‌ي دوران اسلامي، كار سامان‌دهي تأسيسات اين موزه را آغاز كرد. پس از مدتي مسوولان سازمان ميراث فرهنگي تصميم گرفتند يك گام جلوتر از وضعيت آن زمان موزه قدم بردارند. به همين دليل، دست به كار شدند و تصميم گرفتند تا ديگر بخش‌هاي موزه را نيز سامان‌دهي كنند.

وي اظهار كرد: با توجه به اين‌كه در آن دوران و در طول مدت كمي، چند مدير و حتي رييس موزه‌ي ملي ايران تغيير كردند و هر كدام تصميم‌هاي سليقه‌اي و ذوقي درباره‌ي سامان‌دهي موزه‌ي دوران اسلامي گرفتند هيچ‌يك از كارها آن‌طور كه بايد انجام نشد. اين اتفاق، وضعيت موزه را نسبت به گذشته بدتر كرد.

او ادامه داد: به همين دليل در سال 1388 و با هدف تقويت پروژه‌ي احياي موزه‌ي دوران اسلامي، كار به صندوق حفظ و احيا سپرده شد. اقدامات مسوولان صندوق حفظ و احيا به‌دليل انتخاب نكردن مشاور، با رعايت اصول كاري نبود و به جاي اين‌كه نخست صورت مسأله نوشته و سپس براي حل آن فكري شود فقط براي حل مسأله تلاش شد. به همين دليل، اعتباري حدود هفت‌ميليارد تومان فقط براي طبقه‌ي نخست موزه‌ي دوران اسلامي شامل سالن آمفي‌تئاتر و گالري‌هاي جانبي‌اش هزينه شد.

وي بيان كرد: از آنجا كه صندوق احيا نتوانست از پس پروژه برآيد، ديوان محاسبات به عملكرد آن و اعتباري كه خرج اين پروژه‌ي بدون نتيجه كرده بود، اشكال وارد كرد و در سال 1390 - 1389 كار از صندوق احيا گرفته و دوباره به معاونت ميراث فرهنگي تحويل داده شد. معاون وقت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز با تغيير مدير پروژه، بار ديگر كار را آغاز كرد؛ اما اين‌بار آن را به بخش خصوصي سپرد و مهندس اغنايي كار را در دست گرفت. او حدود يك سال عهده‌دار كار بود. در آن زمان، مدير پروژه توانست برخي اقدامات اجرايي را پيش ببرد، اما او نيز پس از مدتي تغيير كرد و كار به مدير بعدي از بخش خصوصي، يعني خراساني سپرده شد كه او هم هفت‌ماه مديريت اين پروژه را برعهده داشت.

رحيمي با بيان اين‌كه مدير بعدي پروژه در آن زمان اختيار تام داشت تا كارهاي مربوط به سامان‌دهي موزه را به هر كسي كه دوست داشت بسپارد گفت: به همين دليل، اتفاق‌هاي ناگواري مانند خريد تجهيزات بدون داشتن طرحي مصوب رخ داد. مدير قبلي پروژه يكسري اقدامات را مانند برق و كابل‌كشي در فضاي موزه انجام داده بود، اما مدير دوم از بخش خصوصي اين اقدامات را رد كرد و تصميم گرفت سيستم نورپردازي موزه را تغيير دهد و پس از خريدن تجهيزات، آن‌ها را با فضاي موزه مقايسه كرد و متوجه شد كه تجهيزات خريده‌شده با فضاي موزه همخواني ندارند. او حتي سيستم اطفاي حريق خريد بدون اين‌كه عملكرد و پيامد تجهيزات اطفاي حريق را بررسي كند. اكنون نيز تاريخ مصرف برخي از اين تجهيزات كه براي آن‌ها 800 ميليون تومان از اعتبار اين پروژه هزينه شد گذشته است و آن‌ها ديگر قابل استفاده نيستند.

او ادامه داد: در اواخر شهريور1391 «يحيي رحمتي» مديريت پروژه‌ي سامان‌دهي موزه‌ي دوران اسلامي را بر عهده گرفت. او در آن زمان، با حفظ سمت در اداره كل امور موزه‌ها، اين كار را عهده‌دار شد و پس از مدتي نيز به او وظيفه‌ي معاونت صنايع دستي داده شد كه به‌دليل حجم زياد كارها، او نتوانست بيشتر از پنج‌ماه اين وظيفه را برعهده بگيرد و با برگرداندن آن به معاونت ميراث فرهنگي در بهمن‌ماه 1391، اين پروژه به مديركل وقت حوزه‌ي رياست (بهروز ندايي) سپرده شد. پس از مدتي نيز با توجه به اين‌كه وظيفه‌ي معاونت توسعه و مديريت نيز به او داده شد، ندايي نيز نتوانست كارها را آن‌گونه كه بايد انجام دهد. با اين وجود، ندايي تا تيرماه امسال اين وظيفه را برعهده داشت تا اين‌كه با تغيير معاون ميراث فرهنگي سازمان و موافقت او براي تعطيلي اين پروژه در 15 تيرماه امسال، كل پروژه‌ي سامان‌دهي موزه‌ي دوران اسلامي تعطيل شد تا نخست، برنامه‌ريزي مناسبي براي آن صورت گيرد، سپس كارها در اين زمينه از سر گرفته شود.

رحيمي با بيان اين‌كه قبل از تعطيلي و پلمپ موزه‌ي دوران اسلامي و تحويل دادن آن به يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، يكسري اقدامات اضطراري در موزه توسط تيم پروژه انجام شد گفت: در آن زمان، نخست داربست بزرگي كه در بخش مركزي موزه نصب شده بود و ماهانه حدود چهارميليون تومان براي اجاره‌ي آن پرداخت مي‌شد، باز شد و يكسري از كارهاي نقاشي به‌صورت اضطراري روي سقف موزه انجام شد. از آن به بعد تا كنون نيز هيچ اتفاقي در اين بخش از موزه‌ي ملي ايران اتفاق نيفتاده است.

او در ادامه، با تأكيد بر لزوم انجام يكسري اقدامات اضطراري در اين موزه، افزود: اگر اين اقدامات تا قبل از آغاز بارش باران و برف انجام نشوند تعدادي از آثار تاريخي موجود در موزه كه در سال‌هاي 1389 و 1390 در طبقه‌هاي يك و دو موزه به‌صورت غيراصولي و با دستور معاون وقت ميراث فرهنگي (مسعود علويان‌صدر) نصب شدند آسيب زيادي مي‌بينند. هنوز سقف موزه‌ي دوران اسلامي به‌صورت كامل ايزوگام نشده است به همين دليل، بخش‌هايي از آن نشتي آب دارد كه بايد جلوي آن گرفته شود.

رحيمي تأكيد كرد: برداشتن برخي معماري‌هاي زننده در داخل موزه از جمله اقداماتي است كه بايد انجام شود، حتي بايد سيستم اطفاي حريق تغيير يابد و علمي و هدفمند شود.

او با اشاره به اين‌كه ويترين‌هاي تهيه‌شده‌ براي اين موزه، 20 ايراد عمده دارند اظهار كرد: اين ويترين‌ها با طراحي يك معمار داخلي آماده شده‌اند كسي كه هيچ تجربه‌اي در طراحي موزه نداشت و موزه‌ي ملي نخستين تجربه‌ي كاري او بود. بنابراين ويترين‌هاي موزه جاي نقد زيادي دارند.

وي با بيان اين‌كه در ماه‌هاي گذشته به رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - محمدعلي نجفي - اعلام كرده‌ايم كه اين موزه به توجه و اعتبار كلاني نياز دارد اظهار كرد: نجفي پس از تحويل گرفتن پست خود، در نخستين اقدامش به موزه‌ي ملي ايران رفت. در آن زمان به او درباره‌ي موزه اطلاعات كاملي داده شد كه اميدواريم به‌دنبال آن، توجه كافي و كامل به موزه شود. همچنين بايد مشاوري توانمند و با صلاحيت براي سامان‌دهي موزه‌ي دوران اسلامي معرفي شود تا امور معماري و اصلاح طرح به‌خوبي انجام شود، چون اقدامات تأسيساتي موزه، معماري داخلي و ويترين‌ها به واكاوي نياز دارد.

انتهاي پيام

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن