همانطور که می دانید مشاغل مختلفی در جهان وجود دارند که هر کدام فعالیت های خاص خود را انجام می دهند. اما بهتر است بدانیم که برای هر شغلی چه نوع لباس کاری مناسب است. بنابراین در هر شغلی که هستید و یا اگر قرار است شغلی را انتخاب کنید، بعد از خواندن این مطلب متوجه می شوید که به چه نوع لباس کاری نیاز دارید؛ پس با ما همراه باشید.
در ادامه این مطلب شما را با چند مدل لباس کار و پارچه های به کار رفته در آن آشنا خواهیم کرد.
چه نوع پارچه ای برای لباس کارمناسب است؟
جنس پارچه های به کار رفته در لباس کار های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال جنس پارچه ی لباس کار شغل آتش نشان با یک کارگر ساختمان متفاوت است، زیرا خطرات احتمالی موجود در این دو شغل نیز متفاوت است. به همین خاطر نمی تواند چنس پارچه ی به کار رفته در آنها یکی باشد. اما به نظر شما از دید کارکنان موجود در یک شغل درباره ی جنس پارچه ی لباس کاری که قرار است به تن کنند، به چه صورت است؟
تصور کنید یک کارگر ساختمان قرار است در هنگام انجام وظایف خود، لباس کاری را به تن کند. لباس کار مناسب و خوب از دیدگاهش چگونه است؟ قطعا لباسی است که علاوه بر داشتن ایمنی بالا و حفظ سلامت او در کار، در آن احساس راحتی نیز داشته باشد. بنابراین در انتخاب لباس کار برای این افراد باید این دو مورد رعایت شود. یکی از مهمترین تفاوت های موجود در انواع لباس کار، نوع پارچه ای است که در دو خت آنها استفاده شده است.
بدیهی است که لباس کار یک کارگر ساختمان با لباس کار کارگر معدن هم در جنس پارچه و هم در نوع آن متفاوت است. بنابراین در زمان خرید لباس کار برای مشاغل مختلف، باید جنس پارچه ی بکار رفته و مقاومتش، همین طور ارزان بودن آن توجه کرد. به نظر شما برای مشاغل مختلف چه نوع پارچه یا مدلی برای لباس کار مخصوص آن مورد نیاز می باشد. برای خرید لباس کار عمده علاوه بر توجه به نکات فنی، گاهی سلیقه نیز می تواند دخیل باشد.
معمولا پارچه های بکار رفته در لباس کار ها موارد زیر می باشند:
پارچه ی کتان: این نوع پارچه معمولا برای لباس کار هایی استفاده می شود که قرار است در محیط کار با دمای بالا استفاده شود. همچنین این نوع پارچه در برابر جرقه و ... مقاوم می باشد.
پارچه کج راه و ترگال: این نوع پارچه ها نیز می توانند در تولید لباس کار ها به کار گرفته شوند. تفاوت های این دو نوع پارچه فقط در گرماژ و تار پودشان است. این جنس پارچه ها با توجه به کاربردی که دارند، در برخی از مواقع با پنبه و ویسکوز نیز تولید می شوند.
و ...
انواع دوخت در لباس کار
لباس کار ها علاوه بر تفاوت در نوع پارچه در نوع دوخت نیز متفاوت هستند. نکاتی که بایستی در نوع دوخت آنها انجام شود، ابتدا حس راحتی در آن ها می باشد. در مراحل بعدی باید به نکات ایمنی نیز توجه شود. بهتر است بدانید که قیمت لباس کار به نوع پارچه ی به کار رفته در آن و خرج کار و دشواری تولید آن بستگی دارد.
4 مدل از لباس کار که در شغل های زیادی کاربرد دارند؛ عبارتند از:
1.کاپش شلوار: برای مشاغلی مثل صنایع فولاد، خودروسازی و ریخته گری مناسب می باشند.
2.لباس کار یکسره: در مشاغل زیادی این نوع لباس کاربرد دارد. این مدل لباس کار خود شامل سه نوع می باشد. این سه مدل خلبانی، دوبنده و سرهمی جوشکاری می باشد.
3.روپوش کار: پر کاربردترین لباس کار، مدل روپوش می باشد. این نوع لباس کار برای مشاغل درمانی بیمارستان ها و یا رستوران ها و مکان هایی که رعایت بهداشت در آنها مهم است کاربرد دارد. این نوع لباس بسیار راحت است و جنس مقاومی دارد.
4.جلیقه کار: این مدل را به تنهایی نمی توان لباس کار نامید. از چندین مدل نیز برخوردار است: مدل خبرنگاری، شبرنگ و ... .
موارد حائز اهمیت در انتخاب لباس کار زنانه:
از مزیت های مهم پوشیدن لباس کار به وسیله ی کارکنان یک مجموعه علاوه بر اینکه موجب می شود نظم بیشتری در محیط کار ایجاد شود و هماهنگی بین کارکنان بیشتر شود، موجب بهتر شدن کارهای گروهی و مشارکتی و همین طور حس همکاری در بین کارکنان می شود. ایجاد انگیزه برای انجام کار گروهی با استفاده از لباس کار برای کارکنان موجب می شود که در نهایت بازدهی و کارایی افراد افزایش پیدا کند. در این مطلب قصد داریم شما را با ویژگی های لباس کار زنانه مناسب و مزیت های استفاده از آن؛ آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
ضرورت وجود لباس کار:
همانطور که می دانید هر کاری متناسب با نوع فعالیت خود به لباس کار مخصوص نیاز دارد. یعنی افراد باید متناسب با نوع شغلی که در آن مشغول به کار هستند، لباس کار دریافت کنند. به عنوان مثال لباس فردی که آتش نشان می باشد و در محیط های خطرناک مشغول به کار است، قطعا با فردی که به عنوان یک پرستار یا یک دکتر در بیمارستان کار می کند متفاوت است. هر فرد باید متناسب با نوع شغل و خطرات موجود در آن لباس کار مخصوص دریافت کند.
توجه داشته باشید که برخی از مشاغل مثل آتش نشانی ها و کار در بیمارستان ها؛ بایستی از لباس کار مخصوص استفاده کنند. استقاده از لباس کار جزو واجبات کار می باشد؛ زیرا در صورت بر تن نداشتن لباس مناسب ممکن است؛ به آنها آسیب جدی وارد شود. اما به طور کلی از نظر ما بهتر است همه ی مشاغل حتی شغل هایی که خطر خاصی در محیط کار کارکنان را تهدید نمی کند؛ از لباس کار مخصوص استفاده کنند.
اگر به شغل کار در آژانس هواپیمایی دقت کنید، متوجه می شوید که خطر خاصی در محیط کار کارکنان را تهدید نمی کند و استفاده از لباس کار برای آنها ضروری نیست. ولی همه ی آنها معمولا به طور یکدست از لباس های خاص و زیبا استفاده می کنند که همین امر موجب شده است که هم محیطی زیباتر درست شود هم هماهنگی و رادمان کار بیشتر شود و افراد حس بهتری داشته باشند.
بنابراین برای تولید لباس کار برای آژانس هواپیمایی یا دیگر مشاغل باید ظاهر کار در نظر گرفته شود. اما توجه داشته باشید که علاوه بر حفظ ظاهر، لباس کار باید قوانین مربوط به نوع دوخت و جنس پارچه که در هر شغلی متفاوت است، را رعایت کند.
حتما تا به حال این مورد برایتان پیش آمده است که وارد محیطی برای انجام یک کار اداری شوید و ببینید هر کارمند لباس با رنگ دلخواه خود را به تن کرده است. در این شرایط معمولا یک بی نظمی در محیط کار دیده می شود که خیلی برای هم کارکنان و هم ارباب رجوع ها خوشایند نیست. و اما بدانید آشنایی با لباس کار ضد آب که جالب است.
بنابراین بهتر است در محیط های اداری هم بانوان محترم و هم آقایان گرامی از یک لباس کار یکدست استفاده کنند. مشاغل اداری مثل بانک ها که این مورد را رعایت کرده اند؛ به محیط کاری خود یک نظم بسیار مطلوب بخشیده اند. به همین خاطر استفاده از لباس کار زنانه و مردانه برای بیشتر شدن بهره وری افراد، ضروری است.
ویژگی های یک لباس کار مناسب برای بانوان:
یک لباس کار زنانه مناسب برای محیط های اداری می بایست از ویژگی های به شرح زیر برخوردار باشد:
1-ایمنی بالا و منطبق با شرایط کار:
در فضا های کاری مثل تولیدی ها و کارخنجات و ... به خاطر نوع وضعیت کار و سر و کار داشتن با ابزار های مورد نظر بایستی به ایمنی و بهداست لباس دقت شود.
2-شیک بودن:
لبلس کار بانوان محترم بایستی رنگ و مدل شیکی داشته باشد تا حس بهتری ایجاد کند.
3-راحتی:
به دلیل اینکه بانوان عزیز باید در مدت زمان طولانی در محیط کار لباس کار به تن داشته باشند، علاوه بر شیک بودن باید در آنها احساس راحتی داشته باشند و اذیت نشوند.
4-رسمی بودن:
لباس کار زنانه در محیط های کاری علمی و آموزشگاه هایی مثل دانشگاه ها و همین طور محیط های کاری اداری بایستی رسمی باشد.
5- پوشش مناسب عرف:
یکی دیگر از ویژگی های لباس کار زنانه این است که نوع پوشش و ظاهر بایستی متناسب با عرف جامعه باشد.