تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداى تعالى كتابى راهنما فرستاد و در آن خوب و بد را روشن ساخت. پس راه خوبى را پيش گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834092891




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرهنگي سالم است كه در صدد به فعليت رساندن استعدادهاي روحاني باشد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فرهنگي سالم است كه در صدد به فعليت رساندن استعدادهاي روحاني باشد
رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه گفت: فرهنگي سالم است كه علاوه بر به فعليت رساندن استعدادهاي حيواني درصدد به فعليت رساندن استعدادهاي روحاني هم باشد.

به گزارش خبرگزاري مهر، حجت الاسلام و المسلمين محمدحسين خسروپناه رئيس موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه عصر امروز چهارشنبه 19 آذر در نخستين روز از دومين همايش تخصصي دشمن شناسي كه با عنوان «دين زاو» در فرهنگسراي خاوران برگزار شد، به آسيب شناسي فرهنگ معاصر پرداخت.

رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه در ابتدا بيان داشت: موضوع مورد بحث من در اين نشست آسيب شناسي فرهنگ معاصر است. ما امروز بيش از هر چيز نيازمند آسيب شناسي در حوزه فرهنگي هستيم و اين امر پيش نياز مهندسي فرهنگي است. در واقع زماني كه نتوانيم فرهنگ صحيح و غير صحيح را از هم تشخيص دهيم، نمي‌توانيم از مهندسي فرهنگي سخن بگوييم.

وي ادامه داد: فرهنگ مجموعه‌اي از انديشه‌ها، باورها، آداب، سنت‌ها، اخلاقيات و رفتارهاي يك جامعه است و در حقيقت مي‌توان گفت كه بعد نرم افزاري جامعه فرهنگ و بعد سخت افزاري آن تمدن است. جامعه هم مانند جسم است و گاهي بيمار يا گرفتار فساد مي‌شود؛ در اين صورت هر چقدر جامعه انساني‌تر باشد، سالم‌تر خواهد بود و هر چقدر از ابعاد انساني بيشتر فاصله داشته باشد آسيب پذيرتر خواهد بود.

خسروپناه اضافه كرد: اگر ما انسان را موجودي مادي و حيواني تصور كنيم تلقي ما از آسيب فرهنگي تغيير خواهد كرد. فرهنگي سالم است كه علاوه بر به فعليت رساندن استعدادهاي حيواني درصدد به فعليت رساندن استعدادهاي روحاني هم باشد.

اين استاد دانشگاه ضمن اشاره به برخي آسيب‌هايي كه جامعه با آن مواجه است، افزود: تهاجم و يا ناتو فرهنگي ابتدا در كشورهاي مدرن رخ داد و بعد آثار و تبعات آن گريبان‌گير كشورهاي اسلامي هم شد.

وي با بيان اينكه مي‌توان گفت آسيب‌ها شامل آسيب فكري، انديشه‌اي، معرفتي و رفتاري استف تاكيد كرد: يكي از آسيب‌هاي بينشي و معرفتي كه در اصطلاح غرب به آن عقلانيت خود بنياد مي‌گويند اين است كه انسان در شناخت خود و عالم تنها معيار را عقل مي‌داند و در عصر رنسانس نخستين اتفاقي كه رخ داد اين بود كه انسان رابطه معرفتي خود را با آسمان قطع كرد.

اين تاريخ نگار ايراني تصريح كرد: آسيب دوم جريان‌هايي ست كه به شدت عقل گريزند، مانند عرفان‌هاي نوپديد؛ البته در جامعه ما اين آسيب كمتر است اما وجود دارد. آسيب ديگر جريان‌هاي فكري و اجتماعي است كه هم با عقل در ستيزند و هم با معنويت مثل جريان‌هاي سلفي‌گري كه شاخص آنها وهابيت است. وهابيت جرياني است ضد عقل و ضد معنويت كه توصيه‌هاي انحطاطي مي كند و اين آسيب خطرناكي است.

خسروپناه ضمن اشاره به آسيب چهارم كه سياست گريزي ست خاطر نشان كرد: برخي مي‌گويند ما مي‌خواهيم عبادتمان را انجام دهيم كاري به سياست نداريم. نبايد فساد در جامعه را اصلاح كرد چراكه مانع ظهور حضرت حجت مي‌شود، در واقع معتقدند كه تا فساد زياد نشود امام ظهور نمي‌كنند و اين آسيب بسيار جدي فرهنگي است.

اين استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: نبايد فراموش كرد كه جامعه زماني عدالتخواه مي شود كه در آن امر به معروف و نهي از منكر صورت گيرد البته اين مواردي كه اشاره شد آسيب‌هاي جزيره‌اي است يعني در برخي نقاط و شهرها ديده مي شود.

خسروپناه تاكيد كرد: آسيب بسيار جدي فرهنگي كه ما با آن مواجه هستيم آسيب رسانه‌اي است. رسانه وسيله انتقال پيام است، اين امر آنقدر عمومي است كه بر عموم اثرگذار است و انسان را مسخ مي‌كند و اگر شعور كافي وجود نداشته باشد انسان از انسان بودن خود خارج مي‌شود.

وي در پايان سخنانش گفت: امروز ما با آسيب بازي‌هاي رايانه‌اي در مقابل سينما هم مواجه‌ايم؛ طبق بررسي‌هاي صورت گرفته بيشترين افرادي كه از بازي هاي رايانه اي استفاده مي كنند مردان 40 ساله اند نه اينكه از چهل سالگي شروع كرده اند بلكه اين بازي ها آنها را تا سن 40 سالگي هم همراه خود كشانده و زندگي دومي براي آنها ساخته است. بايد توجه داشت كه امروز رسانه تنها به دنبال تفريح و سرگرمي نيست و هيچ برنامه اي حتي كارتون ها بدون پشتوانه فكري ساخته نمي شوند. بايد تلاش كنيم آسيب معرفتي رفع شود آنگاه بر آسيب هاي رفتاري هم اثرگذار خواهد بود.

كد خبر: 2193794

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۶:۳۸

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن