محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831270002
تفاوت هاي نگاه اسلام و غرب به سلامت رواني/ متوسط عمر افراد متدين بيشتر از ديگران است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تفاوت هاي نگاه اسلام و غرب به سلامت رواني/ متوسط عمر افراد متدين بيشتر از ديگران است
رئيس فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي گفت: تحقيقات نشان داده كه افراد ديندار و كساني كه فعاليت هاي مذهبي دارند اثر بسيار خوبي بر روح و روان خود مي گذراند و در ميزان خودكشي ها، جرم و جنايت، طلاق و جدايي ها، اعتياد به مواد مخدر و الكل و ناهنجاري هاي اجتماعي مؤثر است و به ميزان قابل توجهي اين آسيب ها كاهش مي يابند.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستين همايش سلامت معنوي صبح امروز چهارشنبه بيستم آذرماه با حضور دكتر سيد عليرضا مرندي رئيس فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي و دكتر علي اصغر پيوندي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و دكتر فريدن عزيزي دبير علمي همايش و اساتيد و پژوهشگران و صاحب نظران طب معنوي در تالار همايش هاي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد.
دكتر سيد عليرضا مرندي در اين همايش گفت: اصطلاح سلامت معنوي دراواخر دهه هشتاد ميلادي به عرصه علوم پزشكي وارد شد و متعاقباً توسط سازمان بهداشت جهاني به عنوان يكي از اركان سلامت مطرح گرديد. با وجود اينكه بيش از چند دهه از طرح بحث سلامت معنوي مي گذرد، به علت تفاوت هاي فرهنگي، اجتماعي و مذهبي جوامع و اختلافات گسترده آنان در مباني نظري، هنوز مفهوم مشتركي از سلامت معنوي ارائه نشده است. به عبارت ديگر اختلاف نظر انديشمندان حوزه هاي مختلف از جوامع گوناگون در مفاهيم كليدي همچون سلامت، معنويت، دين و روان باعث شده است تا حصول اتفاق نظر در مفهوم سلامت معنوي دشوار باشد.
وي افزود: در نتيجه در حال حاضر انديشمندان هر حوزه سعي دارند تا سلامت معنوي را از ديدگاه خود تعريف كرده و آثار آن را بررسي كنند. در بحث سلامت معنوي آنچه اهميت دارد اين است كه بدانيم مفهوم و اركان سلامت معنوي بر مبناي جهان بيني اسلامي با مفهوم آن بر اساس نگرش غير ديني متفاوت است. بر اساس ديدگاه غير ديني، سلامت معنوي، احساسات ملموسي چون اميد، آرامش و نشاط است كه بر فعاليت هايي چون هنر، ورزش و تكنيك هاي تمدد اعصاب تمركز مي يابد. در اين نگاه، سلامت معنوي تنها ابزاري براي معالجه و درمان بيماري هاست. در حالي كه از ديدگاه ديني بدون توجه به هدف نهايي خلقت نمي توان از امور فوق تفسير منطقي ارايه داد.
رئيس فرهنكستان علوم پزشكي ادامه داد: معنويت امري ظاهري و در سطح مظاهر محسوس از قبيل اميد، آرامش و نشاط خلاصه نمي شود در ديدگاه هاي رايج، شاخص هاي معنويت عمدتاً به نتايج و كاركردها تقليل داده شده است. برخي آن را حد مجموعه اي از توانايي هاي به هم مرتبط و يا نوعي هوش تلقي كرده اند. عده اي آن را نوعي كيفيت رواني مي دانند كه در انسان ايجاد انگيزه مي كند و معناي زندگي را مي سازد. گروهي هم معنويت را جريان و رويكردي مي دانند كه به رضايت باطني منتهي مي شود، امري كه داراي سه مؤلفه آرامش، شادي و اميد است.
