واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برگزاري همايش گفتگو براي صلح، امنيت و حقوق بشر/ حضور اساتيد بيش از 20 كشور
استاد دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات و مدير مسئول فصلنامه "مطالعات بين المللي" با اشاره به برگزاري همايش بين المللي گفت و گو براي صلح، امنيت و حقوق بشر به مناسبت روز جهاني تنوع فرهنگي براي گفت و گو و توسعه گفت: اساتيد و محققاني از 20 كشور دنيا براي شركت در اين همايش چكيده مقالات خود را ارسال كرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، فصلنامه مطالعات بين المللي (ISJ) و مركز اطلاعات سازمان ملل متحد (UNIC) به مناسبت روز جهاني تنوع فرهنگي براي گفت و گو و توسعه، همايش بين المللي گفت و گو براي صلح، امنيت و حقوق بشر را در تاريخ 26 ارديبهشت 1393 برگزار مي كنند.
دكتر مهدي ذاكريان استاد دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات و مدير مسئول فصلنامه "مطالعات بين المللي"(ISJ) كه مسئول برگزاري اين همايش است در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اين همايش گفت: در بستر سازمان ملل مباحث و موضوعاتي كه براي جامعه بين المللي داراي اهميت است و مي تواند در دستيابي به اهداف منشور سازمان ملل متحد مؤثر باشد مورد تكريم قرار مي گيرد. در واقع موضوعات و مسائلي كه به امنيت بين المللي و حمايت از حقوق بشر و توسعه سياسي و اقتصادي كمك كند در بستر سازمان ملل مورد تكريم و بزرگداشت قرار مي گيرند.
وي تصريح كرد: از جمله اين موضوعات كه با آن روبرو هستيم بحث گفتگو و احترام به تنوع فرهنگي و توسعه است كه سازمان ملل روز 26 ارديبهشت هر سال مصادف با 16 مي را به عنوان روز جهاني گفتگو براي تنوع فرهنگي و توسعه تصويب كرده است. از سوي ديگر جمهوري اسلامي ايران در سياست خارجي خود در سال 2000 پيشنهادي را مطرح كرد كه مورد قبول كشورهاي عضو سازمان ملل قرار گرفت و سال 2001 به عنوان سال گفتگوي تمدنها نام گرفت.
استاد پيشين دانشكده حقوق دانشگاه پنسيلوانيا در ادامه تأكيد كرد: بزرگداشت روز گفتگو براي تنوع فرهنگي و توسعه در ارتباط تناگاتنگ با موضوع گفتگوي تمدنها قرار گرفته است كه همين موضوع يكي از محورهاي اصلي اين همايش است كه مي تواند به همفكري و فهم تفاوتها و شناخت تمايزهاي موجود ميان فرهنگهاي مختلف كمك كند كه نهايتاً صلح، توسعه، امنيت و حقوق بشر براي جامعه بين المللي به ارمغان آيد.
وي افزود: بزرگداشت اين روز در جوامع مختلف به انحاي مختلف مورد توجه قرار مي گيرد. برخي كشورها براي بزرگداشت اين روز تمبر يادبود منتشر مي كنند، برخي پيام دبير كل سازمان ملل براي اين روز را در مجامع دانشگاهي قرائت مي كنند و برخي ديگر نشستهايي برگزار مي كنند و برخي نيز مراسم تفريحي و فرهنگي مثل پرواز بادبادكها براي گراميداشت اين روز برگزار مي كنند. برخي نيز مدل شبيه سازي گفتگو را برگزار مي كنند.
ذاكريان يادآور شد: ما در جمهوري اسلامي كمتر از اين فرصت براي بيان ديدگاههاي خود استفاده كرده ايم. فصلنامه مطالعات بين المللي كه يك نشريه خصوصي و مستقل محسوب مي شود دانشجويان تحصيلات تكميلي و استايد را تشويق به پژوهش و نگارش مقاله و كتاب در اين موضوعات مي كند. يعني رسالت پژوهشي خود را پژوهش و بررسي موضوعاتي قرار داده كه مورد توجه جامعه بين المللي است.
مدير مسئول فصلنامه "مطالعات بين المللي" تأكيد كرد: بر همين اساس فصلنامه مطالعات بين المللي در 26 ارديبهشت سال جاري يك كارگروه علمي و پژوهشي با همكاري سازمان ملل متحد برگزار كرد كه اساتيد و پژوهشگران و دانشجويان تحصيلات تكميلي هم مدلهاي گفتگو را شبيه سازي كردند و هم درباره موضوعات مرتبط با اين روز سخنراني كردند. براي نمونه دكتر ظريف در اين روز در خصوص پيوند ميان گفتگوي تمدنها و گفتگو براي تنوع فرهنگي و توسعه سخنراني داشت.
