واضح آرشیو وب فارسی::
اگر در حال خواندن این مقاله هستید پس احتمالا دنبال یک راهنما برای ترخیص کالا از گمرک می باشید . ترخیص کالا به معنای اظهار کالا به گمرک و خروج کالا از گمرک است.
خروج کالا از گمرک یا ترخیص کالا از گمرک دارای مراحل و تشریفاتی است که معمولا توسط شرکتهای ترخیص کالا و شخص ترخیص کار صورت می پذیرد و عمده افراد به دلیل پیچیدگی های این مسیر قادر به انجام آن نیستند .
در این نوشته به بررسی فرآیند ترخیص کالا از گمرک می پردازیم.
مراحل ترخیص کالا از گمرک
به طور کلی مراحل ترخیص کالا از گمرک به 8 مرحله تقسیم بندی می شود :
- تکمیل اظهارنامه و ثبت اطلاعات در سیستم گمرکی
- احراز هویت و اظهار کالا
- کنترل کالا و ارزیابی
- دریافت مجوز
- ارزیابی تعرفه کالا و تطبیق آن
- پرداخت وجه به صندوق
- انبارداری کالاها و دریافت مجوز بارگیری
- خروج کالا از گمرک
در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم .
تکمیل اظهارنامه و ثبت اطلاعات در سیستم گمرکی
اولین فاز یا مرحله ترخیص کالا از گمرک ، ورود به سامانه EPL گمرک و ثبت اظهارنامه کالا می باشد. پس از ثبت باید این اظهارنامه تحویل گمرک شود .
در این فاز باید صاحب کالا یا نماینده قانونی وی مدارک و اسنادی چون کپی کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، پروانه صادراتی، پروانه بهره برداری و … را برای واردات تحویل دهد.
احراز هویت و اظهار کالا
دومین فاز ترخیص کالا از گمرک ، احراز هویت و اظهار کالا می باشد. در دایره احراز هویت گمرک ، اسنادی را که در مرجله قبل دریافت شده بود را بررسی کرده و در صورت تایید یک شماره ثبت یا کوتاژ روی آن نقش می بندد.
همچنین در گمرک برای ترخیص کالا سه مسیر سبز ، زرد و قرمز وجود دارد :
- مسیر سبز : یعنی کالای مورد نظر مجوزهای لازم را دریافت کرده و به صورت مستقیم به صندوق ارجاع داده می شود.
- مسیر زرد : در این مسیر اسناد باید توسط کارشناس گرمک بررسی شده و سپس به صندوق برود.
- مسیر قرمز : در این مسیر کالای مورد نظر باید به صورت فیزیکی بررسی شود و مجوزهای لازم آن توسط دایره ارزش ارزیابی شده و در نهایت و در صورت نبود مشکل به صندوق ارجاع داده می شود.
کنترل کالا و ارزیابی
فاز سوم فقط مخصوص مسیرهای زرد و قرمز می باشد و مسیر سبز نیاز به گذراندن این فاز ندارد.
دریافت مجوز
برخی کالاها برای ورود نیاز به گرفتن مجوزهایی نظیر استاندارد، بهداشت، جهاد، انرژی اتمی و …می باشد که توسط کارشناس گمرک از دارنده بار خواسته می شود.
ارزیابی تعرفه کالا و تطبیق آن
تقریبا هر کالایی برای ورود به کشور ، یک تعرفه گمرکی خاص دارد که توسط کارشناس گمرک بررسی می شود.
پرداخت وجه به صندوق
در فاز ششم دارنده کالا ، مبلغی را که گمرک برای کالای وارداتیش تعیین نموده ، توسط شخص دارنده به صورت نقدی پرداخت شده و سپس پروانه سبز گمرکی یا برگ سبز گمرکی صادر می شود .
انبارداری کالاها و دریافت مجوز بارگیری
در این گام باید با شرکتهای حمل و نقل نیز تسویه حساب کنید. پس از انجام این کار و دریافت قبض انبار، گمرک به شمار اجازه بارگیری میدهد. در این گام باید مبلغی را به عنوان مبلغ انبار داری به مسئول نگه داری کالا پرداخت کنید. این مبلغ در گمرکات مختلف، متفاوت است و بسته به نوع تخلیه، بارگیری، بیمه، مدت زمان رسوب کالا و… محاسبه میشود.
در این گام، چنانچه کالایی بیش از حد مقرر در انبار باقی بماند کالای متروکه محسوب میشود. بنابراین این کالا در گمرک و انبار به حالت تعلیق در میآید و در صورت عدم ترخیص توسط صاحب محموله، به تصرف گمرک در خواهد آمد.
بر طبق قانون امور گمرکی، مدت زمان مجاز برای نگه داری از کالاها در انبار گمرک از زمان تحویل کالا سه ماه است و در صورت لزوم با تقاضای کتبی صاحب کالا و یا شرکتهای حمل و نقل و با پرداخت هزینه مربوط به آن، این مدت زمان حداکثر تا دو ماه دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود.
خروج کالا از گمرک
در این مرحله میتوانید کالاهای مورد نظر خود را از گمرک خارج کنید. در این گام میتوانید بیجک انبار را از انبار دار گمرک تحویل بگیرید. بیجک انبار پس از اینکه پروانه سبز گمرکی شما کنترل شد و به دنبال نظارت بر مهر درب خروج، صادر خواهد شد. دریافت این نشان، بدین معنا است که کالای مورد نظر به صاحب آن تحویل داده شده است.
خدمات نئوفارم برای ترخیص کاران
یکی از فعالیت های نئوفارم ، ایجاد بستری مناسب برای شرکتهای ترخیص کالا ، ترخیص کاران و وارد کنندگان کالا است تا بتوانند شرکت خود را ثبت کنند و افراد مختلفی که نیاز به ترخیص کالا از گمرک دارند را به آنها معرفی کنند .
کافیست به آدرس app.neofarm.ir رفته و مشخصات شرکت ترخیص کالای خود را ثبت کنید و یا از بین آگهی های موجود شرکت مورد نظر خود را پیدا نمایید .
دیگر فعالیت های نئوفارم :
نئوفارم بستری مناسب برای فعالیتهای تجاری شما