محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829282950
منابع بانكي صرف قماربازي مفسدان در بورس شده است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: منابع بانكي صرف قماربازي مفسدان در بورس شده است
زنجیره اخذ اعتبارات كلان کارگزاران بورسی از بانكها برای ارائه به مشتريان به نظر ميرسد با وثايق كافي همراه نبوده است و هماكنون بايد معوقسازي منابع بانكي از محل كارگزاريهاي خصوصي اعتبارگيرنده و مشتريانشان را به عنوان چالش بعدي نظام بانكي كشور عنوان كرد.
نویسنده : هادي غلامحسيني
زنجیره اخذ اعتبارات كلان کارگزاران بورسی از بانكها برای ارائه به مشتريان به نظر ميرسد با وثايق كافي همراه نبوده است و هماكنون بايد معوقسازي منابع بانكي از محل كارگزاريهاي خصوصي اعتبارگيرنده و مشتريانشان را به عنوان چالش بعدي نظام بانكي كشور عنوان كرد.
به گزارش «جوان» يكي از دلايلي كه دلالها كارگزاريهاي بورسی كوچك خصوصي را خريداري ميكنند، اين است كه بدين واسطه بتوانند به منابع كلان، بيحساب و بدون وثيقه بانكي دست یابند و از بانكهاي مختلف اعتبار دريافت كنند.
در اين بين اگرچه كارگزاريها اعتبار دريافتي از بانكها را به بهانه ارائه اين اعتبارات به مشترياني كه ميخواهند سهام خريد و فروش كنند، عنوان ميكنند، اما در موارد متعددي مشتريان معمولي كارگزاريها رنگ اين اعتبارات را هم نميبينند، بلكه اعتبارات دريافتي از بانكها در بيش از 90 درصد موارد در خدمت مؤسسان، مديران و نزديكان و سهامداران عمده كارگزاريها قرار ميگيرد تا با كدهاي شخصي، وابستگان و نزديكان و اعوان و انصاري كه براي خود تجهيز كردهاند به خريد و فروش سهام در بازار سرمايه اقدام كنند.
حال اگرچه آمار دقيقي از اعتبار و تسهيلاتي كه شبکه بانك به كارگزاريهاي بورسي ارائه دادهاند در دست نيست، اما عبدالرضا همتي، رئيس كل بيمه مركزي پيش از اين وقتي سكان مديريت بانك ملي را در اختيار داشت، به صراحت عنوان داشت كه بانكها به بورس بازي افتادهاند؛ همين نكته همتي كافي است تا اهل اشاره متوجه شوند كه بخشي از منابع بانكي كه عمدتاً متعلق به سپردههاي مردمي است در قالب اعتبار به كارگزاريهاي بورسي ارائه ميشود تا به اصطلاح صرف ارائه به مشتريان كارگزاري جهت خريد و فروش سهام شود.
تا اين جاي كار شايد برخي خردهاي به روند فوق نگيرند، اما وقتي مشخص شود كه اعتبارات بانكها به كارگزاريهاي بورسي چه توسط گردانندگان كارگزاري و چه توسط مشتريان نورچشمي صرف خريد سهامي شود كه بهاي سهم با افت شديد رو به رو شود يا اينكه در مسيري غير از بازار سرمايه اين سرمايهگذاري با زيان و شكست مواجه شود، در واقع بايد ديد «هزينه اين فاجعه» را چه کسی ميدهد و آيا بانك بابت اعتباري كه به كارگزاري داده است وثايق لازم و كافي را گرفته است و كارگزاري نيز در صورتي كه اعتبار را به مشتري داده است، وثايق كافي و لازم را اخذ كرده است.
چرا دلالان کارگزاری بورس را میخرند
بيپرده بايد عنوان داشت كه دستيابي به اعتبارات بانكي از طريق يك كارگزاري خصوصي كوچك بورسي انقدر امتياز ويژهاي به شمار ميرود كه عدهاي دلال و سفتهباز حرفهاي و قديمي بورس، حق امتياز اين كارگزاريها را خريدهاند تا هم به اعتبارات كلان بانكها دست پيدا كنند و هم اينكه دستي در آتش سفتهبازي در بورس داشته باشند كه در برخي از مواقع خود و مشتريان نورچشميشان چنان روي يك سهم تمركز ميكنند كه در يك فصل قيمت سهام يك شركت را فارغ از وضعيت بنيادياش چند صد درصد افزايش ميدهند.
