واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واردات ۲۰ هزار تن تخم مرغ برای تنظیم بازار
دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه مجوز ورود ۲۰ هزار تن تخم مرغ صادر شده و بخشی از این میزان ثبت سفارش شده و بخشی دیگر وارد شده است گفت: با واردات این میزان، کمبود تخم مرغ جبران می شود.
آفتابنیوز : از آغاز مهرماه امسال با شروع بیماری های تنفسی در مرغداریهای استانهایی مانند تهران، البرز، آذربایجان، قزوین و قم قیمت تخم مرغ افزایش یافته است.
محسن بهرامی ارض اقدس - دبیر ستاد تنظیم بازار - با اشاره به برنامه ریزی دولت برای حل مشکل کمبود مرغ و تخم مرغ به پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: شیوع آنفولانزای مرغی باعث شد تا با وجود ممنوعیت صادرات و همه اقداماتی که دراین زمینه صورت گرفت، شاهد کاهش عرضه مرغ و تخم مرغ باشیم.
وی با اشاره به توقف صادرات تخم مرغ و مرغ و همچنین برنامه ریزی دولت برای افزایش دوره نگهداری مرغ های آسیب ندیده گفت: با این وجود شیوع آنفولانزای مرغی در ۵۲ کشور جهان و تشدید این وضعیت به دلیل سرما باعث از بین رفتن ۱۱.۵ میلیون مرغ تخم گذار از چرخه تولید و در نهایت کمبود تخم مرغ شده است.
بهرامی با بیان اینکه مجوز ورود ۲۰ هزار تن تخم مرغ صادر شده و بخشی از این میزان ثبت سفارش شده و بخشی دیگر وارد شده است گفت: با واردات این میزان، کمبود تخم مرغ جبران می شود.
وی درخصوص آخرین اقداماتی که در خصوص حمایت از مرغداران خسارت دیده صورت گرفته است نیز گفت: پرداخت خسارت به مرغداران و جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری از اقداماتی بوده که دراین خصوص صورت گرفته است.
ناصر نبی پور - رییس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران - نیز با بیان اینکه این مشکل در سالهای ۱۳۸۹، ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ هم اتفاق افتاد و امسال هم با وسعت بیشتری شاهد رخ دادن آن هستیم، گفت: اکثر این مرغداریها در این حوزه بیمه نامه دارند و در صورتی که در پرداخت خسارت تسریع شود و تسهیلات دولتی هم در اختیار مرغداران قرار گیرد این مشکل به فاصله ۳ تا ۵ ماه قابل مدیریت و حل شدن است.
وی با بیان اینکه قول مساعدتهایی از سوی مقامات دولتی در این حوزه داده شده و مزغداران هم تلاش میکنند امکانات خود را برای مقابله با این مشکل بسیج کنند، گفت: متاسفانه میزان خسارت وارد شده در این زمینه زیاد است و این آنفولانزا در کل منطقه شیوع پیدا کرده است؛ اما در صورتی که تسهیلات در اختیار مرغداران قرار گیرد میتوان بازار را با تکیه بر ظرفیت استانهایی که هنوز در آنها آنفولانزا همه گیر نشده و همچنین جوجه ریزی مجدد حل کرد.
نبی پور، واردات را یک راه بسیار مقطعی برای تنظیم بازار در این حوزه عنوان کرد و گفت: برای جلوگیری از کمبود تخم مرغ در بازار اندکی واردات صورت گرفته و این در حالی است که کشورهای همسایه نیز با چنین معضلاتی درگیر هستند ولی تولید تخم مرغ به سرعت باید از سر گرفته شود.
به گفته وی اگر دولت برای معدوم سازی و پاکسازی یاری رسان مرغداران باشد میتوان انتظار داشت طی چندماه آینده تولید در روال عادی قرار گیرد.
از سوی دیگر حبیب اله نیکزادی پناه - عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس - هم با بیان اینکه تعدادی از واحدهای مرغداری مرغ تخمگذار بر اثر بروز آنفولانزای مرغی از بین رفتند، گفت: امیدواریم دولت تلاش کند بحث خوراک مرغ را متعادل کند.
وی با تاکید بر اینکه باید جامعه مرغداران مسائل بهداشتی را رعایت و با سایر ارگانهای ذیربط هماهنگ باشند، عنوان کرد: در چند سال گذشته یکی از اقلامی که وارد کشور نشده تخم مرغ بود که این مسئله نشان میدهد که در وزارت کشاورزی تلاش خوبی شده است و این مسئله هم با کمک دولت مدیریت خواهد شد.
منبع: ایسنا
۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]