تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829298003




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرحوم دولابی:آخرِ کار، ذاکرِ خودت می‌شوی


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مرحوم دولابی:آخرِ کار، ذاکرِ خودت می‌شوی
مرحوم دولابی:آخرِ کار، ذاکرِ خودت می‌شوی مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: امیدوارم در خواب و بیدرای همواره ذاکر او باشی که آخرِ کار، ذاکرِ خودت می‌شوی. کسی که ذاکر خدا بشود، ذاکر نفسِ خود است و کسی که خدا را فراموش کند نفس خود را فراموش کرده است و به خود ضرر زده است.


به گزارش فرهنگ نیوز، مرحوم میرزا اسماعیل دولابی می فرمود: سر و کار با عزیزان است – آدمی راه دارد. امیدوارم هرچه گرفتاری و ناراحتی داری، هر وقت که دیدی دارد انباشته می‌شود، با خدا صحبت کنی. به قرآن نگاه کن که تا نگاه کنی همه را حل می‌کند. هر وقت دیدی کدر شده‌ای، هر دعا و ذکری که از پدر و مادر یاد گرفته‌ای، همان را با لبت تذکر بده. چرا لبت را روی هم بگذاری تا درونت دم کند و خسته‌ات کند؟ خدا دوست ندارد که دوستان و نزدیکانش غمناک باشند، او می‌خواهد آنها مسرور باشند، با بودن خودش. خدا غیور است. اما اینها ادب دارند و نمی‌گویند و یا یاد نمی‌کنند. لذاست که به غم، می‌سازند. با این همه، آخرش هق هق بیرون می‌زند و خدا فرج می‌دهد.
 
امیدوارم همین که گَردی پیدا می‌شود یک سُبحانَ اللهِ بگویید – آن گرد، کنار می‌رود. هرجا هم فیضی و نعمتی به شما رسید: اَلحمدُاللهِ. چون شکرش را به جا آورده‌ای، گَرد نمی‌گیرد. و هر وقت خطایی خطور کرد و خواست کدرت کند: استغفرُاللهَ. این سه ذکر را که بلدید. هر وقت دیدی غم دارد تو را می‌گیرد با او صحبت کن. صحبت کردن با او ذات غم و حزن را می‌برد. اگر یک دوست داشته باشید، وقتی با او صحبت می‌کنید از همه غصّه‌ها خالی می‌شوید. چه دوستی از خدا، از پیامبر(ص) از امامانمان(ع) از حجت و ولی خدا(ع) بهتر؟ وقتی وقتی به دوستان حقیقی برسی که همانها هستند. اما فعلا که به آنها نرسیده‌ام و می‌خواهم تنها غصّه بخورم خوب است صحبت کنم. وضو بگیر و دو رکعت نماز بخوان.
 
در حدیث قدسی، از پیامبر(ص) است که خداوند فرمود اگر کسی از خواب بیدار شود و وضو نگرفت، به من جفا کرده است. وقتی آدمی غصّه‌دار می‌شود، از خواب بیدار شده است، هشیار می‌شود که انگار اینجا خیلی جای بد و خطرناکی است. همین طور است وقتی که خوشحال می‌شود و اگر وضو گرفت و دو رکعت نماز نخواند به من جفا کرده است. اگر نماز خواند و دعا نکرد، با من صحبت نکرد که خدایا چنین و چنان کن، مومنین را ببخش، و احتیاجش را نگفت، به من جفا کرده است و اگر من دعای او را اجابت نکردم من به او جفا کرده‌ام یعنی من خدای جفاکار نیستم و خلقم را اذیّت نمی‌کنم. همه این مقدمه‌ها برای این جمله آخر است تا به ما بفهماند که جفا کار نیست و خالقی است که خلق را برای اذیّت شدن نیافریده است.
 
اولیائش هم، مثل خودِ او هستند. لذا کار ما روی غلتک است. امیدوارم در خواب و بیدرای همواره ذاکر او باشی که آخرِ کار، ذاکرِ خودت می‌شوی. کسی که ذاکر خدا بشود، ذاکر نفسِ خود است و کسی که خدا را فراموش کند نفس خود را فراموش کرده است و به خود ضرر زده است. آیا ندیده‌ای که قرآن وقتی کفّار را تعریف می‌کند می‌فرماید: تَسوُاللهَ فاتسیهُم اَنفُسَهُم (سوره حشر آیه19) «خداوند را فرموش کردند پس خداوند هم خودشان را از یادشان برد». پس معلوم می‌شود اگر ذکر خدا را می‌کردند ذکر نفس خودشان را کرده بودند. نسیان و ذکر، ضدّ هم‌اند. مومنین ذاکر خدا شدند و ذاکر عزّت خود شدند، سبب حیات و عزّت و رفع فقر و احتیاج خود شدند.
 
کتاب طوبی محبت؛ جلد3 – ص 89
مجلس حاج محمد اسماعیل دولابی
 
 
 
 


منبع: تسنیم


95/9/10 - 22:45 - 2016-11-30 22:45:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن