واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش نرخ دلار به نفع چه کسانی است؟
موضوع افزایش نرخ ارز به عوامل داخلی و گاها خارجی بستگی دارد، عوامل بیرونی شامل سیاستهایی بوده که دولت آمریکا در قبال تحریمها لحاظ میکند که خود به تنهایی موضوع ریسک ایران را در حوزه سرمایهگذاری بالا میرود.
آفتابنیوز :
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: افزایش نرخ دلار به نفع صادرکنندگان بوده، به طور مثال کسی که تولیدکننده زعفران است، افزایش قیمت دلار برای آن توجیه اقتصادی بیشتری پیدا میکند.
نسرین یوسفی عارفی اظهار کرد: موضوع افزایش نرخ ارز به عوامل داخلی و گاها خارجی بستگی دارد، عوامل بیرونی شامل سیاستهایی بوده که دولت آمریکا در قبال تحریمها لحاظ میکند که خود به تنهایی موضوع ریسک ایران را در حوزه سرمایهگذاری بالا میرود.
وی ادامه داد: اصولا شاید سرمایهگذار خارجی برای سرمایه بلندمدت در ایران تمایلی نداشته باشد و حتی ممکن بوده سرمایهگذار داخلی نیز از اینکه بخواهند سرمایهگذاری را در ایران به صورت بلندمدت انجام دهند از جهت کاهش ارزش پول خود نگران هستند.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: در هیچ جای دنیا ما شاهد آن نیستیم که بدون دلیل خاص ارز ملی خود را به ارز خارجی تبدیل کند بدون اینکه بداند دلیل این تبدیل چه چیزی است.
یوسفیعارفی با بیان اینکه دولت خود به تنهایی بزرگترین تزریقکننده ارز در بازار سرمایه است، خاطرنشان کرد: تغییرات نرخ ارز نمیتواند نافی حرکت دولت باشد از این طرف نیز ما نهادهای مختلفی داریم که وجوه مختلف ارزی را در اختیار دارند ما به جهت عدم نظارت چه در حوزه صادرات و چه در خرید ارز در کشور چیز چندانی ندیدهایم.
وی تاکید کرد: وقتی صادرات صورت میگیرد این وجه باید از طریق مجاری قانونی به آن کشور بازگردد اما سوال در این جا بوده که تا چه حد این اتفاق توسط صادرکنندگان ما صورت میگیرد؟
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه بیشتر صادرات ما به صورت مواد خام بوده، تصریح کرد: اگر در جدول صادرات کشور نگاه کنیم شاهد آن هستیم که بیشترین صادرات ما مواد معدنی و مشتقات نفتی بوده و بخش کوچکی به موادی بازمیگردد که در داخل کشور ما تولید میشود.
یوسفی عارفی بیان کرد: وقتی این مواد به عنوان صادرات از کشور خارج میشود تراز مثبت است اما این تراز تا چه میزان ارز را وارد کشور میکند؟
وی اضافه کرد: چند درصد از کالاهایی که وارد کشور ما میشود شامل تعرفههایی شده که به آن ارز مبادلهای تعلق میگیرد؟ این سهم بسیار ناچیز بوده و شامل کالاهایی میشود که ما توان تولید آن را در داخل کشور نداریم.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باقی واردکنندگان را به سمت بازار ارز متقاضی سوق دادهایم و در سیستم ثبت سفارش هم نیز مشاهده کنید ردیفی تحت عنوان ارز متقاضی وجود دارد اما برای این امر قانونی وضع نکردهایم که هرکسی که کالایی که وارد کرد و در این سیستم به ثبت رساند ارز خود را باید از مبادی قانونی نیز خریداری کند.
یوسفی عارفی اظهار کرد: به عقیده من کنترل در واردات امری مهم و ضروری است و در خصوص اینکه مردم درب صرافیها صف میبندند باید نظارت و سیستم نظارتی را لحاظ کنند.
وی ادامه داد: از دولت دهم تقریبا کاهش کسری بودجههای ناشی از تفاوت نرخ ارز توسط دولت رایج شد و دولت به عنوان کسی که بزرگترین تامین کننده ارز در کشور است کسری بودجه خود را از این مسیر طی کرده است یعنی دولتها در جهت بازی با نرخ ارز این اتفاق بیفتد در طی این سالها باید نرخ ارز واقعی میشد.
این کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت دلار به نفع چه کسانی است، عنوان کرد: افزایش نرخ دلار به نفع صاردکنندگان بوده به طور مثال کسی که تولیدکننده زعفران است افزایش قیمت دلار برای آن توجیه اقتصادی بیشتری پیدا میکند.
یوسفی با بیان اینکه همچنین افزایش قیمت دلار بر کسانی که خدمات بینالمللی ارائه میدهند نیز تاثیرگذار خواهد بود، بیان کرد: این امر طبیعی بوده که افزایش قیمت دلار بر این افراد ثاثیر مثبت داشته باشد، همانطور که در چند روز پیش شاهد آن بودیم که در بورس شاخصهای شرکتهای ارز محور به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: اما جنگهای روانی که در افزایش نرخ ارز رقم میخورد به طور اتوماتیک در تولیدات داخلی نیز تاثیرگذار بوده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: دولت خود به تنهایی در تصمیمگیری در خصوص نرخ ارز میتواند نقش داشته باشد و این را ما در هفته گذشته شاهد بودیم که توانست یک شبه افزایش قیمت دلار را کنترل کند اما باید این تصمیمات را زودتر اتخاذ میکرد.
منبع: ایسنا
۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]