وي تصريح كرد: بعد از برگزاري اين كارگروه، در گفتگويي كه با سازمان ملل صورت گرفت به فصلنامه پيشنهاد شد تا كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي در اين موضوعات گسترش يابد. به اين ترتيب با پيشنهاد فصلنامه مطالعات بين المللي به سازمان ملل برگزاري يك همايش بين المللي مطرح شد. از اينرو اين همايش براي 26 ارديبشهت سال 1393 مصادف با 16 مي 2014 يعني روز گفتگو براي تنوع فرهنگي و توسعه پيش بيني شده است.
ذاكريان در ادامه به محورهاي همايش اشاره كرد و گفت: يكي از محورهاي اين همايش گفتگوي تمدنها و صلح است. اين موضوع، بحث اصلي جامعه ايراني است و معتقد هستيم كه بسياري از مباحث از منظر تمدن اسلامي و تمدن ايراني در جامعه بين المللي مورد توجه قرار نگرفته است كه بايستي بستر گفتگو فراهم شود.
وي افزود: محور دوم اين همايش، حقوق بشر در بستر گفت و گوهاي ميان فرهنگي است كه تا ميزاني از حوزه تمدني ابعاد وسيعتري را دربرمي گيرد. در اين زمينه مي توان در زمينه هاي مشترك ميان فرهنگي از جمله حقوق بشر كه موضوع مورد قبول همه فرهنگهاست تمركز و گفتگو داشت.
استاد دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه تأكيد كرد: گفت و گوي تمدنها و امنيت بين المللي، گفت و گو براي اصلاحات سازمان ملل متحد، بحرانهاي جهاني و چالشهاي گفت و گو و هم انديشي و گفت و گوي بين اديان(يهود، مسيحيت و اسلام) ديگر محورهاي اين همايش هستند.
استاد پيشين دانشگاه پاريس تأكيد كرد: تاكنون چكيده مقالات زيادي براي ارزيابي ارسال شده و اساتيد و محققاني از 20 كشور دنيا براي شركت در اين همايش چكيده مقالات خود را ارسال كرده اند. براي نمونه اساتيد و محققاني از آذربايجان، اندونزي، هند، لهستان، آمريكا، فرانسه، انگليس، كانادا و سنگال و ... تاكنون چكيده مقالات خود را براي ارزيابي ارائه داده اند.
وي افزود: موضوع همايش موضوعي است كه براي همه ملتهاي دنيا اهميت دارد و لذا علاقمند هستند حضور داشته باشند. بايد توجه داشت كه هزينه شركت در اين همايش را خود شركت كنندگان تقبل مي كنند و لذا هزينه اي براي بيت المال نيز نخواهد داشت. مقالات اين همايش در فصلنامه مطالعات بين المللي منتشر خواهند شد و حتي ممكن است به صورت يك ويژه نامه مستقل نيز چاپ شود.
ذاكريان در خصوص گفتگوي بين پيروان اديان يهوديت، مسيحيت و اسلام نيز تصريح كرد: همه پيروان اين اديان، پيروان آيين توحيدي هستند كه از يك سو نكات مشترك و از سوي ديگر تمايزاتي با هم دارند.
وي با اشاره به اينكه شناخت اين پيروان مي تواند به درك يكديگر و قرار گرفتن در كنار هم براي رسيدن به اهداف مشترك كمك كند، گفت: تكريم انسان، تكريم معنويت، پاسداشت ايمان و ... از جمله نكات مشترك مورد نظر اديان است. همه اديان خواهان دستيابي به عدالت هستند. بنابراين اگر پيروان اديان هر كدام در جغرافيا و حوزه فكري خود انديشه كنند و باورمند باشند قطعاً نمي توانند احساس نزديكي با اديان ديگر داشته باشند و شايد احساس تعارض و تناقض با ساير اديان نيز بكنند.
استاد دانشگاه آزاد در پايان تأكيد كرد: لذا بيان ديدگاههاي پيروان و نقد انديشه همديگر مي تواند نزديكي اديان را به همراه داشته باشد و در مسير ياري همديگر نيز قرار بگيرند. بديهي است ارائه ديدگاهها توسط هر دين به معناي اثبات ديدگاههاي هر طرف نيست بلكه براي شناخت فهم از يكديگر است.
كد خبر: 2193541
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۳:۵۰
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]