واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «صندوق بيمه كشاورزي» به درد كشاورز نميرسد
جبران خسارت اندك و با تأخير «صندوق بيمه كشاورزي» باعث شده است كه كارايي لازم را براي كشاورزان نداشته باشد و بخش غالب فعالان اين بخش از بيمه كردن باغات و مزارع خود در برابر خسارت احتمالي و غيرمترقبه خودداري كنند.
جبران خسارت اندك و با تأخير «صندوق بيمه كشاورزي» باعث شده است كه كارايي لازم را براي كشاورزان نداشته باشد و بخش غالب فعالان اين بخش از بيمه كردن باغات و مزارع خود در برابر خسارت احتمالي و غيرمترقبه خودداري كنند.
به گزارش تسنيم در سرماي روزهاي گذشته با توجه به اينكه 90 درصد محصولات در اين فصل روي درختان باقيمانده بودند، بين 25 تا 30 درصد از محصولات مركبات باغات شمال كشور دچار خسارت شد كه شامل 400 تا 500 هزار تن مركبات است. جلوگيري از ورود خسارت به بخش كشاورزي، هرچند از لحاظ كميت و كيفيت قابلكنترل است اما نميتوان جلوي وقوع آن را گرفت و عملي غيرمترقبه به حساب ميآيد. بنابراين عقل سليم حكم ميكند در اين شرايط افراد اقدام به بيمه محصولات كشاورزي خود كنند. بنا بر اين گزارش، صندوق بيمه بخش كشاورزي كشور كه هنگام بروز خسارت و بر اساس قانون بايد غرامت بيمهگذاران را از اين خسارتها پرداخت كند كارايي لازم را براي كشاورزان ندارد و معمولاً در مواردي اينچنيني تنها بخش اندكي از خسارات كشاورزان را جبران ميكند.
يكي از كشاورزان شمال كشور كه از سرماي اخير خسارتديده است در گفتوگو با تسنيم گفت: هرساله اقدام به بيمه باغات و محصولات خود ميكنم و رقمي حدود 2 تا 3 ميليون ميپردازم اما خسارات بنده در سالهاي اخير به واقع جبران نشده است. وي افزود: به طور مثال در سال جاري پيشبيني كرده بودم كه از فروش زردآلوي توليدي خود حدود 45 ميليون تومان عايدي داشته باشم اما سرما تمام محصولات توليدي ام را از بين برد.
اين باغدار ادامه داد: با توجه به روند سالهاي گذشته، به نظر ميرسد در سال جاري نيز حداكثر 5 ميليون تومان غرامت براي خسارت واردشده به محصول من پرداخت شود.
وي تصريح كرد: صندوق بيمه محصولات كشاورزي خسارات كشاورزان را به موقع پرداخت نميكند و معمولاً زماني ميدهد كه ديگر اين پول كارايي لازم را براي آمادهسازي باغات براي سال آينده از دست داده است و مجبور به استفاده از اين مبلغ براي پرداخت حق بيمه باغ خود براي سال آينده هستيم. شاعري، رئيس كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي دراين ارتباط گفت: با توجه به اينكه از يكماه گذشته يارانه صادراتي، خريد تضميني، خريد ميوه شب عيد و عرضه در كل كشور در دستور كار قرار گرفت، دولت بايد باقوت در اين بخش وارد ميشد كه نتوانست در اين بخش بهدرستي ورود پيدا كند و در تنظيم بازار و عرضه و تقاضا توازن برقرار نمايد و اينچنين شد كه دسترنج يكساله باغداران به هدر رفت.
وي با اعلام اينكه حدود 5 درصد يعني 5 هزار هكتار از باغات شمال كشور مشمول بيمه و پرداخت خسارت ميشوند، ادامه داد: 95 درصد باغات شمال كشور بيمه نيستند و اين در حالي است كه كشاورزان از يك تا دو ماه گذشته در حال دريافت خسارت سال 92 خود هستند.
شاعري افزود: صندوق بيمه كارايي لازم را ندارد و به همين دليل رغبتي از سوي كشاورزان براي بيمه محصولات وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه مشكلي براي تهيه ميوه شب عيد وجود ندارد، يادآور شد: امسال بين 30 تا 40 درصد افزايش توليد مركبات در شمال كشور داشتيم كه 7/4 ميليون تن توليد مركبات كشور بوده است كه 2ميليون تن از اين مركبات برداشتشده است و 2 ميليون تن بر روي درختان باقيمانده بود كه از اين مقدار هم فقط حدود 30 درصد از مركبات دچار خسارت شد.
رئيس كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي افزود: با توجه به اينكه 70 درصد مركبات ما سالم است و مشكلي براي عرضه به بازار وجود ندارد و همچنين با توجه به افزايش توليد مركبات در سال جاري، افزايش قيمتي براي مركبات شب عيد امسال متصور نيست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]