واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فعالیت هزار واحد صنفی تهیه غذا بدون مجوز/ غذاهای بی کیفیت عامل سرطان
میزگرد تغذیه برتر در استقبال از برگزاری دومین جشنواره تغذیه برتر و اعطای نشانی ایرانی در حوزه تغذیه با حضور فعالان صنفی و مسئولان بنیاد فرهنگی اصناف ایران و اتاق اصناف ایران در خبرگزاری ایلنا برگزار شد.
ناصر حسینی-رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش-در این میزگرد گفت: اجناس مورد استفاده در واحدهای طبخ غذا باید مورد تایید بهداشت باشد، محیط کار باید مناسب باشد کسی هم که غذا تهیه می کند باید غذای عالی ا تحویل مصرف کننده بدهد. این سه آیتم اگر مورد تایید باشد غذای سالم طبخ می شود.
به گزارش پولنیوز، حسینی افزود: با توجه به رشد جمعیت بخصوص در کلان شهرها شاهد این هستیم که واحدهای عرضه غذا به صورت قارچ گونه رو به افزایش هستند بحث کیفیت مواد اولیه مطرح می شود که در بسیاری از موارد رعایت نمی شود.944 عضو ثابت در اتحادیه وجود داردکه پروانه دارند و بهداشت آنها را تایید کرده است.همچنین 28 بازرس هم در اتحادیه فعالیت می کنند. حدودا هزار واحد صنفی بدون مجوز در حال فعالیت هستند از این تعداد پرونده 450 واحد برای اماکن ارسال شده است و 650 واحد نیز توسط بازرس ها شناسایی و برای بازرسی اتاق اصناف ارسال شده است.
منصور بردبار مقدم-عضو هیئت مدیره اتحادیه رستوران دارها- نیز که در این میزگرد حضور داشت بیان کرد: معضل بیکاری موجب شده است که هر کسی در خانه خود اقدام به طبخ غذا کند و با این توجیه که نان آور خانه است به فعالیت خود تحت هر شرایطی ادامه دهد؛ اما مساله غذا ساده نیست و با جان مردم در ارتباط است 850 آیتم باید جمع شود تا یک قاشق غذا در دهان گذاشته شود غذای خانگی به معنای رعایت تمام اصول بهداشتی نیست.این مساله باید ممیزی شود و نحوه درست عمل آوری رعایت شود. غذاها بی کیفیت حاوی موادی است است که به بدن ما وارد می شود و موجب انواع سرطان ها و بیماری ها می شود.اگر امروز مسموم نشدید ممکن است بدن دچار عارضه شده باشد و در نهایت بیمار خواهید شد.
او تاکید کرد: اصناف برای حل این مشکل برنامه هایی دارد و به همین خاطر توصیه می کنم خانواده هایی که توان خرید غذا با قیمت های بالا را ندارند یک پرس را خریداری کرده و با هم مصرف کنند، سیر شدن نباید به هر قیمتی باشد.روز به روزبه مشکلات خانواده های فقیر اضافه می شود آیا شاغل شدن باید به هر قیمتی باشد؟ واحد صنفی که بهداشت نداشته باشن می تواند مصرف کننده را به سوی مرگ سوق دهد.
حسینی گفت: واحدهایی هستند که پروانه دارند و عدم انطباق می گیرند وای به حال دیگر غذاخوری هایی که پروانه ندارند؛ همچنین از واحدهای صنفی که کار خود را به درستی انجام می دهند حمایت نمی شود. از ابتدای سال تا امروز چهار بار در گوشت افزایش قیمت داشته ایم اما قیمت غذا باید سالیانه افزایش پیدا کند و این اصناف را با مشکل مواجه کرده است.
نماینده سازمان ایمنی غذا گفت: سالهاست صنوف با مسائل عفونت ها و آلودگی بیولوژیکی آشنایی مواجه هستند که باید مدیریت شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا انعام شکری-نماینده سازمان ایمنی غذا- در میزگرد بررسی تغذیه برتر که در محل خبرگزاری ایلنا برگزار شد، گفت: بدلیل زندگی ماشینی که با آن مواجه هستیم و بخاطر افزایش مصرف غذاهایی که در بیرون از خانه تهیه می شود اتاق اصناف ایران این مسئولیت را احساس کرده است تا بحث سلامت غذا را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد؛ چراکه بیماری های بسیاری بدلیل تغذیه نامناسب حاصل شده است.
او افزود: در تهران 8 واحد همگن در حوزه غذا وجود دارد که کمی با هم تفاوت دارند اتاق اصناف ایران با توجه به مسئولیت اجتماعی خود مسئول بهداشت جامعه است البته از لحاظ قانون اساسی متولی بهداشت وزارت بهداشت است اما اصناف در کنار فعالیت های خود به این مساله توجه ویژه ای دارد؛ چراکه سالهاست صنوف با مسائل عفونت ها و آلودگی بیولوژیکی مواجه هستند که باید مدیریت شود. از آنجایی که صنوف تاثیر زیادی در فرهنگ غذایی جامعه دارند درصدد برگزاری جشنواره هایی هستیم تا واحدهای عرضه کننده غذا با روش های بهداشتی و استاندارد در حوزه غذا آشنا شوند.
شکری در ادامه گفت: در کنار این قضیه با همکاری واحدهای دانشگاهی فعالیت هایی انجام می شود؛ مثلا نمونه ای از غذاها را انتخاب می کنیم و میزان نمک و کربوهیدرات ها و دیگر مواد موجود در غذا را بررسی می کنیم تا سلامت را بررسی کرده باشیم و این نشانه مسئولیت اجتماعی اتاق اصناف ایران است.برای اینکه احساس مسئولیت را برای همه واحدهای صنفی ایجا کنیم به کمک بنیاد فرهنگی اصناف ایران ،مجلس شورای اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی،دانشگاه شهید بهشتی و سازمان غذا و دارو و تمامی 8 اتحادیه صنفی که در این زمینه فعالیت می کنند دومین دوره جشنواره تغذیه برتر در اسفند برگزار می شود تا در خصوص مسائلی که در رابطه با سلامت جامعه است بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
نماینده سازمان ایمنی غذا تاکید کرد: سال گذشته نیز این جشنواره برگزار شد؛ سلامت جامعه شعار ما است، همچنین 5 آیتم را در رستوران ها مد نظر داریم،مواد اولیه، نیروی انسانی، فرایند تولید،فضا و سرویس خدمات و هدف آن فرهنگ سازی برای سلامت جامعه است.
در ادامه این نشست علیرضا نورانی- دبیر اجرایی جشنواره- بیان داشت: این جشنواره در تاریخ 5 اسفند درهتل المپیک برگزار می شود. این جشنواره آموزش به اصناف و بالابردن توان رقابتی آن ها را مدنظر قرار داده است.متاسفانه فضای رقابتی برای این صنف وجود نداشته است و به همین خاطر با مفهمو م برندینگ آشنایی ندارند که این مساله یکی از رویکردهای جشنواره است.
او افزود: بحث اعطای نشان برتر ایرانی در حوزه تغذیه مطرح است که اصلی ترین هدف این جشنواره است. اصناف و زیرمجموعه ها که علاقه مند هستند ثبت نام می کنند و این واحدها توسط کمیته ارزیابی مورد ارزیابی قرار میگیرند شاخص های متعددی برای ارزیابی وجود دارد. در نهایت به کسانی که حائز رتبه می شوند نشان اعطا می شود این، نشان اعتماد است که خیال مصرف کننده را آسوده خواهد کرد. همچنین در جشنواره غذاهای ملل را خواهیم داشت و سفرای کشورهای مختلف نیز در آن حضور خواهند داشت.
نورانی تاکید کرد: معرفی غذای سنتی ایران به جامعه بین الملل نیز مدنظر است هر کشوری را در دنیا با یک غذا می شناسند اما غذاهای ایرانی در این زمینه خوش اقبال نبوده اند؛ البته کم کاری از ما بوده است.در این جشنواره کارگاه های آموزشی نیز برگزار خواهد شد
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - 23 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]