تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834524516
وضعيت موزه ملي ايران كي سامان مييابد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وضعيت موزه ملي ايران كي سامان مييابد؟
موزهي دوران اسلامي بهعنوان يكي از غنيترين موزههاي اسلامي از نظر تعداد آثار تاريخي حدود پنج سال پيش بسته شد تا پس از سروسامان گرفتن، بار ديگر روي علاقهمندان آغوش باز كند.
به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، موزهي دوران اسلامي بخشي از موزهي ملي ايران است كه هرچند از زمان تعطيلياش قدمهاي اوليه براي ساماندهي آن برداشته شد و اعتبارهاي كلاني به آن اختصاص يافت، اما نبودن برنامهاي منظم و ادامهدار و همچنين دست به دست شدن پروژهي ساماندهي در زمان مديران مختلف، روند آن به بيراهه منحرف كرد.
پروژهي ساماندهي موزهي دوران اسلامي كه قرار بود با گرفتن اعتبارهاي كلان، مديران پروژه را رو سفيد كند از سال 1386 آغاز شد، زماني كه محمدرضا كارگر كه اكنون مدير اداره كل موزههاست مديريت موزهي ملي ايران را برعهده داشت. در آن زمان قرار بود فقط سيستم تأسيسات اين موزه ساماندهي شود؛ اما پس از مدتي، مديران پروژه تصميم گرفتند وضعيت كل موزه را سروسامان دهند و اين شد كه با تغيير گاه و بيگاه مديران، هنوز كارها در اين موزه پيشرفت محسوسي نكرده است و همچنان گردشگران داخلي و خارجي كه براي ديدن غنيترين موزهي دوران اسلامي ايران به تهران سفر ميكنند نميتوانند از آثار موزه ديدن كنند.
مجدالدين رحيمي - كارشناس ارشد رشتهي مرمت آثار تاريخي - كه از يكم ديماه 1391 سرپرستي كارگاه بازسازي موزهي دوران اسلامي به او سپرده شد دربارهي روند مرمت اين موزه از روزهاي ابتدايياش به خبرنگار ايسنا گفت: سرپرستي پروژه در ابتدا و در سال 1386 نخست به يكي از پرسنل معمار سازمان (آرش ميلاني) سپرده شد. او را ميتوان نخستين كسي دانست كه پس از تعطيلي موزهي دوران اسلامي، كار ساماندهي تأسيسات اين موزه را آغاز كرد. پس از مدتي مسوولان سازمان ميراث فرهنگي تصميم گرفتند يك گام جلوتر از وضعيت آن زمان موزه قدم بردارند. به همين دليل، دست به كار شدند و تصميم گرفتند تا ديگر بخشهاي موزه را نيز ساماندهي كنند.
وي اظهار كرد: با توجه به اينكه در آن دوران و در طول مدت كمي، چند مدير و حتي رييس موزهي ملي ايران تغيير كردند و هر كدام تصميمهاي سليقهاي و ذوقي دربارهي ساماندهي موزهي دوران اسلامي گرفتند هيچيك از كارها آنطور كه بايد انجام نشد. اين اتفاق، وضعيت موزه را نسبت به گذشته بدتر كرد.
او ادامه داد: به همين دليل در سال 1388 و با هدف تقويت پروژهي احياي موزهي دوران اسلامي، كار به صندوق حفظ و احيا سپرده شد. اقدامات مسوولان صندوق حفظ و احيا بهدليل انتخاب نكردن مشاور، با رعايت اصول كاري نبود و به جاي اينكه نخست صورت مسأله نوشته و سپس براي حل آن فكري شود فقط براي حل مسأله تلاش شد. به همين دليل، اعتباري حدود هفتميليارد تومان فقط براي طبقهي نخست موزهي دوران اسلامي شامل سالن آمفيتئاتر و گالريهاي جانبياش هزينه شد.
وي بيان كرد: از آنجا كه صندوق احيا نتوانست از پس پروژه برآيد، ديوان محاسبات به عملكرد آن و اعتباري كه خرج اين پروژهي بدون نتيجه كرده بود، اشكال وارد كرد و در سال 1390 - 1389 كار از صندوق احيا گرفته و دوباره به معاونت ميراث فرهنگي تحويل داده شد. معاون وقت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز با تغيير مدير پروژه، بار ديگر كار را آغاز كرد؛ اما اينبار آن را به بخش خصوصي سپرد و مهندس اغنايي كار را در دست گرفت. او حدود يك سال عهدهدار كار بود. در آن زمان، مدير پروژه توانست برخي اقدامات اجرايي را پيش ببرد، اما او نيز پس از مدتي تغيير كرد و كار به مدير بعدي از بخش خصوصي، يعني خراساني سپرده شد كه او هم هفتماه مديريت اين پروژه را برعهده داشت.
