واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امروز در جامعه جوان کشور جوانان فراوانی مشاهده می شوند که حاضرند ساعت ها در باشگاه های بدنسازی و پارک ها و سفره خانه ها وقت بگذرانند...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: سخنرانی روز نخست سال در جوار حریم رضوی توسط مقام معظم رهبری همه ساله به عنوان چراغ راه و راهنمایی برای حرکت رو به تعالی و اصلاح و رفع مشکلات کشور مورد توجه مردم و مسئولین قرار می گیرد. امسال نیز رهبر معظم انقلاب بر دو مساله تولید و اشتغال بیش از سایر امور تاکید داشتند. معظم له راه حل بهبود اوضاع اقتصادی را کشور و چگونگی حل آن ها از طریق تولید داخلی و ایجاد اشتغال را بیان کردند و به موضوع ظرفیتها و تواناییهای بالفعل و بالقوه کشور اشاره نمودند.
اشتغال موضوعی است که شرع مقدس اسلام روی آن حساسیت ویژه ای دارد و آن را عامل فلاح و رستگاری و به کمال رسیدن جامعه اسلامی می داند.
البته در طرف مقابل وجود بیکاری و تنبلی در جامعه را نیز عامل اساسی انحطاط فرد و جامعه می داند. لذا نقل می کنند وقتی رسول مکرم اسلام (ص) با جوانان سالم و نیرومند مواجه می گردید و اندام ورزیده آنان را مشاهده می نمود بلافاصله از وضع امرار معاش و اشتغالشان می پرسید. هرگاه در پاسخ می شنیدند که آن جوان بیکار است و به شغلی سرگرم نیست به شدت ناراحت شده و می فرمودند: «سَقَطَ مِنْ عَیْنی» یعنی از چشمم افتاد. بدین معنا که جوان بیکار هرچقدر خوش صورت و نیرومند باشد در نظر من ارزش و اعتباری ندارد!
می پرسیدند یا رسول الله (ص)، چرا این جوان قدرتمند و ورزشکار را دوست ندارید!؟ می فرمودند: «برای این که اگر مؤمن شغلی نداشته باشد که با آن امرار معاش کند، برای امرار معاش، از دین خود خرج خواهد نمود.» (بحارالانوار، ج 100، ص 10)
***
سه نکته:
* دو پیام مهم کلام نبوی
این نحوه برخورد و پاسخ پیام آور رحمت و رسول خاتم (ص) حاوی دو پیام مهم یکی برای تک تک افراد جامعه و دیگری برای مسئولین است. پیام نخست اینکه مبادا در جامعه مردم بجای دنبال شغل رفتن و تلاش برای کسب حلال به دنبال یافتن راهی برای پول در آوردن بدون تلاش و کار باشند. مساله ای که امروز جامعه جوان ما به شدت با آن مواجه است.
** تلنگر پیامبر (ص) به جوانانی که همه وقتشان را در پارک و سفره خانه می گذرانند!
امروز در جامعه جوان کشور جوانان فراوانی مشاهده می شوند که حاضرند ساعت ها در باشگاه های بدنسازی و پارک ها و سفره خانه ها وقت بگذرانند ولی برای امرار معاش کار نمی کنند و انتظار دارند با کمترین تلاش به بیشترین بهره برسند. وقتی هم که نتوانند متاسفانه ممکن است برای رسیدن به خواسته نفس دست به هر کاری –ولو نامشروع یا غیر قانونی- بزنند. در حقیقت یک عضو فعال و پر انرژی که از سرمایه ها و ذخایر خدادادی جامعه اسلامی است و باید به عنوان سرباز جامعه عمل کند، سربار جامعه خواهد شد! به همین دلیل پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بیکاری را برای یک جوان خطرناک می داند.
** هشداری که باید خواب را از چشم مسئولان برباید
اما پیام دوم و بسیار مهم دیگر کلام نبوی برای مسئولین است. اگر مسئولین به هوش نباشند بیکاری مانند خوره دین جامعه را به تدریج از بین می برد. وقتی حضرت می فرمایند: « اگر مؤمن شغلی نداشته باشد که با آن امرار معاش کند، برای امرار معاش، از دین خود خرج خواهد نمود» مفهومش این است که بیکاری جزو عوامل اصلی فساد و بی دینی در جامعه اسلامی است. یعنی تا فضا برای این معروف –کار مناسب- فراهم نباشد نمی توان انتظار ریشه کن شدن سایر منکرات را داشت. این هشدار پیامبر (ص) اگر مورد دقت قرار بگیرد بایستی خواب از چشم دست اندرکاران دولتی برباید!
زمانبندی انتشار: 7 فروردين 1396 - 05:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]