واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جلیل مختار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه برای بهبود اشتغال و کارآفرینی زیرساخت های لازم در کشور وجود دارد، گفت: متاسفانه به دلیل بی توجهی به برنامه ریزی راهبردی در زمینه بهبود اشتغال نتوانسته ایم موفق باشیم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، از بی توجهی نسبت به بنگاه های زودبازده برای بهبود اشتغال در کشور انتقاد کرد و افزود: هرچند این بنگاه ها نقش حائزاهمیت و تکمیل کننده ای در بهبود وضعیت اشتغال و تولید داخل دارند اما متاسفانه نسبت به این موضوع بی توجه بوده ایم.
مختار با یادآوری جمعیت بالای فارغ التحصیلان بیکار، گفت: جمعیت جوان و فعالی در کشور داریم که اگر بتوان به صورت راهبردی بحث کارآفرینی و اشتغال را تعریف و در این رابطه برنامه ریزی مناسب و منسجمی داشته باشیم به راحتی می توان معضل بیکاری را در کشور ریشه کن کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه کشورهایی مانند چین و هند به سمت کارآفرینی حرکت کرده و در این زمینه موفق بوده اند، تصریح کرد: متاسفانه کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها در این زمینه موفق نبوده این در حالی است که در این کشورها از افراد بیکار تحت عنوان افراد بی سواد و فاقد حرفه یاد می شود و جمعیت کثیری از جمعیت فعال را افرادی تشکیل می دهند که دارای سواد، تخصص و شغل هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کارگاه های خانگی زودبازده به عنوان یکی از رویکرد کشورهای در حال توسعه محسوب می شود، یادآور شد: باید بتوان از طریق سیاست راهبردی کاربری نیروی انسانی فرآیند خط تولید را در کارگاه های خانگی زودبازده تعریف کرد تا این صنعت در جامعه نهادینه شود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس دهم، با تاکید بر دولت باید برخی از طرح های اشتغال زایی را به مردم واگذار کند، گفت: بهتر است برخی طرح ها به مردم واگذار شده و به نوعی خوداجرایی شوند البته دولت باید هزینه طرح را متقبل شود؛ با این اقدام به تدریج چرخه راکد و معیشتی مردم فعال می شود.
مختار با یادآوری اینکه بحث کارآفرینی در لایحه بودجه 96 به صورت ویژه دیده شده است، ادامه داد: منابع اشتغالزایی در قالب فعالیت های مختلف از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای سال آینده تقسیم بندی و پیش بینی شده است؛ در جلسه ای که با وزیر تعاون داشتیم ایشان متذکر شدند که به دنبال آن هستیم از صندوق توسعه ملی منابعی برای کارآفرینی و اشتغال زایی در نظر گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه توسعه و بهبود اشتغال با حمایت از توسعه مشاغل خانگی و کارآفرینی محقق می شود، تصریح کرد: این حمایت ها باید به درستی انجام شود تا در زمینه اشتغال زایی خروجی ببینیم نه اینکه در زمینه اشتغال زایی تنها به ارائه وام اکتفا کنیم.
مختار بر لزوم تشکیل شرکت های حمایت کننده و پشتیبان برای حمایت از کارآفرینی تاکید کرد و با بیان اینکه اشتغال و کارآفرینی با آموزش شروع و به بازار فروش منتهی می شود، گفت: در زمینه اشتغال زایی باید به تمامی حلقه های اشتغال زایی مانند آموزش و فروش توجه و مکانیزمی را برای تحقق حلقه ها تعریف کرد این در حالی است که متاسفانه مسئولان هیچ گونه توجهی به مکانیزم اشتغال زایی ندارند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: با نگاهی به کشورهای پیشرفته نقش تعاونی هاو هدایت استراتژیکی و همچنین نظارت دولت ها در بحث اشتغال و کارآفرینی را مشاهده خواهیم کرد اما متاسفانه این موضوعات در کشور ما مغفول مانده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس دهم، با بیان اینکه تعاریف مختلفی برای فرد شاغل وجود دارد، افزود: هر دولت و کشوری شاخص خاصی را برای فرد شاغل و غیرشاغل تعریف کرده است؛ به عنوان مثال در کشور هندوستان وجود و التزام اشتغال طی سه ماه برای تمامی مردم لازم و ضروری است و حتی این سه ماه را جزو آمار بیکاری محسوب می کنند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، مهمترین شاخص اشتغال را از نظر سرمایه ای و رفاه وجود بیمه دانست و گفت: اگر فردی دارای شغل و بیمه باشد و بعد از بیکاری بتواند از بیمه بیکاری استفاده کند جزو شاغلین به شمار می رود یعنی مرحله شاغل بودن را خروج به غیرشاغل بودن در مقطعی به نام بیمه بیکاری می توان مشخص کرد.
۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]