رحيمي با بيان اينكه مدير بعدي پروژه در آن زمان اختيار تام داشت تا كارهاي مربوط به ساماندهي موزه را به هر كسي كه دوست داشت بسپارد گفت: به همين دليل، اتفاقهاي ناگواري مانند خريد تجهيزات بدون داشتن طرحي مصوب رخ داد. مدير قبلي پروژه يكسري اقدامات را مانند برق و كابلكشي در فضاي موزه انجام داده بود، اما مدير دوم از بخش خصوصي اين اقدامات را رد كرد و تصميم گرفت سيستم نورپردازي موزه را تغيير دهد و پس از خريدن تجهيزات، آنها را با فضاي موزه مقايسه كرد و متوجه شد كه تجهيزات خريدهشده با فضاي موزه همخواني ندارند. او حتي سيستم اطفاي حريق خريد بدون اينكه عملكرد و پيامد تجهيزات اطفاي حريق را بررسي كند. اكنون نيز تاريخ مصرف برخي از اين تجهيزات كه براي آنها 800 ميليون تومان از اعتبار اين پروژه هزينه شد گذشته است و آنها ديگر قابل استفاده نيستند.
او ادامه داد: در اواخر شهريور1391 «يحيي رحمتي» مديريت پروژهي ساماندهي موزهي دوران اسلامي را بر عهده گرفت. او در آن زمان، با حفظ سمت در اداره كل امور موزهها، اين كار را عهدهدار شد و پس از مدتي نيز به او وظيفهي معاونت صنايع دستي داده شد كه بهدليل حجم زياد كارها، او نتوانست بيشتر از پنجماه اين وظيفه را برعهده بگيرد و با برگرداندن آن به معاونت ميراث فرهنگي در بهمنماه 1391، اين پروژه به مديركل وقت حوزهي رياست (بهروز ندايي) سپرده شد. پس از مدتي نيز با توجه به اينكه وظيفهي معاونت توسعه و مديريت نيز به او داده شد، ندايي نيز نتوانست كارها را آنگونه كه بايد انجام دهد. با اين وجود، ندايي تا تيرماه امسال اين وظيفه را برعهده داشت تا اينكه با تغيير معاون ميراث فرهنگي سازمان و موافقت او براي تعطيلي اين پروژه در 15 تيرماه امسال، كل پروژهي ساماندهي موزهي دوران اسلامي تعطيل شد تا نخست، برنامهريزي مناسبي براي آن صورت گيرد، سپس كارها در اين زمينه از سر گرفته شود.
رحيمي با بيان اينكه قبل از تعطيلي و پلمپ موزهي دوران اسلامي و تحويل دادن آن به يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، يكسري اقدامات اضطراري در موزه توسط تيم پروژه انجام شد گفت: در آن زمان، نخست داربست بزرگي كه در بخش مركزي موزه نصب شده بود و ماهانه حدود چهارميليون تومان براي اجارهي آن پرداخت ميشد، باز شد و يكسري از كارهاي نقاشي بهصورت اضطراري روي سقف موزه انجام شد. از آن به بعد تا كنون نيز هيچ اتفاقي در اين بخش از موزهي ملي ايران اتفاق نيفتاده است.
او در ادامه، با تأكيد بر لزوم انجام يكسري اقدامات اضطراري در اين موزه، افزود: اگر اين اقدامات تا قبل از آغاز بارش باران و برف انجام نشوند تعدادي از آثار تاريخي موجود در موزه كه در سالهاي 1389 و 1390 در طبقههاي يك و دو موزه بهصورت غيراصولي و با دستور معاون وقت ميراث فرهنگي (مسعود علويانصدر) نصب شدند آسيب زيادي ميبينند. هنوز سقف موزهي دوران اسلامي بهصورت كامل ايزوگام نشده است به همين دليل، بخشهايي از آن نشتي آب دارد كه بايد جلوي آن گرفته شود.
رحيمي تأكيد كرد: برداشتن برخي معماريهاي زننده در داخل موزه از جمله اقداماتي است كه بايد انجام شود، حتي بايد سيستم اطفاي حريق تغيير يابد و علمي و هدفمند شود.
او با اشاره به اينكه ويترينهاي تهيهشده براي اين موزه، 20 ايراد عمده دارند اظهار كرد: اين ويترينها با طراحي يك معمار داخلي آماده شدهاند كسي كه هيچ تجربهاي در طراحي موزه نداشت و موزهي ملي نخستين تجربهي كاري او بود. بنابراين ويترينهاي موزه جاي نقد زيادي دارند.
وي با بيان اينكه در ماههاي گذشته به رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - محمدعلي نجفي - اعلام كردهايم كه اين موزه به توجه و اعتبار كلاني نياز دارد اظهار كرد: نجفي پس از تحويل گرفتن پست خود، در نخستين اقدامش به موزهي ملي ايران رفت. در آن زمان به او دربارهي موزه اطلاعات كاملي داده شد كه اميدواريم بهدنبال آن، توجه كافي و كامل به موزه شود. همچنين بايد مشاوري توانمند و با صلاحيت براي ساماندهي موزهي دوران اسلامي معرفي شود تا امور معماري و اصلاح طرح بهخوبي انجام شود، چون اقدامات تأسيساتي موزه، معماري داخلي و ويترينها به واكاوي نياز دارد.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
افتتاح سمينار «زن در جهان اسلام يكصد سال اخير» در موزه ملي ايران
افتتاح سمينار زن در جهان اسلام يكصد سال اخير در موزه ملي ايران سرويس فرهنگي هنري سمينار بينالمللي زن در جهان اسلام يكصد سال اخير ديروز در محل آمفيتئاتر موزه ملي ايران برگزار شد به گزارش خبرنگار ما اين سمينار ديروز كه با هدف آشنايي با مطالعات زنان در كشورهاي اسلامي آشنموزه مشاهير ايران در برج ميلاد گشايش يافت
موزه مشاهير ايران در برج ميلاد گشايش يافت مراسم رونمايي از موزه مشاهير ايران در برج ميلاد با حضور جمعي از اعضاي شوراي شهر تهران ورزشكاران پيشكسوت كشتي و اهالي ادب و هنر ايران برگزار شد اين موزه در ارتفاع 271 متري از سطح زمين در برج ميلاد افتتاح شد و 14 مجسمه سيليكوني از ساختههطلوعی دیگر در کتابخانه و موزه ملی ملک
همزمان با برگزاری آیین گرامیداشت میلاد حضرت محمد مصطفی ص طلوعی دیگر در کتابخانه و موزه ملی ملک همزمان با برگزاری آیین گرامیداشت میلاد حضرت محمد مصطفی ص نمایشگاه خوشنویسی طلوعی دیگر آثار جمعی از شکستهنویسان هنرجویان استاد مجتبی ملکزاده در کتابخانه و موزه ملی ملک گشامديرعامل شركت ملي گاز ايران اعلام كرد:بكار گيري سامانه CHP گامي به سوي مصرف بهينه انرژي استخبرگزاري موج -
مديرعامل شركت ملي گاز ايران اعلام كرد بكار گيري سامانه CHP گامي به سوي مصرف بهينه انرژي استخبرگزاري موج - ۲۶ آذر ۱۳۹۲ ۱۶ ۱۵ب ظ مديرعامل شركت ملي گاز ايران اعلام كرد بكار گيري سامانه CHP گامي به سوي مصرف بهينه انرژي است خبرگزاري موج - مديرعامل شركت ملي گاز ايران از تبادل نظر درتأملي در رويكردهاي آموزش زبان فارسي در ايران روشهاي ديدن و شنيدن
تأملي در رويكردهاي آموزش زبان فارسي در ايران روشهاي ديدن و شنيدن دكترفريدون اكبري شلدره كتابهاي درسي برآمده از برنامه درسي و جلوه گاه جهتگيريها گرايشها و افكار حاكم بر نظام آموزشي برنامهريزان و مؤلفان است با بررسي روشمند اين كتابها ميتوان به مباني نظري چگونگي سازمادر گفت وگوي ابتكار با استاد علي فرامرزي نقاش صاحب سبك تشريح شد؛ وضعيت انجمن نقاشان ايران
در گفت وگوي ابتكار با استاد علي فرامرزي نقاش صاحب سبك تشريح شد وضعيت انجمن نقاشان ايران گروه فرهنگ و هنر- استاد علي فرامرزي نقاش پيشكسوت وصاحب سبك ايران كه تاكنون صدها مقاله ومطلب درخصوص نقاشي معاصرايران درروزنامههاي كثيرالانتشار ومجلات فرهنگي داشته است وچندين سخنراني درخارج ازعنايت سالاريان در گفتوگو با فارس خبر داد:بازديد اتباع 34 كشور از كتابخانه ملي ايران طي 9 ماهه نخست سال جاري +
عنايت سالاريان در گفتوگو با فارس خبر داد بازديد اتباع 34 كشور از كتابخانه ملي ايران طي 9 ماهه نخست سال جاري عكس سخنگوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران از بازديد اتباع 34 كشور جهان طي 9 ماهه نخست سال جاري از اين كتابخانه خبر داد عنايت سالاريان سخنگوي سازمان اسارزيابي استاد فدراسيون جهاني راهنمايان گردشگري از وضعيت راهنماهاي ايراني
ارزيابي استاد فدراسيون جهاني راهنمايان گردشگري از وضعيت راهنماهاي ايراني استاد راهبر فدراسيون جهاني تشكلهاي راهنمايان گردشگري با ارزيابي وضعيت راهنمايان تور ايراني گفت راهنمايان گردشگري در ايران با استانداردهاي جهاني فاصلهي زيادي ندارند و تمايل براي تغيير در آنها زياد است بموزه مشاهير ايران در ارتفاع ۲۷۱ متري از سطح زمين گشايش يافت
موزه مشاهير ايران در ارتفاع ۲۷۱ متري از سطح زمين گشايش يافت با مجسمههايي از شهيد چمران تختي ملكالشعراي بهار آلاحمد به گزارش فارس مراسم رونمايي از موزه مشاهير ايران در برج ميلاد با حضور جمعي از اعضاي شوراي شهر تهران ورزشكاران پيشكسوت كشتي و اهالي ادب و هنر ايران برگزار شدبا مجسمههايي از شهيد چمران، تختي، ملكالشعراي بهار، آلاحمد، دانشور و... موزه مشاهير ايران برج ميلاد گشايش يا
با مجسمههايي از شهيد چمران تختي ملكالشعراي بهار آلاحمد دانشور و موزه مشاهير ايران برج ميلاد گشايش يافت موزه مشاهير برج ميلاد تهران با ۱۴ مجسمه از مشاهير ادبي علمي هنري ورزشي و شب گذشته در تراز ۲۷۱ متري بلندترين برج كشور افتتاح شد با مجسمههايي از شهيد چمران تختآخرین وضعیت تیم ملی فوتبال جوانان ایران
آخرین وضعیت تیم ملی فوتبال جوانان ایران سرپرست تیم ملی فوتبال جوانان گفت شرایط تیم ملی فوتبال جوانان در روسیه خوب است و تورنمنت سنپترزبورگ نسبت به سالهای گذشته حرفهایتر برگزار میشود ایسنا حسین مرادی درباره آخرین وضعیت تیم ملی فوتبال جوانان ایران در تورنمنت سن پترزبورگ اظهفعال شدن شبكه ملي اطلاعات راهكار برون رفت از وضعيت نابسامان اينترنت
فعال شدن شبكه ملي اطلاعات راهكار برون رفت از وضعيت نابسامان اينترنت چنانچه بانك دادهاي بروي شبكه ملي اطلاعات با مركزيت ix محقق شود استفاده از اينترنت جهاني حالت معقول مييابد احمد بزرگيان رئيس سابق كميته تخصصي دولت الكترونيك در گفتگو با خبرنگار اورژانس it باشگاه خبرنگارانتنزل دو پلهاي جايگاه ايران در چاپ خاورميانه و وعده وزير ارشاد براي بهبود وضعيت اين صنعت
تنزل دو پلهاي جايگاه ايران در چاپ خاورميانه و وعده وزير ارشاد براي بهبود وضعيت اين صنعت بنا بر اعلام نماينده اتحاديههاي صنعت چاپ در افتتاحيه نمايشگاه چاپ و بستهبندي گردش مالي اين صنعت در خاورميانه 8 ميليارد دلار است كه 45 درصد آن در اختيار تركيه است رژيم صهيونيستي و عربستان-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها