محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828269651
«رستاخیز» یک فیلم زیرزمینی نیست
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: برنامه «چشم شب روشن» با اجرای محمد صالح علا و به تهیه کنندگی امیر قمیشی و میثم تربتی چهارشنبه شب نخستین قسمت سینمایی خود را با اجرا و کارشناسی اکبر نبوی روی آنتن برد که مهمان ویژه این قسمت احمدرضا درویش فیلمساز برجسته و کارگردان فیلم جنجالی «رستاخیز» بود.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی «چشم شب روشن» احمدرضا درویش در گفتگو با اکبر نبوی در نخستین قسمت سینمایی «چشم شب روشن» توضیحات مفصلی درباره آنچه بر فیلم «رستاخیز» گذشت ارائه داد و از نکاتی همچون داشتن 9 پروانه ساخت و 2 پروانه نمایش، اینکه این فیلم زیرزمینی نیست و برای تحت الشعاع قرار نگرفتن جشن هسته ای، از اکران آن صرف نظر شده و او شخص رییس جمهور را در این مسئله دخیل می داند، سخن گفت. «رستاخیز» یک فیلم زیرزمینی نیست احمدرضا درویش گفت: درباره رستاخیز باید بگویم که این فیلم نه تنها فیلم زیرزمینی است، حتی روی زمین هم نیست. «رستاخیز» یک فیلم آسمانی است و کسی که این توفیق را داشته که پیشانی خود را به آسمان دهد و چشم و گوش و خیالش را میان کواکب و معانی هستی شناسانه رها کند حتما بهره های فراوانی برده و محصول گرانبهایی برداشت کرده است.
درویش ادامه داد: این فیلم محصول سینمای ایران است. آن چیزی که مربوط به شخص من می شود خیلی اندک و کوچک است در مقابل اندوهی که بر من مستولی می شود. «رستاخیز» محصول باغ سینمای ایران و تجمیع تجربه های سینمای ایران بوده و جمعی فرهیخته و بلندنظر عمر خود را در این کار سرمایه گذاری کرده اند اما این فیلم در شرایطی قرار گرفته که این پرسش بزرگ درباره اش مطرح است.
امیدوارم «رستاخیز» ششمین وزیر فرهنگ را تجربه نکند!
این فیلمساز افزود: از سال 63 مبانی این فیلم شکل گرفت. وزیر محترم جدیدی که تشریف آوردند پنجمین وزیری هستند که رستاخیز تجربه کرده. من از شخص ایشان سوال می کنم از زیر مجموعه خود سوال کنند و گزارش بخواهند چرا فیلمی 5 وزیر عوض شده و این مسیر ادامه پیدا کرده و به ایشان رسیده؟ امیدوارم آرزوهای سازندگان به وزیر ششم نکشد اما اگر بکشد بر عزم خود راسخ هستند.
«رستاخیز» 9 سیمرغ بلورین جشنواره سی و دوم فجر را گرفت/ وزارت ارشاد مرا به مراسم رونمایی فیلم دعوت کرد
وی تأکید کرد: «رستاخیز» بهترین فیلم جشنواره سی و دوم شد و سیمرغش را به تهیه کننده دادند. بهترین کارگردانی از آن من شد که آن را به بازیگر فیلم هدیه دادم و در مجموع این فیلم 9 سیمرغ بلورین گرفت. مراسم رونمایی آن توسط وزیر سابق ارشاد برگزار شد و اربعین سه سال پیش من به سینما فرهنگ دعوت شدم. آقای جنتی در آن مراسم خصوصیات این فیلم را مطرح کردند و آن را امید تازه ای در سینمای ایران دانستند که جریانی در بین شیعه ایجاد خواهد کرد.
شاخص های تولید «رستاخیز» چه بود؟
درویش یادآور شد: فیلم «رستاخیز» از ابتدای امر مبانی و سه چهار شاخص داشته است که به انها اشاره می کنم. اول اینکه تلاش شده در شان و در قامت بلند فضای عاشورایی حرکت کند. دوم اینکه این فیلم به لحاظ سرمایه گذاری بر بخش خصوصی متکی بوده و از بیت المال استفاده نشده است. حتی ریالی. سوم بنا بود فیلم محدود به مرزهای داخلی نباشد. همانطور که نام سیدالشهدا علیه السلام و قیام ایشان جهانی است، این فیلم هم بتواند فراتر از مرزهای ملی حرکت کند. نکته سوم نسبت این فیلم با عمود خیمه شریعت و مراجع عالی قدر و اهمیتی که تشخیص آنها برایمان داشت است. شاخص دیگر این بود که در این اثر مسائل سیاسی و جناحی و دسته بندی های رایج وجود نداشته باشد. موضوع مربوط به همه نهله ها و افکار و اذهان است و قابل دسته بندی در یک جریان خاص نیست.
وی تصریح کرد: در چهار پنج موردی که عرض کردم در جایی شاید قصوری صورت گرفته باشد از جمله وجه کیفی فیلم که آن را بنده برعهده میگیریم. ما در زمینه شاخص ها و خطوط قرمز، ذره ای کوتاه نیامدیم و نه تنها ریالی از بیت المال هزینه نشده، بلکه فیلم با سرمایه خارج از مرزهای ایران ساخته شده است.
معذورم بگویم چه کسانی فیلمنامه را خواندند و مرا مورد تفقد قرار دادند
درویش درباره نقش مراجع دینی در تولید این اثر توضیح داد: اگر با نگاه کارشناسانه به همین دقایق از فیلم که در برنامه پخش شد بنگریم در می یابیم این فیلم نمی تواند بدون مشاوره در همه ابعاد ساخته شده باشد. من از اسم بردن پرهیز می کنم اما وقت زیادی برای ارائه گزارش و ارائه آنچه که می خواهد اتفاق بیفتد گذاشته شد، من معذورم از اینکه بگویم متن توسط چه کسانی خوانده شده و من بارها مورد تفقد قرار گرفتم. به غیر از کسانی که اسامی شان در تیتراژ فیلم است چنین فیلمی بدون ارتباط با کارشناسان زمینه های فقهی، تاریخی و... نمی تواند ساخته شود. چنین فیلمهایی برای رسیدن به عمق بهتر و کیفیت بهتر به لحاظ بار معنوی که دارند، نیاز دارند این ارتباطات را داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از مسئولیت های مدیریت فرهنگی، ایجاد پل بین سازندگان فیلم، افرادی که با هر نیتی تلاش می کنند به این عرصه های جدی نزدیک شوند، با مدیریت فرهنگی است که باید پل ارتباطی را به صورت نهادینه ایجاد کند. یکی ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با متخصصان و عالمان دینی برای رسیدن به عمق معنایی ماجرا و دیگری رعایت قوانین است و چنین فیلمهایی باید نعل به نعل با قوانین همراه باشد.
رستاخیز 9 پروانه ساخت دارد!
درویش یادآوری کرد: رستاخیز 9 پروانه ساخت دارد و 9 سال که طول کشیده سال به سال و دولت به دولت پروانه ساخت آن تمدید شده است. وقتی رستاخیز در شورای پروانه ساخت تایید می شود یعنی فیلمنامه تایید شده است. شورای پروانه ساخت فقط مجوز اداری نیست بلکه یک محتوا را تایید می کند. وقتی دولت های مختلف نسبت به اهمیت تولید این فیلم صحه گذاشته اند و قراردادهای ما با دو کشور خارجی مورد تایید وزارت امور خارجه و وزارت ارشاد است، معانی دارد.
فیلمی با دو پروانه نمایش، با مدیریت پخش حوزه هنری و تبلیغات گسترده از تلویزیون
وی تصریح کرد: وقتی فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش در می آید معنی اش این است که شورای انتخاب دیده اند. وقتی دو پروانه نمایش رسمی با مهر وزارت ارشاد به فیلم داده می شود که یکی مربوط به نسخه کوتاه و دیگری نسخه بلند فیلم است، وقتی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی مسئولیت پخش این فیلم در سرتاسر ایران برعهده می گیرد و تمام تلاش خود را برای اکران عزتمند و تاریخی به کار می گیرد و صاحب قراردادی با تهیه کننده فیلم می شود و رسانه ملی با ارزیابی این فیلم، -رسانه ملی بی جهت از یک فیلم حمایت نمی کند-، از دو سه هفته قبل از اکران عمومی در تلویزیون در حدی معرفی می کنند که در شب ضربت خوردن امام علی (ع) از رسانه ملی صاحب اثرگذاری در جامعه پخش میشود، معلوم می شود این فیلم نه تنها زیرزمینی نبوده بلکه روی زمین و آسمان ساخته شده است.
همزمانی اکران «رستاخیز» با توافق و جشن هسته ای
درویش افزود: من از مسئولان سینمایی کشور که آرزوهای بلندی درباره سینمای ایران دارند و من از مسئول دولت سوال می کنم. چون مشکلات این فیلم فراتر از سازمان سینمایی و وزارت ارشاد است و ارکان اصلی دولت درباره اش مداخله کردند. آنچه به ذهن من متبادر شده نزاع های سیاسی این فیلم بر اکران عمومی این فیلم اثرگذار بود. اکرانی که قرار بود همزمان با ایران در 25 جای دیگر دنیا باشد، به زبان عربی، فرانسه و آذری دوبله شده و زیرنویس انگلیسی داشته، اکرانش در سال 94 با توافق هسته ای همزمان می شود! اکران مصادف شد با فضای غبارآلود توسط کسانی که وارد میدان انتقاد و اعتراض به این فیلم شدند اما مقصودشان این فیلم نبود.
نبوی نیز به این نکته اشاره کرد که آیا دلیل مخالفت با «رستاخیز» در آن بود که امام حسین (ع) علیرغم همه توصیه ها حاضر به توافق نمی شود اما ما توافق هسته ای کرده بودیم؟
صراحتا اعلام کردند نمی خواهیم به خاطر یک فیلم جشن هسته ای تحت الشعاع قرار بگیرد!
درویش در این باره گفت: من فکر میکنم اینطور شد که جریانی که حتی اعلام می کردند فیلم را ندیده اند فعال شدند چون هدف دیگری داشتند. منظور آنها دعوای سیاسی با بالادست بود و این جریان آفت فرهنگ و سینما است. آنها بهانه کردند و به این نقطه انجامید که دولت در مقابل این جریان کوتاه آمد، نرمش به خرج داد و صراحتا گفته شد به خاطر یک فیلم نمی شود و باید این فضا را جمع کنیم. جنتی مصاحبه کرد و اشاره کرد چون جشن هسته ای در پیش بود نمی خواستیم تحت الشعاع مسائل این فیلم قرار بگیرد.
چطور کار یک اثر فرهنگی با وزارت ارشاد به دادگاه کشید؟
کارگردان «رستاخیز» با اشاره به اینکه یک سال و 6 ماه از توقیف این فیلم گذشته، ادامه داد: به جایی رسیده ایم که در حالی که حوزه فرهنگ، حوزه گفتگو و کلمه است و اگر در جایی قرار باشد گفتگو صورت بگیرد، فرهنگ است، چطور شده یک اثر سینمایی که یکی از آثار سینمایی است و همه سینما که نیست، قرار است جامعه به زندگی خود ادامه دهد، قرار است رستاخیزها ساخته شود و جامعه تشنه شنیدن حرف ما است به خصوص در فضای فعلی که جهان اسلام درگیر آن است، چطور شد که یک اثر فرهنگی کارش با وزارت ارشاد، به دادگاه رسیده؟ به خاطر اینکه وزارت ارشاد تخلف کرده. آخر چرا مراجعه به دادگاه در حوزه فرهنگ؟ این چه فضایی است؟
وی درباره مباحث فقهی مطرح در این فیلم گفت: در «رستاخیز» به لحاظ فقهی و مبانی شرعی، بر مبنای فتوای مراجع عظام عمل شده مراجعی که بر موضوع تشبه، حرمتی قائل نیستند و به شرط رعایت شان آن هم معصوم و اولیا و انبیا، حرمتی قائل نیستند.
نبوی نیز به این نکته اشاره کرد که رهبر انقلاب با صراحت می گویند حتی معصوم را هم مشروط به آنچه شما گفتید، می شود نمایش داد.
«رستاخیز» به فتوای مقام معظم رهبری عمل کرده
درویش تصریح کرد: در «رستاخیز» به فتوای مقام معظم رهبری عمل شده و البته مراجع بزرگوار دیگری مثل حضرت آیت الله سیستانِی، حضرت امام (ره)، حضرت آقای بهجت، مرحوم حضرت آیت الله خویی. مبنای حرکت فیلم بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری بود و این فتوا توسط خود تهیه کننده این فیلم اخذ شده است. خیلی جالب است. او به دلیل اهمیتی که به امور فقهی و شرعی قائل بود این فتوا را اخذ کرد. حوزه موضوعات فقهی در ساحت مراجع بزرگوار عظام است و احترام و رعایت شان آنها برای سازندگان رستاخیز هم واجب و لازم است.
شخص رییس جمهور در وضعیت فعلی «رستاخیز» نقش داشته است
وی در پاسخ به اینکه به اکران فیلمش امیدوار است یا خیر، در پایان گفت: امیدوار به خدا هستم و هرچه که او مقدر کرده و ما کار اصلی و مسئولیت اصلی خودمان را در ساختن فیلم رستاخیز انجام دادیم. از مسئولان محترم دولت خدمتگزار، به خصوص شخص رییس جمهور سوال می کنم چون ایشان نقش داشتند در وضعیت فعلی «رستاخیز»، سوال می کنم چطور شد که فیلم رستاخیز با گذشت 18 ماهی که از تعلیق و توقف آن می گذرد، دولت جمهوری اسلامی با دو وزیر هنوز نتوانسته اند برای گشایش مشکل آن حرکتی انجام بدهند؟
جمعه 19 آذر 1395 ساعت 20:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]
صفحات پیشنهادی
در گفتوگو با فارس مطرح شد خودداری سینماداران از نمایش فیلمهای حاضر در «سینماآنلاین»
در گفتوگو با فارس مطرح شدخودداری سینماداران از نمایش فیلمهای حاضر در سینماآنلاین غلامرضا فرجی گفت آخرین تصمیم انجمن سینماداران عدم نمایش فیلمهای شرکت کننده در طرح سینما آنلاین است غلامرضا فرجی عضو هیئت مدیره انجمن سینماداران در گفت وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس درباردوست داشتم «زیبا» ی فیلم باشم
ستاره اسکندری سالها پیش کارش را از تئاتر آغاز کرد و طی این همه سال فعالیت حرفهای از ورود به حواشی دنیای بازیگری پرهیز کرد تا بتواند هنرش را هرچه بهتر و بینقصتر در معرض دید مردم قرار دهد فیلمهای هیس دخترها فریاد نمیزنند آقا یوسف قصه پریا سریالهای مسافر ری و معظیم فراین در گفتوگو با فارس: ادامه فیلمبرداری «نهنگعنبر۲» در زعفرانیه
عظیم فراین در گفتوگو با فارس ادامه فیلمبرداری نهنگعنبر۲ در زعفرانیه عظیم فراین گفت فیلم سینمایی من را در نوبت اکران دارم و در حال حاضر هم در پروژه سینمایی نهنگ عنبر ۲ مشغول به کارم که از هفته پیش فیلمبرداری آن آغاز شده است عظیم فراین چهرهپرداز در گفتوگو با خبرنگا«فروشنده» بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان سال شد
فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی با دریافت جایزه از انجمن ملی نقد فیلم آمریکا نخستین گام را در مسیر اسکار برداشت به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا برندگان جوایز سالانه هیات ملی نقد در حالی اعلام شد که فیلم «فروشنده» جایزه بهترین فیلم خارجی سال 2016 را از آن خودپایان فیلمبرداری «زیر سقف دودی» + تصاویر
پوران درخشنده که از دهم مهرماه امسال کار فیلمبرداری تازه ترین اثر سینمایی اش را آغاز کرده بود از پایان فیلمبرداری و آغاز مرحله تدوین خبر داد کارگردان زیر سقف دودی با بیان این که از مرحله فیلمبرداری رضایت کامل داشته است به جام جم آنلاین گفت نخستین برداشت ما با حضور «مریلادر برنامه تلویزیونی «کتابباز» مطرح شد کتابهایی که بهتر از فیلمها هستند/ شیخزاده: هیچوقت از بینو
در برنامه تلویزیونی کتابباز مطرح شدکتابهایی که بهتر از فیلمها هستند شیخزاده هیچوقت از بینوایان خسته نمیشوم یک دوبلور گفت بینوایان اثری است که هیچ وقت از آن خسته نمیشوم در حالی که همه قصه آن را میدانیم به نظر من این اثر نوعی نوشته شده که هر دفعه جذابیت خودش را دارد بهفیلم مستند «این یک جسد نیست» آماده نمایش شد
فیلم مستند این یک جسد نیست آماده نمایش شد فیلم مستند این یک جسد نیست به کارگردانی غلامرضا حیدری که به بررسی یکی از کاستیهای جدی مراکز آموزش پزشکی کشور میپردازد تولید و آماده نمایش عمومی شد به گزارش خبرگزاری فارس غلامرضا حیدری کارگردان مستند این یک جسد نیست گفت ماجرا حدودفیلم تلاوت رحیم خاکی در هلند/ آیاتی از سوره «انسان»+دریافت
فیلم تلاوت رحیم خاکی در هلند آیاتی از سوره انسان دریافت رحیم خاکی قاری بینالمللی کشورمان چندی پیش در هلند به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه انسان پرداخت به گزارش خبرنگار بفعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس رحیم خاکی قاری بینالمللی قرآن کریم چندی پیش در سفری به هلند در جمع قرآندوستاده نگاه نقّادانه به فیلم «هنگامه»
ده نگاه نقّادانه به فیلم هنگامه هنگامه را بهتر میتوان یک فیلم بلند کوتاه شده دانست تا یک فیلم کوتاه فیلم کوتاه با شیوههای بیانی موجز ایدههای روایی خلاقانه فرآیند تجهیزات بودجه و گروه تولید مختصر و مایههایی از تجربه گرایی تکنیکی و اجرایی همراه است خبرگزاری فارس گروه سینمبیستوپنجمین قسمت «نیشگوننیوز» فیلم/ از شکستن دل روحانی تا مدل «تقّ و توقّی» برای رای آور
بیستوپنجمین قسمت نیشگوننیوزفیلم از شکستن دل روحانی تا مدل تقّ و توقّی برای رای آوردن در مجلس بیست و پنجمین قسمت از بسته خبری نیشگون نیوز با رویکرد طنز منتشر شد به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس شبکه اطلاع رسانی راه دانا نوشت بیست و پنجمین قسمت از بسته خبری نیشگون نیو-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها