واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:میثم موسایی گفت: متاسفانه توجه بیش از حد دولت ها به مصرف گرایی و سوداگری باعث شده است تا صنایع تولیدی ما به شدت آسیب دیده و وضعیت نیروی کار روز به روند روند نزولی تری داشته باشد.
به گزارش تراز ،میثم موسایی عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به سابقه وجود واردات در اقتصاد ایران به خبرنگار تراز گفت: موضوع واردات به ایران از زمان اشغال ایران از سوی پرتغالی ها وجود داشته و زمانی که آن ها بندرعباس را اشغال کردند در طی معاهده ای با حکومت صفوی اعلام کردند که ما به گمرک و بنادر ایران برای واردات کالاهای خود به ایران نیازمندیم.وی در ادامه تصریح کرد: همین اتفاق در زمان انعقاد قرارداد ترکمانچای و گلستان نیز رخ می دهد به طوریکه در دوران پادشاهی قاجار نیز ، حدود 70 درصد از امتیازات بازرگانی ایران در اختیار روس ها و انگلیسی ها بوده است.موسایی با اشاره به اثرات منفی وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی خاطرنشان کرد: در آن دوران به دلیل کسری که در بودجه کشور اتفاق می افتاد ذخایر طلا و جواهری که نادر شاه وارد ایران کرده بود از کشور خارج شد. که امروز جای آن ذخایر را نفت گرفته و به محض کمبود در کسری بودجه به سراغ درآمدهای نفتی می رویم.
وی با اشاره به اهمیت نوع و نحوه ارتباط ایران با سایر اقتصادهای دنیا اظهار داشت: اقتصاد ایران به جای اینکه از طریق مبادلات نیروی کار و تولید با اقتصاد جهان در ارتباط باشد، از طریق فروش نفت و مصرف گرایی با اقتصاد جهان پیوند خورده است؛ یعنی به جای مشارکت در ارزش افزوده جهانی و تأمین نیروی کار و سرمایه در بازار های جهانی نیاز های داخلی خود را از طریق واردات تأمین می کنیم.موسایی با اظهار این نکته که افزایش واردات به معنای ایجاد اشتغال برای خارجی ها است تصریح کرد: متاسفانه در دهه های اخیر دولت های ایران از توجه به صنایع دستی و استفاده از ظرفیت های بخشی اقتصاد غافل بوده اند به طوری که در شرایط فعلی به جز عده ای که به دلایل علاقه شخصی مشغول به چنین فعالیت هایی هستند چیزی از این صنعت باقی مانده در حالیکه در زمان صفویه حدود 500 صنف صنایع دستی فعال در ایران وجود داشت.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به صنایع دستی خاطرنشان کرد: برای مثال نمد به عنوان یکی از قوی ترین صنایع دستی ایران، جایگاه خود را از دست داده و زیر انداز و موکت های پلاستیکی که معایب بی شماری نیز دارند جایگزین آن شده اند. به طوریکه در حال حاضر حتی بازار فرش خود را نیز تا حدودی زیادی از دست داده ایم. موسایی با اشاره به سیاست های ارزی دولت تصریح کرد: متاسفانه سیاست های ارزی ما در طول سال های گذشته بدون توجه به پتانسیل ها و مزیت های نسبی ما در صنایع دستی بوده است.
این استاد اقتصاد با اشاره به اولویت دهی دولت برای تولید انبوده و صادرات صنایع دستی به روز شده و با بسته بندی مدرن اظهار داشت: متاسفانه توجه بیش از حد دولت ها به مصرف گرایی و سوداگری باعث شده است تا صنایع تولیدی ما به شدت آسیب دیده و وضعیت نیروی کار روز به روند روند نزولی تری داشته باشد.
زمانبندی انتشار: 17 بهمن 1395 - 10:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]