نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1828791042
ارز دیجیتال و صرافی ارز دیجیتال آنچه باید در مورد آن بدانیم
واضح آرشیو وب فارسی::
ارز دیجیتال و صرافی ارز دیجیتال یکی از محبوبترین مقالاتی است که برای یادگیری آن باید یک سورس قوی داشته باشید. در این مقاله به این دو موضوع پرداخته ایم.
صرافی ارز دیجیتال
ارز دیجیتال یا کریپتو یه نوع دارایی دیجیتالی هستن که می تونن بدون نیاز به یه مقام مرکزی مثل دولت ها یا بانک ها در گردش باشن. در عوض، ارزهای رمزنگاری شده با استفاده از تکنیکهای رمزنگاری تولید میشن که این ویژگی رو دارن تا اون هارو به صورت امن بخرید، بفروشید و یا معامله کنید.
رمزارز ها چجوری کار می کنن؟
بیت کوین و بیشتر ارزهای دیجیتال دیگه توسط فناوری ای موسوم به بلاک چین پشتیبانی می شن که سابقه ی تراکنش هارو در برابر دستکاری ها حفظ می کنه و قابلیت این رو داره تا با ردیابی مشخص کنه که چه کسی مالک چه چیزی هستش. ایجاد بلاک چین مشکل هایی رو که توی تلاش های قبلی ساختن ارزهای دیجیتالی به وجود اومده بود رو به خوبی بر طرف کرد، مشکل هایی از قبیل: جلوگیری از کپی کردن ارز ها و امن بودن اون ها در برابر حمله های سایبری.
واحدهای مجزای ارزهای رمزنگاری شده رو میشه بسته به نحوه ی استفاده از آنها، به عنوان سکه یا توکن نام گذاری کرد. بعضی از این ارز ها به عنوان ارزی برای مبادله ی کالاها و خدمات در نظر گرفته شده ان، بعضی های دیگه برای ذخیره کردن ارزشمند هستن و بعضی از اونها می تونن برای شرکت کردن توی برنامه ها و نرم افزار های خاص مثل بازی ها و محصول های مالی مورد استفاده قرار بگیرن.
رمز ارزهای پایه چجوری به وجود میان؟
یکی از راه های رایج به دست آوردن ارزهای دیجیتال از طریق فرآیندی به اسم استخراج یا ماینینگ هستش که توسط ماینر ها انجام می شه. ماینینگ میتونه فرآیندی پر انرژی و پر هزینه باشه چرا که توی اون رایانهها پازلهای پیچیده ای رو حل می کنن تا صحت تراکنشهای شبکه رو تأیید کنن. در عوض و به عنوان پاداش، صاحب های دستگاه های ماینینگ می تونن ارز دیجیتال جدید ایجاد شده رو دریافت کنن. بعضی از ارزهای رم
زنگاری شده از روشهای مختلف دیگه ای هم برای ایجاد و توزیع توکنهای خودشون استفاده می کنن و بسیاری از اونها نیازمند تجهیزات و هزینه های کمتری نسبت به بیت کوین هستن. البته برای بیشتر مردم، سادهترین راه دریافت ارز دیجیتال، خریدن اون ها از صرافی های ارز دیجیتال و یا کاربر های دیگه هستش.
نحوه انتخاب ارز دیجیتال
خیلی خوبه که بدونین بیت کوین به طور کلی با ارز دیجیتال تفاوت داره. در حالی که بیت کوین اولین و با ارزش ترین ارز دیجیتال و بازار اون خیلی بزره، اما بیت کوین یه ارز دیجیتاله مثل بقیه ی ارز های دیجیتال.
طبق آمار CoinMarketCap ، که یه وب سایت تحقیقاتی صرافی های ارز های دیجیتال هستش، نزدیک به 20000 ارز دیجیتال مختلف به صورت عمومی روزانه معامله می شن و ارزهای رمزپایه به رشد خودشون ادامه می دن. ارزش کل ارزهای دیجیتال تا 13 ژوئن 2022 حدود 970 میلیون دلار بود که از بالاترین رقم تاریخی اون که بالای 2.9 تریلیون دلار در اواخر سال 2021 بود به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
در حالی که بعضی از ارز ها ارزش کل بازار رو با صدها میلیارد دلار در دست دارن، بعضی از ارز های دیگه مبهم و اساساً بی ارزش هستن.
اگه به فکر ورود به دنیا و بازار ارز های دیجیتال هستین، شروع کردن با ارزهای دیجیتالی که معمولاً و بیشتر معامله میشن و توی بازار جایگاه خوبی دارن مثل بیت کوین و اتریوم میتونه خوب باشه (البته این تضمینی برای موفقیت توی چنین فضای پرنوسانی نیستش).
معرفی رمز ارز های محبوب
بیت کوین: این ارز که اولین و با ارزش ترین ارز دیجیتال هستش و به طلا معروفه.
اتریوم: معمولا برای انجام تراکنش های مالی ای که به پیچیدگی ای بیشتر از تراکنش های پشتیبانی شده توسط بیت کوین نیازه استفاده می شه.
کاردانو: این ارز رقیبی برای اتریوم و به رهبری یکی از بنیانگذار های اون هستش.
لایت کوین: بر پایه ای از بیت کوین هستش که برای راحت و سریع تر شدن پرداخت ها طراحی شده.
سولانا: یکی دیگه از رقیب های اتریومه که یه سرعت و مقرون به صرفه تر بودن تاکید داره.
دوج کوین: این ارز به عنوان یه شوخی شروع شد، اما تبدیل به یکی از ارزشمندترین ارزهای دیجیتال شد.
شیبا اینو : یکی دیگه از ارز هاییه که بر پایه شوخی تولید شد وای مکانیک پیچیدهتری نسبت به دوج کوین داره.
استیبل کوین ها: دسته ای از ارزهای دیجیتال هستن که ارزش اونها به گونه ای طراحی شده که نسبت به دارایی های دنیای واقعی مثل دلار ثابت بمونه.
انواع صرافی های ارز های دیجیتال
صرافی های کریپتو بستری برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال هستن. بعضی از صرافی های رمزنگاری محصولات و خدمات مختلفی رو ارائه می دن، در حالی که بعضی های دیگه صرفاً برای خرید و فروش دارایی های دیجیتال وجود دارن. هنگام تصمیم گیری در مورد استفاده از صرافی ها باید اهداف مالی فردی و تحمل ریسک خودتون رو در نظر بگیرین. در زیر تعدادی از انواع مختلف مبادلات رمزنگاری که ممکنه با اون ها روبرو بشین آورده شده:
کارگزار ها: بعضی از کارگزار های اوراق بهادار سنتی، با اینکه صرافیهای رمزنگاری نیستن، اما میتونن به عنوان واسطه بین بازارهای ارزهای دیجیتال و سرمایهگذار هایی که می خوان داراییهای دیجیتال بخرن و بفروشن، عمل کنن. هر کسی می تونه به یه کارگزار آنلاین مراجعه کنه و ارزهای دیجیتال رو با قیمت های تعیین شده توسط کارگزار خریداری کنه.
صرافی های سنتی کریپتو: این پلتفرم ها خرید و فروش دارایی های دیجیتال رو بر اساس قیمت های روزانه بازار فراهم می کنن. اونا اغلب برای تراکنش ها کارمزد دریافت می کنن. بعضی از صرافی ها فقط با ارزهای دیجیتال معامله می کنن ولی بعضی های دیگه به کاربران اجازه می دن تا ارزهای فیات مثل دلار آمریکا رو با ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین (BTC) معامله کنن. در این صرافی ها دو نوع اصلی مبادلات وجود داره: متمرکز و غیرمتمرکز.
صرافیهای متمرکز ارزهای دیجیتال: یه صرافی متمرکز کریپتو توسط شخص ثالثی (به نام اپراتور مبادله) نظارت میشه که به اطمینان از ثبت نام مشتری و انجام معامله های بدون مشکل کمک میکنه. این پلتفرمها پیوند حساب بانکی یا کارت نقدی رو برای خرید ارز دیجیتال سریع و آسون میکنن. با این حال، این سهولت دسترسی معمولاً با هزینه هایی به اپراتور صرافی همراه با خرید دارایی همراه هستش. توی بسیاری از صرافیهای متمرکز، سرمایه گذار ها می تونن داراییهای دیجیتال رو با ارزهای فیات و سایر ارزهای دیجیتال خریداری و یا بفروشن.
صرافی های غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال: بلاک چین و ارزهای دیجیتال با این باور طراحی شده ان که ارز نباید به یه مرجع مرکزی برای نظارت روی حرکت و استفاده از اون ها نیاز داشته باشه. یه صرافی غیرمتمرکز کریپتو یا DEX فاقد نظارت شخص ثالث هستش و به تجارت همتا به همتا (P2P) وابسته است.
آیا NFT ها ارزهای دیجیتالی هستن؟
NFTها یا توکنهای غیرقابل تعویض، داراییهای دیجیتالی ای هستن که مالکیت چیزی رو که میشه به عنوان یه کپی اصلی از یه فایل دیجیتالی در نظر گرفت، منتقل می کنه. اون ها شباهت های زیادی با ارزهای دیجیتالی دارن و می شه اون هارو توی بسیاری از بازارهای مشابه خرید و فروش کرد. با این حال، NFT ها شاید شبیه ارز های دیجیتال باشند، اما ارز دیجیتال نیستند. تفاوت ان اف تی ها با ارز های دیجیتال در غیر قابل تعویض بودنشان است. این به این معنی است که ارزهای رمزنگاری شده قابل تعویض هستن، بنابراین هر واحد از یک رمزارز خاص دقیقا مثل هر واحد دیگری هست و یک بیت کوین من دقیقا همون ارزش یک بیت کوین شما رو داره. اما ان اف تی ها غیر قابل تعویض هستند یعنی ارزش هر کدام جدا گانه بررسی میشود و هیچوقت دو ان اف تی با ارزش یکسان به وجود نمی آید.
طرفداران و مخالفان ارزهای دیجیتال
کریپتوکارنسی الهام بخش نظرات پرشوری در سراسر جهان و طیف وسیعی از سرمایه گذاران می باشد. برخی از افراد معتقدند که این یه فناوری تحول آفرین هستش و میتونه معامله هارو سریع تر و دنیا رو متحول کنه، در حالی که دسته ای از افراد معتقد اند که این صرفا یه بازاری هستش که مد شده و نمیتونه اینده ای داشته باشه.
طرفداران ارزهای دیجیتال
حامیان ارزهای رمزنگاری، ارز هایی مثل بیت کوین رو به عنوان ارز آینده می بینن و برای خریدن اون با هم رقابت می کنن زیرا معتقد اند هر روز قیمت و ارزش بیت کوین بالا تر میره.
بعضی از حامیان هم این واقعیت رو دوست دارن که ارز دیجیتال بانکهای مرکزی رو از مدیریت عرضه پول حذف میکنه، چون با گذشت زمان بانکها برای کاهش دادن ارزش پول طورم ها رو ایجاد میکنن.
توی جامعه هایی که از سیستم مالی سنتی استفاده میشه، بیشتر مردم ارزهای دیجیتال رو به عنوان یه جای پای امیدوارکننده می دونن. دادههای مرکز تحقیقاتی پیو توی سال 2021 نشون داده که آسیاییها و سیاه پوست ها بیشتر از مردمی که توی جامعه ی مدرن زندگی میکنن اعتراف میکنن که تا الان روی یه ارز دیجیتال سرمایهگذاری، معامله یا از اون ها استفاده کردن.
طرفدار های دیگه ای هستن که میگن چون فناوری بلاک چین پشت ارزهای دیجیتاله و این یه سیستم پردازش و پرداخت غیرمتمرکز هست از سیستم های پرداخت سنتی خیلی ایمن تر و مطمئن تر میتونه باشه.
بعضی معامله کننده ها هم عاضق ارز های دیجیال هستند چون ک هبا وجود نوسان قیمت ها و بالا و پایین شدن ارزش این ارز ها توی بازار، میتونن با سرمایه گذاری درست، سود خوبی رو نجربه کنن.
مخالفان ارزهای دیجیتال
بسیاری از مخالف های ارز های دیجیتال اعتقاد دارن که پروژههای ارزهای دیجیتال هنوز کامل آزمایش نشده ان و فناوری بلاک چین هم هنوز به طور کلی مورد پذیرش گسترده قرار نگرفته. و اگه ایده زیربنایی پشت ارزهای دیجیتال به پتانسیل کافی خودش نرسه، سرمایه گذار های بلندمدت ممکنه هرگز بازدهی و سودی رو که منتظرش بودن رو تجربه نکنن.
برای سرمایه سرمایه گذار های کوتاه مدت کریپتو هم خطرات دیگه ای وجود داره. ارزش ارز های دیجیتال به سرعت تغییر میکنه و این به این معناست که بسیاری از افراد با خریدن توی زمان مناسب به سرعت به سود رسیده ان و تعداد بیشتری هم با انجام این کار درست قبل از سقوط ارزش کریپتو پول خودشون رو از دست دادن.
دولتها در سراسر جهان هنوز به طور کامل به نحوه مدیریت ارزهای دیجیتال فکر نکرده ان، بنابراین تغییرات نظارتی و سرکوبها این پتانسیل رو داره که بازار رو به روشهای غیرقابل پیشبینی ای تحت تأثیر قرار بده.
آیا ارز های دیجیتال برای سرمایه گذاری مناسب هستن؟
کریپتوکارنسی یه سرمایه گذاری نسبتاً پرخطر هستش، مهم نیست از چه طریقی وارد اون میشین، به طور کلی سرمایه گذاری های پرریسک باید بخش کوچیکی از سرمایه شما رو درگیر خودشون بکنن. البته راه هایی برای مدیریت ریسک توی سبد ارزهای دیجیتال شما وجود داره، مثل تنوع بخشیدن به محدوده ارزهای دیجیتالی که خریداری می کنین. داراییهای کریپتو ممکنه با نرخهای مختلف و در دورههای زمانی مختلف افزایش یا کاهش پیدا کنن، بنابراین با سرمایهگذاری روی چندین محصول مختلف میتونین تا حدی از ضررهای یکی از داراییهای خودتون محافظت کنید.
استفاده از ارز های دیجیتال قانونیه؟
شکی وجود نداره که ارزهای دیجیتال توی ایالات متحده قانونی هستن، با اینکه چین اساساً استفاده از اون هارو ممنوع کرده اما در نهایت قانونی بودن اون به هر کشوری که شما هستید بستگی داره.
توی ایران هم هنوز برای ارز های دیجیتال تصمیمی گرفته نشده و قانونی برای اون ها وضع نشده. یعنی ارز های دیجیتال در ایران نه قانونی هستن و نه غیر قانونی.
ارز های دیجیتال امن هستن؟
با توجه به اصتفاده از بلاک چین در ارز های دیجیتال، امنیت اون ها تضمین شده است و عملا هیچ مورد ثبت شده ای مبنی بر هک شدن بلاک چین تا کنون گزارش نشده، همچنین با توجه به نحوه ی کار بلاک چین ها میشه با اطمینان گفت اون ها غیر قابل نفوذ و هک شدن هستن.
البته توی مواردی صرافی هایی اقدام به کلاه برداری و یا حمله هایی به کیف پول ها و تلفن های همراه افرد گزارش شده که منجر به دزدیدن ارز های دیجیتال شده. اما این به اون معنی نیست که ارز های دیجیتال هک شدن. بلکه اون صرافی و یا کیف پول مورد استفاده ی شخص بوده که مورد حمله قرار گرفته.
بهترین صرافی ارز دیجیتال
برای شما اگر ساکن ایران هستید شاید بتوان صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس را یکی از معتبر ترین صرافی های ارز دیجیتال دانست.
معامله ارز دیجیتال در فارکس
شما علاوه بر معامله ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف میتوانید ارزهای دیجیتال را در فارکس نیز معامله کنید. عملا شما بوسیله بروکر های فارکس که امکان تحلیل و ترید روی ارزهای دیجیتال رو به شما میدهند قادر هستید تا در بازار فارکس که بزرگترین بازار مالی جهانی بصورت آنلاین است ارزهای دیجیتال معتبری مانند بینکوین یا اتریوم ووو را معامله کنید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-