واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: استاندار خوزستان: متوسط قطعی برق خوزستان 1000 دقیقه است
استاندار خوزستان با اشاره به برنامه راه اندازی 14 پست GIS در استان گفت: تا پایان سال آینده حداقل یک هزار و 800 کلید بریکر (قطع کننده برق) گازی در استان خوزستان نصب خواهد شد.
آفتابنیوز : غلامرضا شریعتی امروز ( پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه) در آیین افتتاح بزرگترین مرکز عملیات نگهداری و تعمیرات شبکه برق فشار متوسط غرب اهواز ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات کلیه دستاندرکاران صنعت برق استان، اظهار کرد: صنعت برق خوزستان زمانی پیشروترین صنعت برق کشور بوده است. هنگامی که برق در این استان جریان پیدا کرده استان های دیگر از نعمت برق محروم بودند. وقتی نیروگاه سد دز راه اندازی شده برق از این نیروگاه به اندیمشک و تهران منتقل میشد.
وی ادامه داد: در دوره ای که خوزستان از گروه های تعمیر و نگهداری خط گرم برخوردار بود و این گروه ها خطوط برق دار را تعمیر و نگهداری میکردند، استان های دیگر کشور فاقد خط گرم بودند. اما با جنگ تحمیلی و شرایطی که پس از آن پیش آمد، در زمان جنگ تمام زیرساختهای خوزستان تخریب شد در حالی که استان های دیگر در حال توسعه بودند.
استاندار خوزستان افزود: پیشی گرفتن زیرساخت های توسعه در استان های دیگر کشور رغبتها را در استان ما کمتر کرد. ماهم غفلت کردیم و زیرساختهای استان خوزستان که در نوع خود اولینهای کشور محسوب میشدند با وقوع جنگ تحمیلی فرسوده و به طور مرتب آسیب پذیر تر و وصله ای شدند؛ یعنی با وصله و پینه این زیرساخت ها را نگه می داشتیم.
شریعتی ادامه داد: در این شرایط نحوه مدیریت در استان هم به شکل مدیریت واکنشی و اتفاقی شد؛ یعنی منتظر رخداد و اتفاق بودند تا به سرعت آن را حل و فصل کنند. در نهایت به جایی رسیدیم که با وجود اینکه 30 سال قبل تنها استان دارای خط گرم بودیم، دیگر حتی یک گروه خط گرم نداشتیم.
وی با اشاره به بحران قطعی برق سراسری در استان در در هشت بهمن سال 95 ، تصریح کرد: در هشتم بهمن 95 که این مشکل ایجاد شد، خوزستان فاقد گروه خط گرم و امکانات آن بود، در حالی که استان های دیگر کشور و حداقل استان های بزرگ نظیر خراسان و اصفهان دارای گروه های مجهز خط گرم و امکانات مختلف بودند.
استاندار خوزستان ادامه داد: آقایان بفرمایند چه تعداد کلیدهای گازی قطع کننده برق در سیستم برق مشهد و اصفهان یا شیراز نصب شده است؟ زمانی که این مشکل در شبکه برق استان ایجاد شد، از 75 کلیدی که در سیستم برق اهواز نصب بود چه تعداد کار می کرد؟
وی افزود: در این دوره سیستم برق شهر مشهد یک هزار و سیستم برق اصفهان یک هزار و 400 کلید بریکر گازی داشتند که از این تعداد کلید بریکر گازی در مشهد حداقل 400 کلید اتوماتیک و 600 کلید دستی بود اما در اهواز فقط 75 کلید گازی دستی داشتم که فکر میکنم 60 کلید آن کار نمیکردند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه بیشترین مصرف برق در کشور را پس از تهران در خوزستان داریم، عنوان کرد: پیش بینی می شود که در سال جاری پیک مصرف برق در تهران به 9 هزار و 200 مگاوات و در خوزستان هشت هزار و 400 تا هشت هزار و 600 مگاوات برسد. البته وضع زیرساخت های برق در تهران هم خوب نیست و ناپایدار است. اما استان های دیگر شرایط خیلی بهتری از ما داشتند.