يكي از دلايل اينكه سهام مديريتي كارگزاريهاي خصوصي چند ده ميليارد تومان معامله ميشود، همين دستيابي به اعتبارات بانكي است كه البته انحصار در عدم صدور مجوزهاي جديد هم بايد به مورد فوق افزود. تسهيلاتي كه كارگزاريهاي بورسي از بانكها براي ارائه اعتبار به مشتريان خود ميگيرند و البته در مواقع بسياري مشتريان رنگ اينگونه اعتبارها را هم نميبينند، گويا يكي از دلايل معوق شدن سپردههاي مردم در بانكها است، زيرا وقتي كارگزاري بورسي به مشتريان نورچشمياش بدون اخذ وثايق لازم و كافي اعتباري را ارائه ميدهد و مشتري به هر دليلي قادر به بازگرداندن اصل و سود آن در موعد مقرر نيست، اين زيان وارد شده را بايد ديد چه كسي بايد پرداخت كند؛كارگزاري، بانك يا مشتري و مفاد حقوقي اينگونه اتفاقات آيا مفري براي مفسده دارد يا خير؟
اعتبارات بانک و کارگزاری پر
يكي از دلالان بورسي با نام مخفف «پ» در عين حالي كه از مالكين كارگزاري كوچك خصوصي بورسي است، در ماههاي گذشته صدها ميليارد تومان از چند كارگزاري مانند بهمن و راهبرد اعتبار و وام دريافت كرده است و با كل يا بخشي از اين اعتبارات اقدام به خريد سهام كنترلي و مديريتي شركت آذرآب كرده است، در اين ميان چون هدف از خريد سهام آذرآب بهبود اوضاع واقعي و عملياتي شركت نبوده است و از زمان خريد سهام مشغول ساخت و پرداخت بهاي سهم در بازار سرمايه بودند، قيمت سهام به شدت نزول كرده است و با فرارسيدن پايان سال مالي كارگزاريها حال امكان بازگرداندن اصل و سود اعتبار اخذ شده از كارگزاريها را ندارند و بايد ديد وثايق اعتبارات ارائه شده كافي بوده است يا خير؟
اگرچه خريداران سهام مديريتي آذرآب در مقطعي موفق شدند قيمت سهام آذرآب را تا 600 تومان بالا ببرند اما به دليل تشديد عرضهها و اوضاع بنيادي خراب شركت بهاي سهام شركت هماكنون نصف شده است. حال نكته جالب آن است كه كارگزاريهاي ارائهدهنده اعتبار به آقاي «پ» فشار آوردند كه بايد اصل و بهره اعتبار را بازگرداند، اعتبارگيرنده هم بيشك در پاسخ خواهد گفت كه به جز سهامي كه با افت قيمت مواجه شده است چيزي در بساط ندارد.
حال گويا كارگزاران اعتباردهنده به آقاي «پ» مجبور شدند سهام آذرآب را به نام خود كارگزاري يا صندوقهاي وابسته به كارگزاري تملك كنند يا اينكه بابت اعتبارشان سهام آذرآب را بفروشند، تا بتوانند بخش اندكي از اعتبار پرداختي به برادران «پ» را بابت سهام آذرآب زنده كنند.
اين موضوع هم اينك به عنوان آذرآب گيت در بازار سرمايه رخ داده است و جا دارد نهادهاي قضايي به موضوع آذرآب گيت ورود كنند و جلوي بروز يك فاجعه در نظام بانكي را بگيرند.
از سوی دیگر يكي از كارگزاريهاي خصوصي كه با اعتبارات دريافتي كلان از بانكها براي برخي از مديران و سهامدار اصلي كارگزاري و مشتريان وابسته و نورچشمي سهام آذرآب، ماشينسازي اراك، كنتورسازي و... را خريداري كرده بود كارگزاري «ر» است، سهام مديريتي اين كارگزاري در ماههاي گذشته توسط يكي از دلالان قديمي بورس خريداري شد و جالب آنكه خواهر خريدار هم اينك عضو هيئت مديره است زيرا دلال نامبرده از نظر سازمان بورس صلاحيتش براي مديرعاملي احراز نشده است.
يكي از اعتبارگيرندگان بزرگ از شبكه بانكي به ويژه بانك ملي، كارگزاري خصوصي مذکور است كه مشخص نيست وثايق لازم به بانكها بابت اين اعتبارات نجومي ارائه داده است يا خير؟
لازم است مديران بانك ملي درباره اعتبار كلان پرداختي از سوي اين بانك به يك كارگزاري خصوصي آنهم بدون وثايق لازم توضيح دهند.
گفتني است كه بانكها بايستي بابت اعتبار پرداختي به كارگزاري حداقل بيش از 50 درصد اعتبار پرداختي وثايق ملكي يا سهام دريافت كنند كه در موارد متعدد اين اتفاق نيفتاده است و بحران بعدي معوقات بانكي ميتواند از كارگزاريهاي خصوصي سر بر آورد.
آقاي سيف خواب است
متأسفانه بانك مركزي و به ويژه معاونت نظارتي اين بانك تاكنون در رابطه با اعتباراتي كه بانكها به كارگزاريهاي بورسي ارائه ميكنند، هيچ سخني به ميان نياورده است و ريسك معوق شدن اين تسهيلات را با اين اوضاع شفافيت بازار سرمايه كشور مورد توجه قرار ندادهاند، بايد از سيف پرسيد آيا اين صحيح است كه وقتي 700 هزار نفر در صف اخذ وام ازدواج ايستادهاند و بنگاههاي متوسط و كوچك با چالش نقدينگي و سرمايه در گردش مواجه هستند و حتي خود بانكها به دليل شكاف نقدينگي و مصارف و منابعشان دست به دامن بازار بين بانكي هستند، منابع بانك را برای بورسبازي به كارگزاريهاي خصوصي بورسي اختصاص دهيم؟!
سازمان بازرسي كل، ديوان محاسبات مجلس، سازمان حسابرسي كل كشور، كميسيون اقتصاد و همچنين اصل90 مجلس، رئيس كل بانك مركزي و معاونت نظارتياش و همچنين سازمان بورس اوراق بهادار و... بايد نسبت به اعتباراتي كه از محل بانكهاي دولتي، وابسته به دولت، نهادهاي عمومي و خصوصي به كارگزاريهاي بورسي تخصيص داده شده و به هر دليلي بازگشت اين منابع با چالش مواجه شده است، حساسيت نشان دهند و بساط اينگونه اقدامهاي رانتي و مفسدهآور را از شبكه مالي كشور جمع كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
انتقاد سازمان بورس از نرخ بالای سود بانکی/ بانک ها حقوق های بالا نپردازند/ توقف نمادها را محدود می کنیم
انتقاد سازمان بورس از نرخ بالای سود بانکی بانک ها حقوق های بالا نپردازند توقف نمادها را محدود می کنیم بارها گفته ام و ابایی هم ندارم که هزار بار دیگر هم بگویم که هیچ کس نمی تواند بگوید من به سهامدار کاری ندارم رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست کارشناسی بررسی مشکلات بازااز «بیم و امید بورس با آمدن نمادهای بانکی» تا «آوار دیوار14میلیارد دلاری ترامپ بر پزو»
در پیمانه اقتصادی هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز همچون تغییرات در بازار آزاد ارز انرژی بازار طلا سکه نفت و تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم به گزارش تابناک اقتصادی این پیمانه موضوعاتی همچون نمودار تغییرات شاخص بورس چشمبورس در تبوتاب بازگشایی دومین نماد بانکی/ریزش ۳۳۴ واحدی شاخص کل
