واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير بخش طرحهاي حجمي سومين جشنواره مقاومت در گفتوگو با فارس مطرح كردنگاه مجسمهسازان خارجي به موضوع مقاومت/ موزهاي براي آثار برتر هنر مقاومت
دبير بخش طرحهاي حجمي سومين جشنواره جهاني هنر مقاومت با اشاره به استقبال مجسمهسازان خارجي از جشنواره هنر مقاومت پيشنهاد كرد موزهاي براي آثار برتر اين جشنواره راهاندازي شود.
طاهر شيخالحكمايي دبير بخش طرحهاي حجمي سومين جشنواره جهاني هنر مقاومت در گفتوگو با خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس درباره آثار اين بخش از جشنواره توضيح داد: بخش طرحهاي حجمي در هر سه دوره جشنواره جهاني هنر مقاومت حضور داشته است و به همين دليل در هر دوره شاهد آثار بهتري به لحاظ كيفي نسبت به دورههاي قبل هستيم.
او با اشاره به آثار هنرمندان خارجي در اين بخش و چگونگي ارسال آثارشان به ايران توضيح داد: آثار هنرمندان ايراني و خارجي در اين دوره از جشنواره قابل توجه است و تعدادي از هنرمندان خارجي نيز در اين دوره، آثارشان را با توجه به موضوع مقاومت براي ما ارسال كردهاند.
وي درباره هنرمندان مجسمهساز كشورهاي مختلف در اين جشنواره توضيح داد: اين هنرمندان از كشورهاي مختلفي از جمله ژاپن، اسپانيا، تركيه، پرتغال و ...آثارشان را به اين جشنواره ارسال كردهاند.
او درباره موانع ارسال آثار حجمي هنرمندان خارجي به ايران براي شركت در جشنوارههاي مختلف توضيح داد: به هر حال ارسال آثار حجمي از كشورهاي مختلف به ايران به دليل وزن سنگين و حجم بودن كار بسيار دشواري است اما جشنواره مقاومت دو سال است كه در بخش طرحهاي حجمي شاهد آثاري از هنرمندان خارجي نيز بوده است و امسال نيز علاقهمندان بسياري از سراسر دنيا داشتيم كه مايل به شركت در اين جشنواره بودند و بخشي از آثار اين هنرمندان در اين دوره در كنار آثار هنرمندان ايراني به نمايش درآمده است.
او براي رفع موانع شركت هنرمندان مجسمهساز دنيا در رويدادهاي هنري ايران هم گفت: ميتوان راههاي تازهاي را براي حضور هنرمندان مجسمهساز دنيا در ايران جستجو كرد از جمله دعوت از آنها و حضور در يك ورك شاپ چند روزه كه منجر به ساخت آثار حجمي بسياري خواهد شد كه به راحتي ميتوان در نمايشگاههاي هنري ايران به نمايش گذاشت و اين روش بهتري نسبت به ارسال اين آثار سنگين و حجيم از كشوري به كشور ديگر خواهد بود.
وي افزود: استفاده از حضور هنرمندان مجسمهساز در ايران محاسني دارد كه ما براي دورههاي آينده به اين موضوع هم فكر كرده ايم چرا كه هم ميتوان آثار حجمي بيشتري از هنرمندان خارجي در رويدادهاي هنري ايران داشته باشيم، هم تعاملي ميان هنرمندان ايراني و خارجي خواهيم داشت و هم آنها با كشور ايران و فرهنگ و هنر آن بيشتر آشنا خواهند شد.
او با اشاره به آثار هنرمندان خارجي در بخش حجم سومين جشنواره هنر مقاومت گفت: آثار بسيار خوبي ارسال شده و در نمايشگاه ارائه شده است كه نشان دهنده علاقهمندي هنرمندان مجسمهساز دنيا به موضوع مقاومت است.
شيخالحكمايي درباره چگونگي برخورد هنرمندان مجسمهساز با موضوع مقاومت در آثارشان توضيح داد: هنرمندان مجسمهساز به سه شكل آثارشان را در اين نمايشگاه ارائه كردهاند، برخي راوي موضوعي از نگاه خود هستند و به صورت روايتگرانه آثارشان را ارائه كردهاند و به موضوعاتي چون اسارت، زندان ابوغريب و ...اشاره داشتهاند، برخي آثار نيز به گونه است كه خود هنرمند برداشتي آزاد از موضوع مقاومت داشته است و برخي ديگر از هنرمندان نيز علاقهمند به شركت در اين جشنواره با موضوع مقاومت بودهاند كه آثاري را به صورت آزاد ارائه كردهاند كه اگر چه ممكن است ارتباط مستقيمي با موضوع مقاومت نداشته باشد اما به هر حال علاقهمندي برخي هنرمندان را به حضور در جشنواره مقاومت نشان ميدهد.
طاهر شيخالحكمايي همچنين پيشنهاد كرد كه دبيرخانه اين جشنواره در طول دو سال فعال باشد و صرفاً به نمايش اين آثار در جشنواره هنر مقاومت اكتفا نكند بلكه اين آثار را ميتوان در قالب يك موزه به نمايش عمومي گذاشت و هم در ديگر شهرهاي كشور و ديگر كشورهاي دنيا اين آثار را به معرض نمايش گذاشت.
او همچنين پيشنهاد كرد كه موزهاي براي نمايش آثار برتر اين جشنواره كه خريداري ميشود در نظر گرفته شود كه اين موضوع همكاري نهادهاي مختلف را ميطلبد تا فضاي چنين موزهاي در اختيار آثار برتر اين جشنواره قرار گيرد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]