واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امام با شعار استقلال کشور آمد شعاری که حتی خود شاه هم به آن باور نداشت و پذیرفته بود که باید نوکر قدرت های دیگر باشد...
به گزارش تراز ،در بخش قبلی به ده آموزه از امام راحل در خصوص اقتصاد مقاومتی پرداختیم و ثابت کردیم هرچند ممکن واژه اقتصاد مقاومتی از قدمت زیادی برخوردار نباشد لکن مفهومی است برآمده از آموزه های اصیل اسلامی و همچنین تعالیم امام راحل. در این یادداشت نیز به برخی دیگر از آموزه های بنیانگذار کبیر انقلاب اشاره ای خواهیم داشت.
* به ما تزریق کردند که شما نمی توانید!
امام به مساله تولید داخل اهتمام جدی داشت و معتقد بود سایر کشورهای پیشرفته هم انسان هایی هستند مانند ما پس دلیلی ندارد ما نتوانیم به چیزی که می خواهیم برسیم:
«آنها که این صنعت های بزرگ را درست کردند، آنها هم انسانهای یک سر و دو گوشی هستند که مثل سایر انسان هایند؛ منتها قبل از ما بیدار شدند و ما را خواب کردند، قبل از اینکه ما بیدار شویم آنها بیدار شدند و هم خوشان را صرف این کردند که با ایادی خودشان مستقیماً یا به طور غیر مستقیم ما را غافل کنند، ما را خواب کنند و به ما تزریق کنند به اینکه شما نمی توانید.»
* اقتصاد نان مردم است
از دیگر توصیه های آن مرد آسمانی توجه ویژه به اقتصاد و معیشت مردم بود. آنچه امام نسبت به آن بارها و بارها هشدار می داد موضوع وابستگی اقتصادی بود:
«شما می دانید که اگر یک مملکت در اقتصاد، خصوصا این رشته اقتصاد که نان مردم است؛ در این، احتیاج به خارج پیدا بکند و یک احتیاج مبرمی که نتواند خودش را اداره کند خودش را و باید دیگران او را اداره کنند. این وابستگی اقتصادی آن هم در این رشته، موجب این می شود که ملت ایران، مملکت ایران، تسلیم بشود به دیگران.»
* می خواهند تحت نفوذ باشیم
شادی بتوان گفت بزرگترین ارمغان امام راحل برای ملت ما عزت نفس و خودباوری بود. آن مرد بزرگ در میان امتی آمد که در عین توانایی و شایستگی به دلیل القائات مکرر دشمنان خارجی و وطن فروشان داخلی خود را ناتوان و مستاصل می دید و او با چنین تفکری به مبارزه برخواست و از همان ابتدا با شعار استقلال و روی پای خود ایستادن به صحنه آمد:
«با القای تفکرات و تحقیقات خودساخته به توده های محروم باورانده اند که باید تحت نفوذ ما زندگی کرده و الا راهی برای ادامه حیات پا برهنه ها جز تن دادن به فقر باقی نمانده است.»
* در زراعت و صنعت و... مستقل باشید
امام با شعار استقلال کشور آمد شعاری که حتی خود شاه هم به آن باور نداشت و پذیرفته بود که باید نوکر قدرت های دیگر باشد. ما امام با دست خالی و فقط با نبروی اراده و ایمان به میان مردم آمد و با تقویت اراده و ایمان آنها کاری کرد که امروز همه ملت ما به این اعتقاد و باور رسیده اند که نه تنها آمریکا که همه قدرت های دنیا دست در دست هم نیز هیچ غلطی نمی توانند بکنند:
«شما حالا باید از اول شروع کنید و قصدتان بر این باشد که خودتان مستقل در همه چیز باشید، در فرهنگ مستقل باشد، در صنعت مستقل باشید، در زراعت مستقل باشید؛ وقتی بنا را بر این گذاشتید و با این عزم وارد میدان شدید می توانید که کشور خودتان را نجات بدهید و کشور خودتان را مستقل کنید و بیمه کنید استقلال کشور خودتان را برای همیشه.»
زمانبندی انتشار: 17 بهمن 1395 - 10:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]