مرندي عنوان كرد: در انديشه قرآني سلامت معنوي دربردارنده شاخص هاي شناختي، احساسي، رفتاري و پيامدي است. انسان معنوي برخوردار از انديشه با معرفت ويژه نسبت به خدا، انسان و خلقت و رابطه متقابل آنها مي باشد كه از نوعي عقلانيت و يا بصيرت برخوردار است. سلامت در نگاه ديني شامل فقط جسم انسان نيست، چون انسان علاوه بر جسم داراي روح هم است و عقيده دارد همانگونه كه جسم مريض مي گردد روح هم مريض مي گردد. اديان وحياني بر هدف نهايي خلقت تأكيد دارند نه هدف هايي كه افراد انساني براي خود در نظر مي گيرند.
وي افزود: كشور ما در گذشته به مسائل سلامت معنوي و اعتقادي توجه وافري داشت حكما و اطباي ما در تاريخ بعد از اسلام با توجه به تسلطي كه بر معارف اسلامي داشتند سلامت معنوي جزوي از مراحل درمان و پيشگيري بود. متأسفانه الان از آن سابقه معنوي دور شده ايم و علم از معنويات جدا شده است و مسائل اعتقادي از صحنه تفكر، تدريس، آموزش و درمان ما كمرنگ و حتي از بين رفته است و ماديگرايي وارد پزشكي ما شد.
مرندي تصريح كرد: اما در سالهاي اخير دوباره توجه به سلامت معنوي بازگشته و 350 مطالعه اثبات كرد كه افراد معنوي و ديندار و كساني كه فعاليت هاي مذهبي دارند اثر بسيار خوبي بر روح و روان خود مي گذراند. در ميزان خودكشي ها، جرم و جنايت، طلاق و جدايي ها، اعتياد به مواد مخدر و الكل و ناهنجاري هاي اجتماعي مؤثر است و به ميزان قابل توجهي اين آسيب ها كاهش مي يابند در عوض اميد و خوشبختي و ازدواج، و رضايت از زندگي و زندگي سالم در افراد متدين خيلي ديرتر افت مي كند. و اين افراد كمتر از ديگران راهي بيمارستان مي شوند و عمر متوسط متدينان از افراد ديگر بالاتر است.
وي افزود: در حاليكه غرب سلامت معنوي را در رفتن به كليسا، تكنيك هاي تمدد اعصاب، مديتيشن و يوگا و ورزش هاي اينچنيني، گوش دادن و نواختن موسيقي، در اينها خلاصه مي كند اسلام زيربنايي ترين معنويات و اخلاقيات را در زندگي دارد. در حديث قدسي داريم كه خداوند جهان را به عنوان مقدمه اي براي انسان خلق كرد و انسان را براي رسيدن به كمال حقيقي خلق كرد. در اعتقاد ما خداوند كمال مطلق است و انسان نيز كمال طلب است و در مسير قرب و رضاي الهي گام بر مي دارد. اين تفاوت زيربنايي تفاوت اسلام و غرب است.
مرندي تصريح كرد: يكي ديگر از مسائل مهم مطرح در سلامت معنوي، ابزارهاي اندازه گيري سلامت معنوي و ميزان دقت و صحت اطلاعات آنها است. از اين ابزارها عموماً به منظور ارزيابي سلامت معنوي عموم افراد يا گروه هاي خاص، سنجش نيازهاي معنوي افراد و ارزيابي تأثير مداخلات انجام شده جهت بهبود سلامت معنوي استفاده مي شود. اما به علت برخي مشكلات مانند عدم اعتبار برخي ابزارهاي سنجش سلامت معنوي، استفاده از موارد خاص و غير قابل تعميم در سنجش ها و عدم طراحي صحيح سؤالات در پرسشنامه هاي سلامت معنوي منجر شده است كه اطلاعات به دست آمده از اين ابزارها فاقد دقت و اعتبار علمي كافي باشند.