در جریان معاملات امروز بازار سرمایه اتفاق افتاد بورس در تبوتاب بازگشایی دومین نماد بانکی ریزش ۳۳۴ واحدی شاخص کل شناسهٔ خبر 3889653 - شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۸ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس jwplayer display inline-block; معاملات امروز بازار سرمایه در آستانه بازگشایی دومین ندومین شوک بانکی به بورس
دومین شوک بانکی به بورستاریخ انتشار پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۴۸ روز گذشته نماد معاملاتی بانک تجارت به تابلوی معاملات بازگشت و نماگر بازار سهام تحت تاثیر این بازگشایی دومین ریزش سنگین ناشی از بازگشایی بانکها را تجربه کرد به گزارش دنیای اقتصاد دیروز شاخص سهام با افت 5علاقه بانک به مصرف آب شور/ سپردههای بانکی بالای ۱۰۰میلیون تا ۲۴ درصد سود میگیرند
علاقه بانک به مصرف آب شور سپردههای بانکی بالای ۱۰۰میلیون تا ۲۴ درصد سود میگیرندبخش اقتصادی الف 9 اسفند 95در حالی که رئیس جمهور از آب شور برای نرخ سود سپرده بانکی نام برد اما نظام بانکی با پرداخت سود بسیار بالا به سپرده گذاران باعث عمیق تر شدن رکود حاکم بر اقتصاد شده است تاربازدهی ۳ برابری بورس نسبت به سود بانکی از سال ۸۸ تاکنون
مشاور رییس کل بانک مرکزی خبر داد بازدهی ۳ برابری بورس نسبت به سود بانکی از سال ۸۸ تاکنون مشاور رییس کل بانک مرکزی گفت از ابتدای سال ۸۸ تاکنون متوسط بازده بورس حدود ۹۰۰ درصد بوده است به گزارش فرهنگ نیوز مشاور رییس کل بانک مرکزی گفت از ابتدای سال 88 تاکنون متوسط بازده بورس حدود«خودرو» و «بانکیها» در صدر معاملات بورسی
خودرو و بانکیها در صدر معاملات بورسی سه صنعت خودرو و ساخت قطعات بانکها و موسسات اعتباری و صنعت مواد و محصولات دارویی بیش از ۶۷ درصد از حجم معاملات هفتگی بورس را به خود اختصاص دادند در هفته گذشته حجم معاملات 4 706 میلیون سهم و ارزش آن 7 652 میلیارد ریال در بورس اوراقآغاز توزیع اقلام مصرفی شب عید از ۱۵ اسفند/ رشد ۴۳ درصدی تسهیلات بانکی
جهانگیری اعلام کرد آغاز توزیع اقلام مصرفی شب عید از ۱۵ اسفند رشد ۴۳ درصدی تسهیلات بانکی معاون اول رئیس جمهوری وجود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی را از یکی از مشکلات فراوان نظام بانکی دانست و با بیان اینکه در یک دورهای نظام بانکی قُلک دولت شده بود گفت توزیع اقلام مصرفی بافشای نام سهامداران بورسی، خریداران ارز و سپردهگذاران بانکی به سازمان مالیاتی + سند
افشای نام سهامداران بورسی خریداران ارز و سپردهگذاران بانکی به سازمان مالیاتی سندتاریخ انتشار جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۵۰ با ابلاغیه وزرای اقتصاد و دادگستری از این پس اطلاعات سهامدارانی که سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تومان سهم و یا سایر اوراق بهادار خرید و فروش می کنند به سازمتوقف ۱۸ نماد در فرابورس/ ۴ نماد بانکی هنوز بسته است
بر اساس اعلام بازار سرمایه توقف ۱۸ نماد در فرابورس ۴ نماد بانکی هنوز بسته است بر اساس اعلام بازار سرمایه هم اکنون ۱۸ نماد در فرابورس متوقف هستند که از این رقم چهار نماد متعلق به بانکها است به گزارش ایلنا به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار تا ۵ اسفند ماه سال جاری ۱۸ نماد د-
اقتصادی
پربازدیدترینها