شریعتی با اشاره به پیک سه هزار و ششصد مگاواتی مصرف برق در کل استان خراسانرضوی، شمالی و جنوبی بیان کرد:تعداد پست ها یا ایستگاه های برق در حوزه فوق توزیع و انتقال در استان فارس که پیک مصرف برق 4 هزار و 200 مگاواتی دارد، 270 پست است. اما در خوزستان با پیک مصرف برق 8 هزار و 600 مگاوات 210 ایستگاه برق داریم که از این 210 ایستگاه، 75 ایستگاه موقت است.
وی ادامه داد: بیشترین تعداد پست موقت در استان خوزستان است. وقتی 8 هزار و 600 مگاوات را بر 210 پست برق توزیع می کنیم یعنی هر پست برق 400 مگاوات را یدک میکشد و اگر از مدار خارج شود برق منطقه وسیعی را قطع میکند و با این شرایط میبینم برق یک منطقهای 24 ساعت و 48 ساعت قطع میشود.
استاندار خوزستان افزود: با توجه به این شرایط در وضعیت برق استان، بر آن شدیم تا تلاش مضاعفی در این زمینه انجام دهیم. از مجموعه صنعت برق استان تشکر میکنم بسیاری از این تلاش ها برای مردم ملموس نیست. پایدار شدن شبکه برق کاری زیرساختی است و رغبت به سرمایه گذاری را افزایش می دهد. پایداری برق و اقدامات این چنینی در مواقع بحرانی است که کمک می کند و خود را نشان می دهد.
شریعتی گفت: در 8 بهمن سال 95 با غلظت 10 هزار میکروموس ریزگردها این مشکل در برق خوزستان رخ داد اما در آذر سال 96 با آلودگی 9 هزار و 990 میکروموس میبینیم کمترین مشکل در شبکه برق رخ میدهد. این امر نتیجه همین زحمات زیرساختی است که البته اول راه هستیم. برای جبران عقب ماندگی های خوزستان با این وضعیت باید این سرمایه گذاری و تلاش شبانه روزی را حداقل تا سال 1406 ادامه دهیم.
وی ادامه داد: به طور متوسط قطعی برق هر مشترک در خوزستان یک هزار دقیقه و در خراسان تنها 72 دقیقه است. زیبنده نیست که تمام مراکز برق خراسان و مشهد دیسپاچینگ باشد ولی توزیع برق خوزستان و اهواز فاقد یک مرکز دیسپاچینگ باشند؛ این مسائل ناپایداری سیستم ما را می رساند. خوشبختانه اقدامات بسیار موثری در این مسیر در حال انجام است.
استاندار خوزستان افزود: تلاش های خوبی در صنعت برق خوزستان انجام می شود چون استان لایق بهترین ها و پایدارترین شبکه برق است. تاکید کرده ام که از هزینه کردن و بدهکار شدن نترسید ما باید در این مسیر گام برداریم. دولت تمام قد در کنار خوزستان است و برای بهبود شرایط استان اهتمام ویژه ای دارد.
شریعتی با بیان اینکه دولت با این مضیقه های مالی بیشترین اعتبارات را به خوزستان اختصاص داده و میدهد، اظهار کرد: از هیئت دولت مصوبه گرفتیم تا در مناطق در معرض خطر گرد و غبار در استان دیگر پست AIS احداث نشود که هزینه راهاندازی پست برق را بیش از دو برابر افزایش میدهد.
وی ادامه داد: مقرر شده 14 پست GIS در استان خوزستان تأسیس و راهاندازی شود که مستلزم بیش از 100 ها میلیارد تومان اعتبار است. احداث یک پست GIS را با همکاری صنایع فولاد شروع کردیم که هزینه آن 300 میلیارد تومان شد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه مدیریت جمعی در استان مدنظر است، تصریح کرد: کار را به دیگری واگذار کردن اصلا صحیح نیست . همه باید برای آینده خوب استان تلاش کنیم؛ نق زدن فایده ای ندارد و مدیران باید راهکار بدهند چون صرف غر زدن ها راه به جایی نمی برد.
شریعتی عنوان کرد: تا پایان سال آینده باید حداقل بین یک هزار و 700 تا یک هزار و 800 کلید بریکر گازی در استان خوزستان نصب شود؛ تاکنون 200 کلید تهیه شده و مدیرعامل توزیع برق اهواز برای پایان سال جاری 700 کلید را وعده داده است.
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]