رئيس فرهنگستان علوم پزشكي كشور بيان كرد: دو هفته قبل توفيق يافتيم به خدمت مقام معظم رهبري برسيم ايشان رهنمودهاي لازم را در اين خصوص بيان فرمودند. ايشان گفتند اميدوارم به نتايج و سرانجام مطلوب دست يابيد اما براي ما زياد معلوم نيست كه كارتان در سلامت معنوي دنبال چيست.مرادتان از سلامت معنوي آيا سلامت روحي و فكري و قلبي است. غربي ها در اين خصوص كنترل هيجانات و احساسات را براي محفوظ ماندن جسم توصيه مي كنند و انسان را با اميد و تلقين درمان مي كنند ولي در اسلام ما روحيات انسان را درست مي كنيم. به كارهايي كه غربي ها در اين زمينه كردند اعتماد نكنيد. اينها از روحيات معنوي انسان چيزي نمي دانند و هرجا نام دين مطرح شود با آن مقابله مي كنند لذا به آنها توجه نكنيد. و حتماً از روحانيت و حوزه در برنامه هايتان استفاده كنيد.
دكتر فريدون عزيزي دبير علمي اين همايش هم گفت: اين باور كه خدا شفا مي دهد در بين مردم ما همواره وجود داشته و دارد. اينكه خدا شفا دهنده است و طبيبان و پزشكان وسيله مي باشند. ابن سينا هم در كتابش با ستايش از خدا شروع مي كند اينكه فقط خداوند شايسته و سزاوار ستايش است. و بر پيامبرش درود مي فرستد. اما در دوره مدرن اختلافاتي بين دانشمندان درنظر افتاد و صاحبان فلسفه و علم به تدريج جسم را از روح و اعتقادات مذهبي جدا كردند. و مسائل اعتقادي و باورهاي ديني به مراكز ديني و كليساها رفت. اما از حدود 40 سال قبل دوباره به همان وضعيت پيشين بازگشت و سلامت معنوي را به عنوان بعد چهارم سلامت وارد پزشكي كردند.
وي افزود: در نگاه مادي و اومانيستي، انسان موجودي تك ساحتي است كه از ماده تشكيل شده است و تمامي احساسات و عواطف و حتي مسايل رواني و معنوي در اين ديدگاه نوعي ارتباط و علاقه با بعد مادي انسان پيدا مي كند به همين دليل معتقدند ريشه مسايل رواني، در جسم و عصب انسان ها نهفته است و اگر سخني هم از معنويت به ميان مي آيد با معنويتي كه در نگاه ديني مطرح است كاملاً متفاوت است. در اين نگاه معنويت تنها شامل هنجارها، عكس العمل ها و عناصري مي گردد كه با استفاده از آن مي توان روان بيمار را تحت تأثير قرار داد تا بتواند در مقابل بيماري ها جسمي مقاومت كند حال آن عناصر مي تواند حقيقي باشد يا غير حقيقي، اصيل باشد يا غير اصيل، خرافي باشد يا غير خرافي،
معاون علمي فرهنگستان علوم پزشكي ادامه داد: اما معنويت در الهيات اسلامي عبارت است از معرفت و ايمان به غيب و تبيين توحيدي از نظام هستي، اگر كسي اين جهان بيني را داشته باشد كه هرگونه حركت و سكوني متكي به مبدأ هستي لايزال و ابدي است هرگونه غم و اندوه و مشكلات رواني را به خود راه نمي دهد. به علاوه از آيات و روايات اين طور استنباط مي شود كه سلامت معنوي اعم از سلامت جسمي، رواني، اجتماعي است و نه تنها در دنيا مفيد است بلكه انسان را براي حيات باقي و آخرت مهيا مي كند. سلامت معنوي وضعيتي است هدفمند و معنادار از حيات انساني كه حاصل ايمان و اعتقاد و ارتباط فرد به قدرت و كمال لايتناهي و زندگي ابدي پس از مرگ است. سلامت معنوي منجر به ايجاد نشاط، اميد، رضايت مندي، اطمينان قلبي، آرامش و داشتن قلب سليم در فرد و رستگاري در دنيا و آخرت شده و ارتباط پوياي مبتني بر مكارم اخلاق، عشق، محبت با خود و ديگران و جهان پيرامون ايجاد مي كند.
عزيزي عنوان كرد: سلامت معنوي نيز مانند ساير ابعاد داراي بخش هاي پيشگيري و درمان است. سلامت معنوي مي بايست انسان را در ارتباط با ذات لايزال الهي، با ديگران و محيط پيرامون و نيز در ارتباط با خود ارتقا دهد. لذا براي تعيين شاخص ها بايد سلامت معنوي در 4 زمينه زير در نظر گرفته شود:ارتباط با منشأ لايتناهي، ارتباط با خود، ارتباط با انسان هاي ديگر، ارتباط با عالم پيرامون. بديهي است در هريك از زمينه هاي چهارگانه فوق بايد به هر سه مبدأ بينش، گرايش و توانايي توجه نمود. آگاهي از سلامت معنوي فردي و اجتماعي، به ويژه در جامعه اسلامي، داراي اهميت بسزاي است زيرا مي تواند در جهت ارتقاي سلامت معنوي به كار گرفته شود.
كد خبر: 2193641
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۵:۰۲
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
همايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني برگزار مي شود
همايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني برگزار مي شود به همت مركز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظيم ع همايش ملي طبيعت در نگاه قرآن و دانشمندان اسلامي ـ ايراني و ششمين دوره جايزه علمي ـ ترويجي حضرت عبدالعظيم ع اول اسفندماه برگزار مي شود به گزارش خبرگزاري مهر به هجنجال و تفاوت / نگاهي به جشنوارههاي سينمايي سال 2013
جنجال و تفاوت نگاهي به جشنوارههاي سينمايي سال 2013 حسين عيديزاده مهمترين جشنوارههاي سينمايي اروپا سال 2013 در دو چيز با هم شباهت داشتند برندگان جوايز اصلي يا فيلمهاي جنجالي بودند يا آثاري متفاوت اولين جنجال در زمان اهداي جوايز مهمترين جشنواره سينمايي جهان يعني جشنوارهگفتوگوي ايران با معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نگاه حمايتي بر هنر حاكم شده است
گفتوگوي ايران با معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نگاه حمايتي بر هنر حاكم شده است مريم سادات گوشه روزي كه در خبرها آمد مردي از جنس موسيقي معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد شد چشمها به نقطهاي معطوف شد كه آيا او در معاونت امور هنري هم ميتواند آن ركورد مديريتي را كهاهمیت جامعه در اسلام از نگاه شبکه سحر
اهمیت جامعه در اسلام از نگاه شبکه سحر پخش مجموعه برنامه گزارش ویژه با موضوع اهمیت جامعه در اسلام از سیمای انگلیسی شبکه سحر آغاز شد به گزارش حوزه رادیو و تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شبکه بین المللی سحر این برنامه در دفتر نمایندگی سازمان صدا و سیما در لنچرا اطباي گذشته حكيم نيز بودند/ پيوند سلامت و معنويت در فرهنگ اسلامي-ايراني
چرا اطباي گذشته حكيم نيز بودند پيوند سلامت و معنويت در فرهنگ اسلامي-ايراني خبرگزاري مهر-گروه دين و انديشه در فرهنگ اسلامي ايراني سلامت و معنويت چنان در هم تنيده بوده اند كه يكي از مهمترين بايسته هاي علم طبابت رسيدن به درجات عالي در حوزه علوم انساني وقت از جمله علم فلسفه و كلامحجت الاسلام قاضي عسكر: عمره، فرصتي براي اصلاح ذهنيت ها نسبت به شيعه است
