واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نمونه دیگر مدیریت انقلابی را باید در مدیریت های دوران دفاع مقدس چستجو کرد. مدیران و فرماندهانی همچون شهیدان حسین خرازی، مهدی باکری، ابراهیم همت...
پایگاه خبری تحلیلی تراز؛ علی تبریزی: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز سال نو، در اجتماع عظیم و پرشور زائران و مجاوران حرم رضوی (علیهالسلام) با تجلیل از وحدت و پایبندی ملت به ارزشهای انقلاب و دلبستگی مردم به مبانی و عرصههای دینی، «مسائل معیشتی و اقتصادی» و «انتخابات» اردیبهشت ماه را دو موضوع مهم سال جدید خواندند و با تأکید بر ضرورت حل همهی مشکلات کشور در سایهی «مدیریتهای متدین، انقلابی، کارآمد و پرانگیزه»، افزودند: تمرکز مسئولان بر تولید داخلی، و مطالبهگری ملت در این زمینه موجب حل مشکلات فراوان بهویژه «بیکاری جوانان» خواهد شد و ملت عزیز ایران در سال جدید در تحقق خواست اصلی و مهم اینجانب یعنی حضور پرشور همهی واجدان شرایط در انتخابات، بر عزت و اقتدار و آبروی ایران خواهد افزود و با درخشش واقعی در انتخابات، شکوه خود را به رخ دشمنان خواهد کشید. یکی از موضوعاتی که رهبری دو بار در این سخنرانی بر آن تاکید ویژه کردند نیاز مبرم کشور به مدیریت انقلابی و پر تحرک بود.
معظم له در این رابطه فرمودند:
«در طول انقلاب اسلامی، هرگاه مدیریت انقلابی، فعال و پرتحرک داشتیم، کارها پیش رفته است و هرجا مدیریتهای ضعیف، بی حال، نا امید، غیر انقلابی و بی تحرک داشتیم، کارها متوقف یا منحرف شده است، بنابراین باید مدیران، افرادی باانگیزهتر و کارآمدتر باشند و تلاش بیشتری انجام دهند و به حول و قوه الهی اینگونه نیز خواهد شد.»
** شاخصه های مدیریت انقلابی
نظام ما یک نظام اسلامی و دینی است لذا به هر میزان اهداف بزرگ تر و دارای معنویت بیشتری باشند به همان میزان فداکاری، قبول سختی، مرارت ها و مشکلات برای انسان آسان تر خواهد شد. مدیریت ها در کشور ما اگر انقلابی باشد شوق به خدمت و اثرگذاری بوجود خواهد آمد.
مدیریت انقلابی یعنی مدیریت هدفمند و با برنامه. به جرات می توان مدیریت امام راحل را بارزترین نمونه مدیریت انقلابی دانست که آثار مطلوب و مشهود آن تا سالها باقی است.
نمونه دیگر مدیریت انقلابی را باید در مدیریت های دوران دفاع مقدس چستجو کرد. مدیران و فرماندهانی همچون شهیدان حسین خرازی، مهدی باکری، ابراهیم همت، حسن باقری، مصطفی چمران، عباس بابایی، مهدی زین الدین و... نمونه بارز مدیرانی با رویکرد مدیریت انقلابی هستند.
به تعبیر دیگر مدیریت انقلابی مدیریت صلح و پاکدستی است و باکری ها و خرازی ها نمونه بارزی از این نوع مدیریت بودند که در آنها، خضوع و خشوع و فروتنی و میل به خدمت رسانی مشهود است. البته شاخصه های مدیریت انقلابی بسیار وسیع و بیان آن در این مجال اندک ممکن نیست.در همین راستا سردار رشید اسلام سرلشگر قاسم سلیمانی در توصیف مدیریت در دوران دفاع مقدس می گوید:
«مدیریت انقلابی یعنی مدیریت انسجام، تبعیت، یکدلی و همدلی. در آن دوره (دوران دفاع مقدس) هر چقدر فضا و شرایط سخت تر اطاعت پذیری بیشتر بود. مدیریت دینی و انقلابی یعنی فارغ از به دنبال پاداش و ترفیع بودن. مشخصههای بیشماری در مدیریت انقلابی دوران دفاع مقدس وجود داشت تا آنجا که این دوران به عنوان یک الگو معرفی میشود.»
زمانبندی انتشار: 2 فروردين 1396 - 05:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]