تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830371337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي آمار بيكاري جوانان از مرز هشدار مي‌گذرد...


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وقتي آمار بيكاري جوانان از مرز هشدار مي‌گذرد...
انتشار خبر تكان‌دهنده وجود 4.5 ميليون دانشجوي آماده ورود به بازار كار و 3.5 ميليون بيكار فعلي زنگ هشداري براي مسوولان و متوليان امر اشتغال است تا بيش از هر چيز وجود يك سياستگذاري مشخص و مدون در اين بخش را در دستور كار قرار بدهند.

به گزارش خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، بررسي وضعيت آماري اشتغال و بيكاري جوانان در استانها و مناطق شهري و روستايي، نشانگر بالا بودن آمار بيكاري در كشور است؛ بيكاري به عنوان يك پديده مخرب اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي همواره از دغدغه‌هاي اساسي مسوولان و برنامه‌ريزان و خانواده‌هاي ايراني بوده و عدم توجه به اين مساله، علاوه بر گسترش پيامدهاي سوء اقتصادي و رشد مهاجرت، عواقب اجتماعي جدي همچون افزايش آمار طلاق،جرم و بزه، سرقت، فقر و ديگر پيامدهاي ناگوار را به دنبال دارد.

در حالي كه امروز دولتها تلاش مي‌كنند تا با توسعه اشتغال و كارآفريني و حمايت از صنايع توليدي، مسير اقتصاد خود را به سمت و سوي رشد و جهش اقتصادي و تضمين امنيت كشور سوق دهند، متاسفانه منحني كارآفريني و اشتغال در كشورمان روند نزولي داشته و وجود موانع، چالشهاي متعدد و بروكراسي‌هاي زائد، فعالان و كارآفرينان را از ادامه كار دل سرد و نا اميد و فضاي توليد و سرمايه‌گذاري را نامساعد كرده است؛ فارغ از اين مساله رشد منفي اقتصادي كشورمان نشان مي‌دهد كه مولفه‌هاي تاثيرگذار بر اقتصاد كشور كه اشتغال و توليد از جمله آنهاست، نتوانسته طي اين سالها عليرغم اجراي طرح‌هاي اشتغالزاي آزمون و خطا شده به جايگاه مناسبي دست يابد.

دولت تدبير و اميد از زمان آغاز فعاليت، بناي كار خود را بر رويكرد كاهش نرخ بيكاري و تورم گذاشته و بر همين اساس برنامه كنترل نقدينگي، بهبود فضاي كسب و كار و رونق توليد را دنبال كرده است، برنامه‌اي كه بازارهاي سرمايه و تجاري كشورمان تاكنون به آن پاسخ مثبت داده و رضايت نسبي فعالان بخش خصوصي را به دنبال داشته است با اين حال رييس جمهوري معتقد است كه ركود اقتصادي همراه با تورم بزرگترين مشكل كنوني و بيكاري پنهان جوانان تحصيلكرده مهمترين معضل آتي اقتصاد ايران است.

به گزارش ايسنا، چندي قبل مركز آمار ايران در گزارشي از وضعيت اشتغال، نرخ بيكاري جوانان را 26 درصد اعلام كرد و وضعيت بيكاري در كشور را بحراني خواند اما تنها مركز آمار نبود كه نسبت به پديده بيكاري در كشور هشدار داد؛ وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز در گزارش 100 روزه عملكرد وزارتخانه متبوع خود، بيكاري را چالش جدي دولت يازدهم عنوان كرد و گفت: ايجاد شغل براي جوانان تحصيلكرده و جوياي كار يكي از چالش‌هاي مهم كشور است.

علي ربيعي معتقد است كه اگر چه وزارت كار مستقيما در ايجاد شغل دخالت ندارد اما سياستگذاريهاي مربوط به اشتغال و بهينه كردن وضعيت بيكاري به اين وزارتخانه مربوط مي‌شود.

او از اشتغال به عنوان پديده‌اي چند بعدي ياد مي‌كند كه درآن تنها راه ايجاد شغل، تزريق پول و وام نيست.

دغدغه وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، اشتغال پايدار همراه با ايجاد كرامت انساني است و شايد به همين دليل باشد كه به نحوه پرداخت وام‌هاي خود اشتغالي و مشاغل خانگي دولت قبل انتقاد وارد مي‌كند.

به گفته ربيعي در طرح مشاغل خانگي،‌ دادن وام و تسهيلات جزو آمارهاي اشتغال محسوب مي‌شده به همين دليل وزارت كار با نتايجي كه از آسيب شناسي طرح مشاغل خانگي در سفرهاي استاني به دست آورد، برنامه مشخصي در اين خصوص تدوين كرد تا پايداري مشاغل خانگي در قالب دسته‌بندي خوشه‌هاي شغلي محقق شود.

از نگاه او عليرغم ورود حجم بالاي نقدينگي و دلارهاي نفتي، خروجي ‌آمارهاي اشتغال قابل دفاع نيست و تجربه بنگاههاي زودبازده نيز عملكرد نه چندان موفق آنها را نشان مي‌دهد با اين حال او از هدفگذاري ايجاد 200 هزار شغل خانگي تا پايان سال و تجديدنظر در سياست اختصاص وام‌هاي خود اشتغالي و مشاغل خانگي خبر مي‌دهد.