حجت الاسلام قاضي عسكر عمره فرصتي براي اصلاح ذهنيت ها نسبت به شيعه است به گزارش خبرگزاري رسا حجت الاسلام سيد علي قاضي عسكر نماينده ولي فقيه در سازمان حج و زيارت در همايش روحانيون عمره به هجمه هاي اخير عليه تشيع اشاره و تأكيد كرد امروز شاهد هجمه هاي همه جانبه به تشيع هجامعه اسلامي اساتيد دانشگاه اميركبير خطاب به فرجي دانا:نشانههايي از نفوذ افرادي براي بهرهبرداري سياسي از دان
جامعه اسلامي اساتيد دانشگاه اميركبير خطاب به فرجي دانا نشانههايي از نفوذ افرادي براي بهرهبرداري سياسي از دانشگاهها مشاهده ميشود جامعه اسلامي اساتيد دانشگاه اميركبير طي نامهاي با بيان اينكه ارزيابي عملكرد دانشگاهها توسط هيئت 3 نفره در تاريخ انقلاب بيسابقه بوده اعلام كرد نسرپرست فرمانداري اسلام آبادغرب خبر داد: واگذاري زمينهاي فاز 2 شهرك مشاغل مزاحم اسلام آبادغرب
سرپرست فرمانداري اسلام آبادغرب خبر داد واگذاري زمينهاي فاز 2 شهرك مشاغل مزاحم اسلام آبادغرب زمينهاي فاز 2 شهرك مشاغل فني و مزاحم شهري شهرستان اسلام آبادغرب تا قبل از پايان سالجاري به متقاضيان واگذار ميشود سرپرست فرمانداري اسلام آبادغرب خبر داد واگذاري زمينهاي فاز 2 شهرك مبررسي وضعيت پروژه هاي عمراني مورد حمايت بانك توسعه اسلامي در كشور
بررسي وضعيت پروژه هاي عمراني مورد حمايت بانك توسعه اسلامي در كشور آخرين وضع پروژه هاي عمراني مورد حمايت بانك توسعه اسلامي در كشور با حضور وزير امور اقتصادي و دارايي وزير نيرو و رئيس كل بانك مركزي در محل وزارت اقتصاد بررسي شد به گزارش مهر با توجه به اهميت بهره گيري از منابع ارز15روستاي ديگر اسلام آبادغرب گازرساني شدند
15روستاي ديگر اسلام آبادغرب گازرساني شدند مديرعامل شركت گاز استان كرمانشاه از اتمام گازرساني به 15 روستاي حومه جنوبي شهرستان اسلام آباد غرب خبر داد به گزارش باشگاه خبرنگاران كرمانشاه حميد فاني گفت براي گازرساني به اين تعداد روستا 15 ميليارد ريال هزينه شده كه افتتاح رسمي آنها دربيماري”برگر” در كمين سلامت افراد سيگاري
بيماري برگر در كمين سلامت افراد سيگاري ياسوج – خبر نگار ابتكار -پزشك متخصص داخلي بيمارستان امام سجاد ع با اشاره به بيماري برگر كه موجب قطع اندامهاي بدن ميشود گفت مهمترين عامل ابتلا به اين بيماري استعمال سيگار است دكتر پورمند محسنيان در بيمارستان امام سجاد ع افزود دركارگاه يك روزه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد در سنندج برگزار شد
كارگاه يك روزه سلامت رواني اجتماعي و اعتياد در سنندج برگزار شد سنندج – خبرگزاري مهر كارگاه سلامت رواني اجتماعي و اعتياد ويژه كارشناسان بهداشت روان در مركز بهداشت استان در سنندج برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر صبح امروز و با حضور كارشناسان بهداشت روان دانشگاه علوم پزشكي كردسمديركل ثبت احوال آذربايجان غربي خبر دادبيماريهاي قلبي و عروقي بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي
مديركل ثبت احوال آذربايجان غربي خبر دادبيماريهاي قلبي و عروقي بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي مديركل ثبت احوال آذربايجان غربي گفت بيشترين علت مرگ و مير در آذربايجان غربي بيماريهاي قلبي و عروقي است محمد جوان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اروميه با اشاره به فراوان-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها