واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده: صلح پايدار با موضوعاتي نظير حقوق بشر، توسعه، امنيت و سياست ارتباط ناگسستني دارد
پس از تصويب قطعنامه گفتوگوي تمدنها در مجمع عمومي و ناميدن سال ۲۰۰۱ به نام سال گفتگوي تمدنها، اين دومين بار است كه به پيشنهاد رياست جمهوري ايران، جهان به مقابله با خشونت و افراطيگري دعوت ميشود. معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده: صلح پايدار با موضوعاتي نظير حقوق بشر، توسعه، امنيت و سياست ارتباط ناگسستني دارد
ايلنا: معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده، با اشاره به تصويب پيشنهاد رييسجمهور درباره جهان عليه خشونت و افراطيگري از سوي سازمان ملل، اظهار كرد: زنان هم به اين دليل كه بزرگترين و اولين قربانيان هرگونه خشونت و افراطيگري هستند بيآنكه كوچكترين نقش يا سهمي در ايجاد يا بروز آن داشته باشند، بايد اتحاد خود عليه اين اعمال را به نمايش بگذارند. صلح پايدار با موضوعاتي نظير حقوق بشر، توسعه، امنيت و سياست ارتباط ناگسستني دارد؛ از اين رو، دولتها بايد مشاركت كامل و هدفمند زنان در فرآيند برقراري صلح و امنيت بينالمللي را تضمين كنند.
به گزارش ايلنا، "شهيندخت مولاوردي" در صفحه شخصي خود در فيسبوك نوشت: مجمع عمومي سازمان ملل در ۲۸ آذرماه پيشنهاد رئيسجمهور ايران را در جريان سخنرانياش در اجلاس ساليانه مجمع عمومي در مهر ماه در مورد «جهان عليه خشونت و افراطيگري» با اجماع تصويب كرد. پس از تصويب قطعنامه گفتوگوي تمدنها در مجمع عمومي و ناميدن سال ۲۰۰۱ به نام سال گفتگوي تمدنها، اين دومين بار است كه به پيشنهاد رياست جمهوري ايران، جهان به مقابله با خشونت و افراطيگري دعوت ميشود.
دراين قطعنامه چهار نكتۀ محوري مورد توجه قرار گرفته است:
۱- نكوهش و محكوميت اقداماتي كه ريشه در فرهنگ ستمگري، خودكامگي و افراط گرايي دارد. اين اقدامات شامل موارد زير است: الف: كاربرد و يا تهديد استفاده از زور عليه تماميت و استقلال سياسي ملتها، ب: محكوميت حمله به مراكز فرهنگي و مذهبي و كشتن غيرنظاميها و زنان و كودكان، ج: محكوميت هرگونه نفرتافكني قومي، نژادي و مذهبي كه به تبعيض و دشمني و خشونت منجر شود و د: محكوميت اقدامات تروريستي و رفتارهاي خشونتآميز در هر شكل و به هر بهانهاي.
۲- تقويت و حمايت از اقداماتي كه باعث كنترل خشونت و حفظ كرامات و آزادي انسان ميشود اين موارد شامل: الف: استقبال از گفتگو بين فرهنگها و مذاهب و گروهها و احترام به آزادي بيان، ب: اهميت مدارا و تحمل در زندگي فرهنگي و اجتماعي و لزوم درك يكديگر و گسترش احترام متقابل، ج: مقابله با هرگونه تبعيض عليه زنان و حمايت از حقوق زنان در اشكال مختلف آن و جلوگيري از هرگونه اجحاف و نابرابري عليه آنان، د: گسترش فرهنگ اصلاحطلبي و اعتدالگرايي در عرصۀ روابط سياسي و اجتماعي وه: تقويت حقوق اساسي انسانها در همۀ سطوح و اشكال آن بويژه حق برخورداري از زندگي مسالمتآميز همراه با عزت و كرامت انساني
۳- راهكارهايي كه در اين قطعنامه جهت تحقق اهداف فوق پيشبيني شده است داراي محورهاي زير است: الف: رويكرد جامع و غيرگزينشي نسبت به جوامع انساني و اتخاذ تدابيرغيرتبعيضآميز نسبت به فرهنگها، مذاهب و جوامع مختلف، ب: ترويج گفتگو در ميان مردم در مورد عوامل اساسي افراطيگري و ريشههاي فرهنگي و اقتصادي خشونتورزي، ج: ترويج آگاهي همگاني و گسترش اطلاعات عمومي در زمينۀ اهميت اعتدال و بردباري و حقوق بشر در زندگي سياسي و اجتماعي و د: ريشهكن كردن فقر و كاهش نابرابري و توجه به توسعه اقتصادي و اجتماعي.
۴- در اين قطعنامه علاوه بر نقش دولتها و سازمانهاي بينالمللي در برخورد با افراطيگري و خشونت به نقش بيبديل جامعه مدني و سازمانهاي غير دولتي تأكيد شده است علاوه بر اين نقش رسانهها در ترسيم چهره واقعي فرهنگها، ملتها و مذاهب از اهميت ويژهاي برخوردار است. رسانهها بايد بر ابعاد ويرانگر افراطيگري و خشونت تمركز و جوامع را نسبت به عواقب اين رويكردها آگاه كنند. دبيركل سازمان ملل متحد نيز بايد نسبت به اجراي اين قطعنامه گزارشي به مجمع بعدي سازمان ملل ارائه كند و كشورها را در تحقق اين اهداف مدد رساند.
در اين چارچوب به نظر ميرسد مجموعهاي از فعاليتها در قالب برنامه عمل در داخل كشور، بايد طراحي و تدوين شود تا نقش هر يك از بازيگران اصلي از جمله دولت، جامعه مدني و رسانهها و... به خوبي تبيين شود و موجي از حركتها در دستور كار قرارگيرد. (مخفف عنوان اين قطعنامه هم wave به معناي موج آمده است) بايد در عمل منادي صلح و مدارا بود و درنهادينه شدن تعامل و گفتوگو به جاي خشونت وافراطيگري كوشيد و آن را تقويت و ارتقا بخشيد. طبق فرموده امام صادق (ع): «كونوا دعاه الناس بغير السنتكم»
زنان هم به اين دليل كه بزرگترين و اولين قربانيان هر گونه خشونت و افراطيگري هستند بيآنكه كوچكترين نقش يا سهمي در ايجاد يا بروز آن داشته باشند، بايد اتحاد خود عليه اين اعمال را به نمايش بگذارند. صلح پايدار با موضوعاتي نظير حقوق بشر، توسعه، امنيت و سياست ارتباط ناگسستني دارد؛ از اين رو، دولتها بايد مشاركت كامل و هدفمند زنان در فرآيند برقراري صلح و امنيت بينالمللي را تضمين نمايند. نياز و حقوق زنان به عدالت و امنيت همواره بايد از سوي دولتها در تمامي اقدامات مرتبط با اين موضوعات مدنظر قرار گيرد و صداي زنان همواره شنيده شود.بان كي مون، دبيركل ملل متحد نيز در اين رابطه خاطرنشان ميسازد: براي تحقق صلح پايدار، بازسازي اقتصادي و تحولات اجتماعي و سياسي ضروري است.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]