واضح آرشیو وب فارسی:: پمپ هیدرولیک کارتریجی یکی از ساده ترین و پرکاربرد ترین پمپ ها در دسته پمپ های هیدرولیکی در صنایع گوناگون است که به دلیل به کار رفتن تیغه در ساخت آن، به نام های پمپ هیدرولیک پرهای و یا پمپ هیدرولیک تیغه ای نیز شناخته میشود و در دسته پمپ های هیدرولیک به عنوان پمپ هیدرولیک کارتریجی دارای فشار متوسط شناخته میشود که دارای دبی ثابت و متغیر برای دبی خروجی پمپ میباشد.
همچنین این پمپ ها از جمله پمپ های هیدرولیک با ساختاری ساده و غیر پیچیده میباشند که کارایی بالایی در عین سادگی دارند و همچنین این پمپ های هیدرولیک در صورت خرابی قطعات، قابلیت تعویض و یا تعمیر قطعات خود را به آسانی دارا میباشند که این یکی از ویژگی هایی است که باعث میشود به جهت کارایی و صرفه اقتصادی بالا و در کنار قیمت مناسب و بهینه ای که دارند، این پمپ های هیدرولیک حرف اول را در این زمینه برای صنعتگران بزنند و مورد توجه ویژهی صنعتگران قرار گیرند.
همچنین به جهت این که مکانیزم کار پمپ پره ای هیدرولیک یا پمپ کارتریجی هیدرولیک براساس نیروی گریز از مرکز میباشد، این پمپ های هیدرولیک طول عمر بیشتری هم نسبت به سایر پمپ های موجود دارند.
پمپ هیدرولیک کارتریجی از چه اجزایی تشکیل شده؟
پمپ هیدرولیک کارتریجی با وجود غیر پیچیده و ساده بودن، ساختار منظم و ظریفی دارد و تشکیل شده از مجموعه ای از انواع تیغه ها، شفت، فنر، روتور و محفظه ثابت ( ایستانه ) یا بدنه ثابت میباشد.
اجزای تشکیل دهنده پمپ هیدرولیک کارتریجی
9 ویژگی منحصر به فرد پمپ هیدرولیک کارتریجی
1- پمپ هیدرولیک کارتریجی یا پره ای قیمت بسیار مناسبی دارد.
2- همچنین پمپ هیدرولیک کارتریجی یا پره ای در مقایسه با سایر پمپ ها صدای کمتری دارد.
3- این پمپ ها با نیروی گریز از مرکز کار میکنند.
4- کارتریج پمپ و همچنین اکثر قطعات پمپ های هیدرولیک قابل تعویض میباشد.
5- پمپ های هیدرولیک دارای روتور شکافدار هستند به طوریکه پره های پمپ، در آن جای گرفته میباشد.
6- در این پمپ ها پره ها با قابلیت لغزش به داخل و خارج به کار رفته میباشد.
7- به دلیل ساختار منظم و استحکامی که دارند این پمپ ها طول عمر و کارایی بالایی دارند.
8- این پمپ های هیدرولیکی با طراحی مناسب و جمع وجوری که دارند فضای کمی را اشغال میکنند.
9- پمپ های هیدرولیک کارتریجی همچنین بازدهی بالایی، حدود 80 تا 90 درصد دارند که باعث رضایت مصرف کننده میباشد.
پمپ هیدرولیک کارتریجی چگونه کار میکند؟
برای شناخت بیشتر با پمپ هیدرولیکی کارتریجی و ویژگی های آن در ابتدا باید بدانیم که اجزای تشکیل دهندهی پمپ هیدرولیک کارتریجی چطور به یکدیگر متصل می باشند؟
در این باره باید بگوییم که در پمپ هیدرولیک کارتریجی تیغه های نصب شده روی روتور در محفظهی ثابت قرار دارند و از آنجایی که روتور و محفظه هم مرکز نیستند برای تیغه ها فنر هایی در نظر گرفته شده است که باعث میشود در یک چرخش کامل روتور تیغه ها همواره در تماس با محفظه بمانند و در محفظه رها نشوند.
به طور کلی نگهداشتن اجزای پمپ به عهده ی محفظه ثابت میباشد. همچنین چرخش این پمپ ناشی از چرخش شفت متصل به مرکز روتور میباشد که خود شفت به وسیله اتصال به الکتروموتور و با چرخش آن به چرخش در میآید و روتور را به دنبال خود میچرخاند.
لذا میگوییم مکانیزم کار پمپ هیدرولیک کارتریجی ساده میباشد چرا که وقتی از مجرای ورودی سیال به آن اضافه میشود، فضای بین روتور و محفظه افزایش پیدا میکند و باعث کاهش فشار سیال و دعوت سیال به داخل پمپ هیدرولیک کارتریجی میشود و با چرخش شفت که متصل به الکتروموتور میباشد و الکترو موتور آن را به حرکت در میآورد .
اجزای تشکیل دهنده پمپ پره ای
انواع پمپ هیدرولیکی کارتریجی
حال که پمپ هیدرولیک کارتریجی یا پره ای را شناختیم و با اجزای آن و طرز کار آن آشنا شدیم باید بدانیم که به شکل های مختلف این پمپ ها را میتوانیم دسته بندی کنیم. لذا براساس شکل ظاهری پمپ ها، به دو گروه متقارن و نامتقارن تقسیم میشوند که براین اساس پمپ هیدرولیک کارتریجی هایی که ورودی سیال و خروجی سیال آن در یک راستا قرار دارند، متقارن نامیده میشوند که برحسب تقارنی که دارند متعادل نیز می باشند.
ولی پمپ های هیدرولیک کارتریجی که ورودی سیال آن با خروجی سیال در یک راستا نمی باشند، نامتقارن نامیده میشوند که طبیعتا تعادل ندارند و نامتعادل میباشند.
با در نظر گرفتن دبی پمپ های هیدرولیکی کارتریجی به دو گروه دبی ثابت و دبی متغیر تقسیم میشوند. در پمپ هیدرولیکی کارتریجی نامتقارن یا نا متعادل نمیتواند دبی مختلف وجود داشته باشد و دبی ثابت باعث میشود فشار اضافی به روی یاتاقان بیافتد و در فشار های بالا قابل استفاده میباشد.
به همین دلیل است که از پمپ های هیدرولیک پره ای نامتقارن برای فشار های بالا استفاده میشود که باعث استهلاک و کاهش عمر پمپ کارتریجی پره ای نامتقارن هم میشود ولی از آنجایی که ساختار ساده و در عین حال منظم و ظریفی دارد به راحتی قابل تعمیر و یا تعویض قطعات میباشد.
پمپ هیدرولیکی کارتریجی متعادل یا (متقارن) و غیر متعادل یا (نامتقارن) به ترتیب
در چه مواقع نباید از پمپ هیدرولیک کارتریجی استفاده کرد؟
شاید برایتان سوال شود که اصلا چرا نباید از پمپ هیدرولیک کارتریجی استفاده کنیم؟ پاسخ روشن است، ممکن است در مواقعی با استفاده نادرست از این پمپ هیدرولیک و یا با بکارگیری سیال نامناسب در این پمپ هیدرولیک و شاید ناخواسته سبب کاهش عمر پمپ و همچنین کاهش بازده پمپ هیدرولیک پره ای شویم.
پس باید بدانیم در چه مواقع و با استفاده از چه نوع سیالی ممکن است به سلامت وکارایی پمپ هیدرولیک ضربه بزنیم تا از کاهش عمر و کارایی پمپ بتوانیم جلوگیری کنیم.
لذا باید بدانیم که در مواقعی که سیال ما ویسکوزیته (چسبندگی) بالایی داشته باشد و یا اصطکاک بالایی داشته باشد که باعث استهلاک و خوردگی شود نباید از پمپ هیدرولیک کارتریجی استفاده کرد ویا در زمانی که فشار زیادی به آن وارد میشود هم نباید از پمپ هیدرولیک کارتریجی استفاده کرد همچنین وجود ناخالصی در سیالی که استفاده میکنیم هم از مواردی است که نباید از پمپ هیدرولیک کارتریجی استفاده کنیم تا پمپ هیدرولیک ما آسیب نبیند یا میزان کارایی و طول عمر آن کاهش پیدا نکند.
پمپ هیدرولیک کارتریجی با اطمینان انتخاب کن
حال که پمپ هیدرولیکی کارتریجی را به خوبی میشناسیم و با اجزا و کارکرد آن به خوبی آشنا هستیم و همچنین شناخت خوبی نسبت به انواع آن پیدا کرده ایم میتوانیم به راحتی پمپ هیدرولیک کارتریجی مطمئن و دارای ویژگی های مدنظرمان را تشخیص دهیم و در موقع نیاز به این پمپ هیدرولیک کارتریجی یا پره ای، بهترین پمپ هیدرولیک را انتخاب کنیم.
مجموعه هیدرولیک نادریhydkala.com با بیش از سی سال تجربه در حوزه های هیدرولیک و پنوماتیک، فروشنده انواع پمپ های پره ای ویکزر ، آتوس ، یوکر ، پارکر ، ولجان و دنیسون می باشد.