واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کم ریسک ترین بورس های دنیا در میان 18 بازار مورد بررسی متعلق به دو بورس تهران و کوالالامپور است.
به گزارش تراز ،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ، بررسی شاخص بورس های معتبر دنیا نشان می دهد در یک ماهه اخیر بورس عربستان سعودی با بازدهی 7.3 درصدی پرریسک ترین بازار در میان 18 بورس دنیا بوده است.
در منطقه خاورمیانه و در میان 4 بورس تهران، دبی، عربستان سعودی و استانبول از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه بورس استانبول با بازدهی 10 درصدی پر بازده ترین بازار بوده است. گفتنی است از 67 روز معاملاتی در این بازار 49 روز مثبت بوده است. اما این بازار نیز پس از بورس عربستان سعودی از بازار های پرریسک خاورمیانه است.
در منطقه امریکا نیز از بورس های نیویورک و نزدک، بورس نزدک با بازدهی 6 درصدی از ابتدای سال جاری پربازده ترین بازار منطقه آمریکا بوده است. این بازار از 67 روز کاری شاهد 61 روز مثبت بوده است.
در ادامه بررسی بازار های مهم دنیا، در منطقه اروپا 5 بورس آلمان، پاریس، لندن ،اسپانیا و آمستردام مورد بررسی قرار گرفته اند. از این 5 بازار دو بورس پاریس و اسپانیا جزو بازارهای پر ریسک بودند. بورس آلمان با بازدهی 5.3 درصدی پر بازده ترین بورس اروپایی در سه ماهه اخیر بوده است و بورس لندن با بازدهی صفر درصدی، بی تحرک ترین بازار اروپایی بود.
به این ترتیب بورس آلمان در 65 روز معاملاتی از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه شاهد 55 روز معاملاتی مثبت بوده است.
اما در منطقه جنوب شرق آسیا بازارهای نیکی و تاپیکس توکیو، بمبئی، هنگ کنگ، کوالالامپور و شانگهای مورد بررسی قرار گرفتند. در میان این 6 بازار تاپیکس توکیو پر ریسک ترین و کوالالامپور کم ریسک ترین بازارها بودند.
بورس هنگ کنگ از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد ماه با بازدهی 5.6 درصدی پربازده ترین بازار منطقه جنوب شرق آسیا بود. این بازار در سه ماهه اخیر از 63 روز معاملاتی شاهد 56 روز مثبت بود. بورس بمبئی نیز با بازدهی 5 درصدی از دیگر بازارهای پربازده این منطقه بود. این بازار در سه ماهه اخیر از 66 روز معاملاتی شاهد 55 روز مثب بود.
در ادامه بررسی 18 بورس معتبر دنیا بورس عربستان سعودی با بازدهی 7.6 درصدی در 30 روز کاری اخیر پر بازده ترین بازار در جمع بازارهای مورد بررسی بود. این بازار با وجود اینکه در زمره بورس های پر ریسک دنیا قرار دارد در جمع بازارهای پر بازده نیز جا خوش کرده است.
بورس شانگهای نیز با بازدهی 3 درصدی در 30 روز دومین بازار پر بازده در میان 18 بورس مورد بررسی بود. رتبه سوم نیز به بورس بمبی با بازدهی 2.8 درصدی رسید. شاخص کل بورس افزایش یافت
شاخص کل بورس در معاملات چهارشنبه با 39 واحد افزایش به 78 هزار و 704 واحد رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، سهامداران امروز 331 میلیون برگه سهم و حق تقدم را در بازار دست به دست کردند که ارزش این مبادلات 85 میلیارد تومان بوده است.
ارزش بازار سهام به قیمت جاری هم بیش از 320 هزار میلیارد تومان است.
نقش موفق بازار سرمایه در ایجاد اشتغال
پتانسیل بازار سرمایه برای ایجاد تحرک و رشد اقتصادی و افزایش اشتغال قابل توجه است و تاثیرمثبت و معنیداری بر بهبود وضع متغیرهای کلان اقتصادی و درنتیجه بهبود وضعیت رفاه اقتصادی کشور دارد.
طبق بررسی های مدیریت تحقیق و توسعه شرکت بورس ، آمار نیروی شاغل در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار در دو سال 1393 و 1394 مشاهده میشود که نیروی شاغل فعال در این شرکتها به ترتیب 568171 و 557428 نفر است که در حدود 3 درصد از جمعیت شاغل کل کشور را تشکیل میدهند.
صنعت خودرو و ساخت قطعات و بانکها و مؤسسات اعتباری به ترتیب با نیروی شاغل 106358 و 96139 بیشترین جمعیت شاغل را در میان صنایع بورسی تشکیل میدهند و محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و مخابرات نیز در جایگاه بعدی قرار دارند.
در مجموع پنج صنعت خودرو وساخت قطعات، بانکها و مؤسسات اعتباری، محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و مخابرات در حدود 13.70 درصد از جمعیت شاغل در مجموعه مورد مطالعه را تشکیل میدهند. در سطح شرکتی نیز شرکت ایرانخودرو و مخابرات به ترتیب با 56421 و 51427 نفر بیشترین آمار جمعیت شاغل را در بین شرکتهای بورسی دارند.
در مقیاس کلان بر اساس آمار نیروی شاغل منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران، نیروی شاغل در کلیه بخشهای اقتصادی در پایان سال 1394 معادل 21 میلیون و 573 هزار 607 نفر میباشد (از این بین سهم بخش کشاورزی، صنعت و خدمات به تفکیک 1.16، 4.32 و 5.51 درصد است). بنابراین سهم مجموعه نیروی شاغل در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار از کل نیروی شاغل در سال 1394 در حدود 3 درصد میباشد.
بر این اساس در سال 1394 جمعیت شاغل در شرکتهای بورسی در بخش صنعت در حدود 6 درصد از نیروی کار شاغل در بخش صنعت کل کشور را تشکیل میدهند. این سهم برای بخش خدمات 2 درصد و برای بخش کشاورزی کمتر از 1 درصد است.
در مجموع رشد 2.5 درصدی جمعیت شاغل در بازار سرمایه طی سالهای 1393 و 1394 بیانگر موفقیت این بازار در جذب نیرو کار عموماً تحصیلکرده در این بخش است.
زمانبندی انتشار: 7 تير 1396 - 16:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]