واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: موزه مشاهير ايران در ارتفاع ۲۷۱ متري از سطح زمين گشايش يافت
با مجسمههايي از شهيد چمران، تختي، ملكالشعراي بهار، آلاحمد
به گزارش فارس، مراسم رونمايي از موزه مشاهير ايران در برج ميلاد با حضور جمعي از اعضاي شوراي شهر تهران، ورزشكاران پيشكسوت كشتي و اهالي ادب و هنر ايران برگزار شد.
اين موزه در ارتفاع 271 متري از سطح زمين در برج ميلاد افتتاح شد و 14 مجسمه سيليكوني از ساختههاي عليرضا خاقاني در اين بخش از برج ميلاد به نمايش عموم گذاشته شد.
عليرضا خاقاني هنرمند مجسمهساز در مراسم رونمايي از اين موزه گفت: امروز تعدادي از مشاهير ايران زمين ميزبان شما هستند، مشاهير و نوابغي كه زيربناي فرهنگي هر كشوري را ميسازند و بزرگداشت آنها، بزرگداشت هويت فرهنگي اين سرزمين است.
او تكنيك ساخت اين مجسمهها را متفاوت از ديگر مجسمههاي مومي دنيا عنوان كرد و گفت: در ساخت اين مجسمهها سعي شده تا از عناصري كه بيشترين ارتباط را با مخاطب ايجاد ميكند، استفاده شود و سيليكون بيشترين تطابق را با بافت زنده دارد كه در ساخت اين آثار به كار گرفته شده است.
وي افزود: سيليكون به لحاظ دوام نسبت به موم مقاومتر است و اين نقطه قوت اين آثار نسبت به ساير مجسمههاي مومي در جهان است.
خاقاني با اشاره به تجربه ديگر كشورهاي جهان در زمينه ساخت مجسمههاي مومي گفت: در تمام دنيا حدود 200 سال است كه موزههايي براي مجسمههاي مومي خود ساختهاند كه پذيراي هزاران گردشگر است اما در ايران تاكنون هيچ موزه اي براي نگهداري از مجسمههاي مشاهير كشورمان نداشتهايم و اكنون نخستين بار است كه مجموعهاي از آثار سيليكوني در يك جا گردهم آورده شده است كه بايد از مديريت برج ميلاد بابت اين اتفاق تقدير كرد.
اين مجسمهساز درباره مجسمههاي سيليكوني به نمايش درآمده در اين موزه هم توضيح داد: بيشتر اين مجسمهها مربوط به اديبان و شعراي معاصر كشورمان هستند و به جز فردوسي كه به لحاظ تأثيرگذارياش در حفظ زبان و ادب فارسي در ابعاد اغراق شده و بزرگتر از واقعي ساخته شده است، ديگر مجسمهها در اندازه و ابعاد طبيعي ساخته شدهاند.
او همچنين از اضافه شدن مجسمههاي سيليكوني ديگري به اين موزه در آينده خبر داد و گفت: در آينده شخصيتهاي ديگري از مشاهير كشورمان از جمله فلاسفه، ورزشكاران، هنرمندان، سرداران دفاع مقدس و ... را نيز به اين مجموعه اضافه خواهيم كرد تا اين موزه به معناي واقعي كلمه موزه مشاهير ايران شود.
جعفري مدير روابط عمومي برج ميلاد نيز در ادامه از برج ميلاد به عنوان ششمين برج مخابراتي بلند دنيا ياد كرد و گفت: برپايي اين موزه و خريد آثار حدود 6 ماه به طول انجاميد و قرار است تا پايان سال جاري حدود 40 مجسمه ديگر از مشاهير ايران نيز به اين موزه اضافه شود و نويد رونمايي از اين 40 مجسمه را در سال آينده ميدهيم.
او همچنين ابراز اميدواري كرد كه امكان ساخت مجسمه مشاهير در قيد حيات ايران نيز فراهم شود تا همگان با مشاهير فقيد و امروز ايران در كنار هم آشنا شوند.
ايرج حسابي فرزند پروفسور حسابي يكي از مشاهير فقيد ايران زمين در ادامه در سخناني با تقدير از شهردار تهران براي خريداري خانه دكتر حسابي و جلوگيري از حراج آن گفت: هنرمندان، نويسندگان و دانشمندان ما نگه دارنده ما در سطح جهان هستند و به گفته دكتر حسابي شخصيت يك مملكت را هنرمندان آن ميسازند.
وي با تأكيد بر قدرداني از بزرگان كشورمان گفت: وقتي قدر بزرگان مان را بدانيم به گفته دكتر حسابي در واقع صف ويزاي آمريكا و كانادا رو خلوت كردهايم چرا كه همه نوابغ ايران دوست دارند كه در كشور خود خدمت كنند اما بايد قدر آنها را بدانيم تا دلبستگي آنها به ميهنشان افزايش يابد.
او در خاتمه از ثبت آثار فرهنگي و معنوي ايران به نام ديگر كشورهاي همسايه و بزرگان و مشاهير ايران كه از سوي ديگر كشورها به يغما برده شده است، انتقاد كرد و گفت: وقتي ما خواب بمانيم ديگر كشورهاي همسايه همه مشاهير و فرهنگ معنوي ما را به نام خود در دنيا ثبت خواهد كرد.
عبدالله موحد از ورزشكاران پيشكسوت ايران و صاحب چندين مدال طلاي جهاني به نمايندگي از جامعه ورزشكاران پيشكسوت گفت: همه بايد در راه اعتلاي كشورمان تلاش كنيم و خود را موظف به اين تلاش بدانيم تا سرود ايران را بارها و بارها در مجامع جهاني و ديگر كشورهاي دنيا بشنويم.
مهدي چمران عضو شوراي شهر تهران نيز كه در اين مراسم حضور داشت با تأييد سخنان ديگر سخنرانان اين مراسم گفت: در زمينههاي فرهنگي كارهاي زيادي هست كه بايد انجام شود و آن چه كه از همه بيشتر اهميت دارد هويت فرهنگي ماست كه بسيار باارزش است و امروز ايران به واسطه رشد علمي و فرهنگي خود در دنيا مطرح شده است چرا كه هم در گذشته دانشمندان و مفاخر فرهنگي داشتهايم و امروز شاهد بزرگترين دانشمندان هستيم چرا كه ما ملت توانمندي هستيم كه به گفته پيامبر (ص) علم حتي اگر در ثريا و يا چين باشد، به آن دست خواهيم يافت.
او تصريح كرد: ما نبايد فقط به دانشمندان و مفاخر گذشته ايران بباليم بلكه بايد به دانشمندان امروز ايران نيز باليد و از آنها قدرداني كرد.
رونمايي از موزه مشاهير پايان بخش اين مراسم بود و حاضران از مجسمههاي سيليكوني مشاهير در اين موزه بازديد كردند.
نمايشگاه نقاشي «نقش شهري بر آب» كاري از گروه هنري نيستان نيز در حاشيه اين موزه برپا است.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]