واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون هنري ارشاد مهمان خانواده رشيدي شد
معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مهمان خانواده داود رشيدي شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، علي مرادخاني عصر روز سهشنبه 19 آذرماه به همراه هادي مرزبان به ديدار خانواده داود رشيدي رفت و با داود رشيدي، احترام برومند و ليلي رشيدي پيرامون شرايط تئاتر و مسائل مختلف فرهنگي به گفتگو پرداخت.
در اين ديدار داود رشيدي با اشاره به اهميت و قدمت هنر تئاتر گفت: پيشينه اين هنر به كارنونتوم روم باستان بازميگردد كه محل نبرد گلادياتورها بود. مردم از همان زمان نمايش را دوست داشتند چون ميتوانستند درونيات خود را در آن ببينند. تئاتر از ديرباز محلي براي فراگيري بوده است.
وي با اشاره به شرايط بازبيني نمايشها، خاطرهاي از بازبيني نمايش "منهاي دو" نقل كرد: در روز بازبيني نمايش، آنقدر ايرادهاي مختلف به اين كار گرفته شد كه به گروه گفتم اجرا نميكنيم و صحنه را جمع كنيد. در حال خروج از سالن بوديم كه خواستند برگرديم. معتقدم بايد در برابر اعمال نظرات اشتباه افراد، محكم ايستاد و از نظر خود دفاع كرد.
علي مرادخاني درباره مشكلات هنرمندان تئاتر با مميزيهاي سليقهاي در برخي دورهها گفت: در اين دوره دنبال اين مسايل نيستيم. تئاتر دغدغه اجتماعي ماست و هنرمندان بايد بتوانند حرفشان را بزنند. نقش تئاتر اين است كه در جامعه، مسايل را از ناخودآگاه افراد به خودآگاه تبديل كند و واقعيتهاي از ياد رفته را يادآوري و در جامعه فرهيختگي ايجاد كند. البته در هر زمينهاي بايد راه اعتدال پيش بگيريم. اعتدال خود نوعي شناخت است و بايد سعي كنيم با خويشتنداري و مراقبت حركت كنيم تا به تندروي متهم نشويم.
در ادامه، ليلي رشيدي هم با تاكيد بر لزوم رعايت اعتدال گفت: گاهي تئاترهايي را ميبينيم كه به دليل شوخيهاي مستهجن و نامناسبي كه دارند، در پايان تماشاگر از آنچه ديده شرم ميكند. متاسفانه اين شوخيها و الفاظ در تئاترها مد شده و از سوي شوراي بازبيني ايرادي هم به اين نمايشها گرفته نميشود. در عوض با نمايشهايي برخورد ميشود كه براي همين خودآگاهي تلاش ميكنند. درست است كه بايد در تئاتر جسارت وجود داشته باشد، اما نه جسارت متظاهرانه بلكه يك جسارت دروني.
هادي مرزبان نيز در اين باره گفت: خود هنرمندان هم با خطوط قرمز و مسايل اين بخش آشنا هستند و اين مسايل را در نمايشهاي خود در نظر ميگيرند. بايد سعي كنيم با رعايت مسايل مختلف، از حساسيتها بكاهيم و آرامش را در فضاي تئاتر حفظ كنيم.
احترام برومند، هنرمند باسابقه تئاتر، سينما و تلويزيون و همسر داود رشيدي نيز با بيان اينكه هنرمندان تلاش خود را در زمينه هنر كردهاند و حالا نوبت مديران است، گفت: مردم در يكي دو سال اخير به تئاتر علاقهمند شدهاند و بايد همه از اين موقعيت استفاده كنيم.
مشكلات مالي تئاتر و لزوم توجه به اقتصاد هنر، از ديگر مباحث مطرح شده در اين ديدار بود. معاون امور هنري وزير ارشاد در اين باره گفت: در اين حوزه سعي ميكنيم به قدر وسعمان براي پيشبرد امور تلاش كنيم، البته وسعي كه در حد بزرگي يك انسان است. حوزهاي كه بيشترين بودجه را ميطلبد تئاتر است. در حال برنامهريزي هستيم تا با كمك برخي از سازمانها و صاحبان صنايع، سالنهاي مشترك بسازيم. با جذب مشاركت اين بخشها به خودي خود بودجه تئاتر افزايش مييابد.
مرادخاني با اشاره به مصوبه دولت مبني بر اينكه نهادهايي كه از بودجه عمومي استفاده ميكنند بايد يك درصد از هزينههاي عمراني خود را به هنر اختصاص دهند، ادامه داد: در قانون آمده بود كه سازمانها ميتوانند اقدام به اين كار كنند ولي امسال الزام قانوني براي اين مصوبه پيشبيني شده است. در صورت مكلف شدن و دفاع از اجراي اين قانون مبلغ چشمگيري به اين بخش تزريق ميشود.
در پايان اين ديدار داود رشيدي كتاب منتشر شدهاش با نام "درخت تبريزي دوم" را كه مروري بر آثار نمايشياش است، به علي مرادخاني اهدا كرد.
كد خبر: 2193516
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۳:۰۰
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]