به گزارش ايسنا، بر اساس آمارهاي موجود در فاصله بين سالهاي 1384 تا 1391 به طور متوسط هر سال 81 هزار نفر به شاغلين كشور افزوده شده است، همچنين نرخ بيكاري جوانان به 26 درصد و نرخ بيكاري زنان به بيش از 38 درصد رسيده است به نظر مي‌رسد كه با چنين ارقامي و در شرايط ركود و تورم فعلي، دولت يازدهم ‌در اشتغالزايي براي جمعيتي كه طبق روال طبيعي سني وارد بازار كار مي‌شوند و انبوه جواناني كه در طول سالهاي گذشته به جاي بازار كار وارد آموزش عالي شده‌اند، كار دشواري در پيش داشته باشد هر چند كه دولت اهتمام جدي خود را براي مقابله با بيكاري و مهار تورم و نقدينگي در كشور به كار گرفته است.

وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، از نرخ بيكاري 40 درصدي جوانان تحصيلكرده خبر مي‌دهد و مي‌گويد: در حالي كه رشد بهره‌وري 1.3 درصد است، نرخ بيكاري دانش آموختگان دانشگاهي بيش از 40 درصد است و اين دو پديده نشان مي‌دهد كه جامعه در شرايط خوبي به سر نمي‌برد.

ربيعي اشاره‌اي هم به وجود 4.5 ميليون دانشجوي آماده ورود به چرخه بازار كار دارد و مي‌گويد: در طول هشت سال گذشته دغدغه غالب در جامعه، جذب دانشجو در دانشگاهها بود تا ايجاد شغل براي آنان و امروز فارغ از جمعيت 3.5 ميليون نفري بيكاران، با 4.5 ميليون دانشجوي در انتظار شغل مواجه هستيم كه با تاخير وارد بازار كار خواهند شد.

او معتقد است كه تنها 50 درصد متقاضيان كار داراي مهارت هستند و مابقي هنگام ورود به بازار كار مهارت لازم را ندارد در حالي كه صنايع و بنگاههاي توليدي به نيروي ماهر نياز دارند.

در همين راستا، رييس كانون عالي شوراهاي اسلامي كار كشور از وجود 4.5 ميليون دانشجوي متقاضي كار در كنار آمار بيكاران فعلي ابراز نگراني مي‌كند.

اوليا علي‌بيگي‌، محاسبه ساعات كار افراد را يكي از راههاي شناخت وضعيت بيكاري در جامعه مي‌داند و مي‌گويد: اگر ساعات اوليه صبح وارد بازار يا خيابانها شويم افرادي كه در حال تردد هستند نشان مي‌دهد كه چند درصد جامعه اشتغال به كار دارند اما وقتي در ساعات 10 و 11 روز و ساعات اوج كار كه افراد بايد مشغول به كار باشند، با ترافيك سنگين عبور و مرور افراد به ويژه جوانان روبه رو مي‌شويم اين مساله بيانگر آن است كه وضعيت بيكاري به مرز هشدار رسيده و بايد تصميمات جدي و اصولي براي اين موضوع اتخاذ شود.

به گزارش ايسنا، بي‌ترديد اشتغال از موضوعات مهم و اثرگذار در سطح جامعه، اقتصاد و زندگي افراد است و ورود به اين مقوله پيچيده نيازمند همراهي و هماهنگي تمام سازمانها و دستگاههاي اجرايي است، وزارت كار اگر چه سياستگذاري‌هاي مربوط به اشتغال را بر عهده دارد اما به تنهايي نمي‌تواند بار سنگين ايجاد اشتغال و مهار بيكاري را بر دوش بگيرد، مقابله با پديده بيكاري يك عزم و بسيج همگاني مي‌طلبد تا همه دستگاهها، سازمانها و وزارتخانه‌ها با هماهنگي و هم‌افزايي لازم در اين مسير حركت كنند، در همين راستا با توجه به تاكيد دولت بر بهبود فضاي كسب و كار، گسترش همكاري و تعامل ميان بخشهاي تعاوني، خصوصي و دولتي با يكديگر مي‌تواند شرايط محيط كسب و كار را تا حد زيادي بهبود بخشد.

تفاوت فاحش در نرخ بيكاري استانها، شكاف ميان استانهاي كمتر توسعه يافته و برخوردار و نرخ بالاي بيكاري جوانان، خود گوياي وضعيت بحراني بيكاري در كشور است اين در حالي است كه بسياري از مناطق و استانهاي محروم كه جمعيت بيكاران در آنها قابل مقايسه با كلان‌شهرها نيست با داشتن قابليتها و پتانسيل‌هاي بالا مستعد سرمايه‌گذاري هستند و به سهولت مي‌توان با تزريق وا‌م‌ها و اعتبارات خرد امكان ايجاد اشتغال در آنها، ‌رفع مشكل سرمايه در گردش واحدها و جذب جوانان بيكار را به وجود آورد؛هم اكنون بخشهاي كشاورزي، صنعت و معدن، صنايع دستي و گردشگري از ظرفيتهاي بالقوه و بالايي برخوردار است كه به نظر مي‌رسد با اتخاذ سياستهاي موثر و كارامد بتوان زمينه اشتغال پايدار و گسترده در اين بخشها را فراهم آورد.

انتهاي پيام

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن