واضح آرشیو وب فارسی:: در این زمان که در شرایطی که شاهد به پایان رسیدن توافقات میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم تاثیر مستقیم در قیمت آهن آلات دارد. با توجه به نوسانات و کاهش قیمت ارز و نزولی شدن قیمت های جهانی به واسطه سیاست های چین به طور مقطعی کاهش قیمت آهن آلات رو مشاهده می کنیم و از سوی دیگر عدم تقاضا در بازارآهن شاهد رکود در بازار آهن هستیم .
نوسانات قیمت میلگرد
با توجه به نگاه بازار از ابتدای سال تاکنون شاهد کاهش قیمت میلگرد هستیم برخی نیز در این میان به تغییر قیمت های محصولات خود اقدام نکرده و قیمت های خود را ثابت اعلام کردند؛ قیمت میلگرد سایز ۱۴ شرکت های نوردی بالاترین قیمت را در میان اعلامی های مبادی فروش داشت.
میلگردها به طور کلی به دو دسته میلگرد ساده و میلگرد آجدار تقسیم بندی میشوند. البته میلگرد کلاف هم جز این دسته بندی قرار میگیرد میلگرد از نظر استاندارد به 4 دسته تقسیم می شود.
میلگردهای گروه A1 که از جنس فولاد نرم هستند، معمولاً به شکل صاف (بدون آج) تولید میشوند و به دلیل نداشتن آج، کاملاً قابل تشخیص هستند. میلگرد A1 یک استوانهی فولادی است که از نظر ترکیب شیمیایی، تقریبا 24درصد کربن و 60درصد سیلیسیوم دارد و به همین دلیل، نسبت به سایر میلگردهای A2 تا A4، نرمتر بوده و مقاومت کششی پایینتری دارد. این میلگرد برای آهنگری و جوشکاری مناسب است. میلگردهای A1 به دلیل ترکیب شیمیاییِ کمکربن، برای استفاده در مصارف جوشکاری ایده آل هستند؛ اما از نظر سختی، در گروه میلگردهای نرم قرار دارند.
میلگرد A2، نوعی میلگرد آجدار است که آج آن به صورت یک مارپیچ از ابتدا تا انتهای میلگرد، ادامه پیدا کرده و در هیچ کجا قطع نمیشود. این نوع میلگرد به خاطر ظاهری که دارد، به عنوان میلگرد با آج مارپیچ ساده نیز شناخته میشود. میلگرد A2 برای استفاده در ساختمانسازی سبک، گزینهی بسیار مناسبی است و حتی در تولید خاموت نیز از آن استفاده میشود.
میلگرد A3 با تنش جاری ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع، بهعنوان میلگرد خشک (ترد) شناخته میشود که مناسب عملیات ساختمانی بوده و به صورت آجدار و عمدتاً آج جناقی است. برای آهنگری و تغییر شکلهای فراوان با زوایای تُند، میلگرد A3 مناسب نیست و به هیچ وجه عملیات جوشکاری بر روی آن مجاز نیست.
یکی دیگر از انواع میلگرد آج دار، میلگردهای A4 هستند. تولید میلگرد آجدار با استحکام بالا سبب جلوگیری از اتلاف منابع و همچنین سهولت امر طراحی و صرفهجویی در پروژه میشود. در گذشته، به دلیل عدم وجود امکانات لازم در خطوط کارگاههای نورد، تولید آرماتور با استحکام بالا با مشکلاتی روبهرو بوده و عمدتاً از فولادهای با کربن معادل بالا استفاده میشد که به دلیل پایین بودن داکتیلیتی، علاوه بر مشکلات مربوط به جوشکاری، موجب نگرانی مهندسین طراح سازه نیز میشد.
نوسانات قیمت پروفیل
تحلیل بازار آهن برای فعالان این عرصه با توجه به تقاضای بالای آهن در صنایع دارای اهمیت به سزایی می باشد. از طرفی به دلیل تنوع بالای کالاهای فولادی و شرایط متفاوت عرضه و تقاضا برای هر محصول، روش بهینه پیشبینی قیمتها این است که هر محصولی به شکلی جداگانه بررسی و تحلیل گردد.
قیمت پروفیل تحت تاثیر مستقیم قیمت ورق می باشد. و با توجه به بازار و میزان تقاضا و تولید ورق و همچنین تاثیر قیمت ارز در قیمت ورق نهایتا افزایش قیمت ارز قیمت پروفیل نیز افزایش پیدا میکند ولی برعکس کاهش قیمت ارز ممکن است باعث کاهش قیمت پروفیل نشود.
پروفیل به دو دسته کلی ساختمانی و صنعتی تقسیم میشود .مهم ترین پروفیل ، از نظر سایز و کاربردی ترین آنها پروفیل 2 میل ساختمانی می باشد.
آشنایی با موارد تاثیر گذار در قیمت پروفیل
پروفیل ساختمانی به آن دسته از پروفیل های گفته میشود که در صنعت ساختمان سازی مانند درب و پنجره کاربرد دارد. از لحاظ نحوه ساخت سه دسته پروفیل نورد سرد، نورد گرم و مرکب در بازار موجود است. این محصولات به طور معمول در طول های 6، 12 و 14 متر در بازار موجود بوده و با استانداردهای متفاوتی تولید می گردد.
مصارف پروفیل ساختمانی : بیشترین استفاده از پروفیل های ساختمانی در ساخت درب و پنجره است که به صورت مربع و مستطیل وجود دارد. همچنین در ساخت و ساز خانه های آماده و در قفسه و ساخت دکوراسیون داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد .
پروفیل صنعتی همینطور که مشخص است در صنایع گوناگون مانند خودرو سازی و نظامی مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع تولیدات خصوصیات مکانیکی و الکتریکی مقاطع اهمیت بالایی داشته و دانش فنی و تجهیزات موجود در کارگاه های تولیدی پروفیل های صنعتی حرف اول را می زنند. و به دو نوع کالوانیزه و کامپوزیتی تولید می شود .
در حال حاضر مواد مرکب یا کامپوزیت سهم عظیمی از بازار را به دست خود گرفته است. مدل کامپوزیتی که در برابر خوردگی مقاوم تر از نوع معمولی آن بوده در مناطقی که شرایط آب و هوایی موجب بالا رفتن میزان خوردگی می شود بسیار متداول شده است. اساسی ترین دلیل استفاده از این مدل مقاومت در برابر خوردگی و افزایش طول عمر سازه در برابر ارتعاشات می باشد
مدل گالوانیزه شده نیز برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل upvc در ساخت پنجره های دو جداره کاربرد دارد. از فواید استفاده از نوع گالوانیزه در ساخت پنجره های یو پی وی سی رفع مشکل هرز شدن پیچ ها و افتادگی بازشوهای در و پنجره ها است. همچنین با استفاده از این نوع میتوان از استحکام پنجره ها در برابر فشارهای جوی در ارتفاعات بالا مطمئن بود زیرا در برج هایی که دارای ارتفاع بالایی هستند باد قابلیت وارد کردن فشار قابل توجهی را به پنجره ها دارد همچنین در طبقات پایین تر با توجه به امکان نشست ساختمان پنجره ها در معرض فشار قرار می گیرند که در این شرایط نیز استفاده از مدل های گالوانیزه شده توصیه می گردد.
پروفیل مبلی نیز از انواع پروفیل صنعتی می باشد محصولی است که به روش نورد سرد از ورق روغنی با ضخامت 0.7 الی 1.8 تولید شده و میتواند در سطوح مختلف سه گوش، چهارگوش، دایره ای و یا ترکیبی باشد. وزن پروفیل مبلی و کم بودن ضخامت آن باعث شده به آن پروفیل سبک نیر بگویند.
قیمت پروفیل سبک قیمت بالاتری نسبت به قیمت پروفیل سنگین دارد اما در نهایت با توجه به وزن کمتر قیمت مناسب تری دارد.
پروفیل z ، نوعی مقطع فولادی است که به شکل حرف Z لاتین است. این پروفیل معمولا در سایز 16، 20،18 و 22 ، ضخامت 2 ، 2.5 و 3 میلمتر و در طول های 4،6،7 متری و بلند تر تولید میشود. و در ساختن سوله مورد استفاده قرار می گیرد