واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گزارش ايران از آخرين تحولات صنعت خودرو رنو و پژو ديماه به ايران برميگردند
مرجان اسلاميفر
پژو ميماند يا ميرود؟ اين سؤالي است كه پس از همايش بينالمللي صنعت خودرو در ايران پررنگتر شد. تا قبل از اين همايش گمانهزنيها بر برگشت پژو بود اما با امتناع مديران اين مجموعه از سخنراني در همايش بينالمللي صنعت خودرو، ماندن پژو مورد سؤال قرار گرفت. مديران پژو برگشت خود را منوط به ابلاغ دولت شان ميدانند و ميگويند تا زمانيكه لغو تحريم صنعت خودروسازي ايران رسماً اعلام نشود حاضر به همكاري با خودروسازان ايراني نيستند. قرار بود كه دولت براي برندهايي كه در روزهاي ناخوشي با كشورمان همراه نبودند خط و نشان بكشد و با شرايط خاص برگشت آنها را كليد بزند اما آنها تا اواخر دسامبر براي برگشت خود زمان گرفتند. حال اگر دولت فرانسه به آنها دستوري مبني بر حذف تحريمها ندهد پژو قطع همكار يهاي خود را ادامه خواهد داد.
احمد نعمت بخش دبير انجمن خودروسازان درباره كنارهگيري پژو از ايران به خبرنگار ايران گفت: با مديران پژو و رنو جلسات مختلفي برگزار شد و آنها تمايل خود را براي ماندن در بازار ايران اعلام كردند. تنها مشكلي كه از سوي اين خودروسازان مطرح شد عدم اعلام دولت فرانسه مبني بر لغو تحريمهاي صنعت خودرو ايران است.
وي افزود: وزير صنعت،معدن و تجارت در گفتوگو با مديران ارشد پژو نسبت به قطع همكاري آنها اعتراض كرد و رفتار آنها را خارج ازعرف تجارت دانست. مديران پژو و رنو در پاسخ، فشار دولت شان را دليل قطع همكاري دانستند. نماينده رنو توضيح داد كه اين مجموعه به هيچ عنوان تمايلي به ترك ايران نداشت اما با تعطيل شدن خط رنو در امريكا به دليل همكاري با ايران مجبور شديم روابط را قطع كنيم تا با بهبود شرايط سياسي مجدداً به اين كشور برگرديم. نعمت بخش اذعان داشت: خطوط توليد پژو در ايران خودرو حذف نخواهد شد.
ايران خودرو با همكاري قطعه سازان داخلي توانسته در توليد خودروها ي برند پژو به خودكفايي برسد به همين جهت با رفتن قطعي پژو از ايران خطوط توليد تعطيل نخواهد شد.
وي افزود: ايران خودرو در تمام قطعات خودروهاي پژو به غير از قطعات الكترونيكي به مرحله خودكفايي رسيده است. شركت پژو نيز اين قطعات را از بوش و زيمنس تأمين ميكرد از اين رو ايران نيز از شركتهاي بوش و زيمنس قطعات الكترونيكي را خريداري ميكند.دبير انجمن خودروسازان تصريح كرد:در توليد خودرو 206 حدود 80درصد ودر
تندر 90 بيش از 60درصد خودكفايي حاصل شده است.در چنين شرايطي نميتوان گفت ايران با خودروهاي پژو و رنو خداحافظي خواهد كرد. وي با بيان اينكه حذف پژو باعث متضرر شدن ايران خودرو و قطعهسازان ميشود گفت: در اين مسير بايد عاقلانه رفتار كرد تا مسائل سياسي بر همكاريهاي مشترك دو خودروساز اثر نگذارد.
نعمت بخش متذكر شد:مديران پژو اعلام كردند كه رفتارهاي گذشته خود را جبران و با شرايط جديد با ايران همكاري خواهند كرد.از سويي خودروسازان ايراني مانند گذشته تابع شرايط خودروسازان خارجي نيستند و در اين راه با رويكردهايي كه مدنظر دولت است همكاريها آغاز خواهد شد. وي گفت: مديران پژو و رنو معتقدند بازار ايران براي آنها منفعت زيادي دارد و هيچ كشوري مانند ايران براي آنها سود آور نيست.
وي با بيان اينكه خطوط توليد ايران خودرو را ميتوان تغيير داد و به سمت شريك جديد تجاري رفت افزود:با تعويض برخي از قطعات خودرو ميتوان خودرو ديگري را مونتاژ كرد.اما اين امر هزينه سنگيني دارد به همين جهت بهترين راهكار ادامه وضعيت فعلي و توليد خودروهاي پژو است. نعمتبخش تصريح كرد:خطوط توليد ايران خودرو يك شبه ايجاد نشده است كه بتوان
يك شبه آن را خراب كردو با برند ديگر همكاريها را شروع كرد.با تعامل مشكل بوجود آمده حل خواهد شد.خودروسازان فرانسوي منتظر نظر دولت خود هستند و اگر لغو تحريمها ابلاغ شود همكار يها بيهيچ خللي ادامه خواهد يافت.
جبران اشتباهات خودروسازان فرانسوي
هاشم يكهزارع مديرعامل ايران خودرو همچنين درباره خودروسازان فرانسوي كه زماني شريك
پرو پا قرص تجاري ايران بودند، گفت: شركتهاي رنو و پژو بايد تعهدات قبلي خود را اجرا كنند.
وي در گفتوگو با ايران افزود: شركتهاي ياد شده بايد تعهدات مربوط به قراردادهاي قبلي را كه اجراي آنها به دليل تحريمها پيش از موعد متوقف شد، به اجرا درآورند و خطاها را جبران كنند. مدير عامل
ايران خودرو خاطرنشان كرد: اين شركتها توجه داشته باشند كه در دور تازه همكاري ايران خودرو با شركاي خارجي، انتقال دانش فني و طراحي و توليد خودروهاي مشترك جايگاه مهمي دارد.
وي تصريح كرد: شركاي تجاري ايران خودرو بايد به گونهاي عمل كنند كه ايران خودرو از راه همكاري مشترك به هدفهاي مهم خود در زمينه ارتقاي كيفيت و تنوع محصولات دست پيدا كند.
وي با بيان اين كه شركايي كه چنين انتظاري از آنها ميرود، لازم است از واحدهاي تحقيق و توسعه قوي برخوردار و دانش فني روز جهان را نيز داشته باشند، افزود: همچنين در همكاريها، منافع و خواستههاي ايران خودرو مبني بر ساخت داخل قطعات و مجموعهها را مورد توجه قرار داده و به عمل برسانند.
وي با اشاره به اين كه جذب و انتقال دانش فني نوين طراحي و توليد، خواسته اصلي صنعتگران ايراني است، متذكر شد: صادرات 30 درصد از محصولات توليدي مشترك با خودروسازان جهاني با شناخت قوانين و تأمين نيازهاي مشتريان كشورهاي هدف نيز مورد تأكيد ما است.
تمام محصولات پژو را ميتوان توليد كرد
ميرخاني رشتي مدير عامل اسبق ايران خودرو نيز درباره رفتن قطعي پژو به خبرنگار ما گفت: رفتن پژو از ايران در حقيقت تئوري توطئه است كه برخيها به آن اشاره ميكنند. از اينرو معتقدم كه برند پژو از ايران نخواهد رفت و همكاريها ادامه خواهد يافت.
وي افزود: تمام محصولات پژو را ميتوان در ايران توليد كرد و نيازي به برگشت آنها نيست اما براي توسعه همكاريها و ورود خودروهاي جديد پژو پتانسيل خوبي دارد.وي با بيان اينكه در مقطع فعلي كمك به خودروسازان براي تأمين سرمايه در گردش آنها ضروري است خاطرنشان كرد: تا زماني كه سرمايه در گردش خودروسازان تأمين نشود نميتوان انتظار پيشرفت و رشد توليد خودروسازان را داشت. وي در مورد همكاري برندهاي مختلف با ايران اظهار داشت: اگر پژو، رنو و حتي ساير برندها مشكلات شان براي همكاري با ايران حل شود باز هم قادر به همكاري نخواهيم بود چرا كه معضل اين بخش عدم امكان نقل و انتقال پول است. اواخر دسامبر برطرف شدن تحريم خودروسازان ايراني به ساير خودروسازان دنيا و به خصوص فرانسه ابلاغ خواهد شد.
مدير عامل اسبق ايران خودرو تصريح كرد: يقيناً پژو از ايران نخواهد رفت و اين شركت بهدنبال حذف تحريمها است تابا فوريت وارد مذاكره با خوردوسازان ايراني شود. گفته شده است برآورد حداقل خسارت اوليه وارده به ايران بابت قطع رابطه پژو حداقل ۸۰۰ ميليون يورو يعني معادل 2/3 تريليون تومان بوده است.در سال 2011 توليد كل شركت پژو به 2 ميليون و 900 هزار دستگاه رسيد كه 21 درصد از اين رقم به ايران اختصاص داشته است. كشورمان پس از فرانسه، دومين بازار شركت پژو است.
اين نشان ميدهد كه در ايران چقدر براي توليد محصولات پژو سرمايهگذاري شده ولي به اندازهاي كه سرمايهگذاري شده است، شاهد همكاري شركت پژو نبودهايم. اگر اين سرمايهگذاري در جهت توسعه برند ايراني، توسعه محصول و تحقيق در صنعت خودرو ميشد، نتيجه بهتري براي كشور داشت. ايران سرمايهگذاري بالايي براي برند پژو انجام داده است، اما بعد از 23 سال همكاري، طي فراخواني تنها در عرض يك هفته 30 كارشناس شركت پژو از ايران خارج شدند. پس از اين اقدام، شركت پژو هيچ پاسخي به تماسهاي ايران خودرو نداد و رابطه پژو و ايران خودرو قطع شد.در تاريخ صنعت خودروي جهان چنين برخوردي با يك شركت پس از
23 سال همكاري مشترك، بيسابقه بوده است. تنها بابت كاهش توليد ايران خودرو طبق برآوردهاي اوليه 500 ميليون يورو بابت عدم تحقق برنامه توليد سالهاي 90 و 91 زيان به شركت ايران خودرو وارد شده و اين در حالي است كه بايد خسارت ناشي از سرمايهگذاريهاي معطل مانده را نيز محاسبه كرد.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]