تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829443960




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرحومه توران میرهادی الگوساز و نظریه پرداز ادبیات کودک بود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرحومه توران میرهادی الگوساز و نظریه پرداز ادبیات کودک بود
بانو میرهادی یکی از تاثیرگذاران ادبیات کودک و همچنین فعال در عرصه های دیگر ادبیات بود.


شهرام اقبال زاده در گفتگو با خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با اظهارتاسف، پیرامون شخصیت مرحومه توران میرهادی بنیانگذار شورای کتاب کودک گفت: فرد شایسته و بزرگی را از دست دادیم. فردی که در چند عرصه تاثیرگذار بود. نهاد، نظریه و خلق، سه قلمرو ادبیات کودک هستند که خانم میرهادی در قلمرو نهادسازی اولین نهاد مستقل ادبیات کودک یعنی شورای کتاب کودک تاسیس کردند که به جای معلم محور و اقتدارگرایانه بودن،  بر اساس آموزش خلاق و کودک محور بود. در واقع بر اساس تناسب با نیازها، جهان، روان و ذهن کودک آموزش می دادند و خود کودکان را در نظر می گرفتند. 


وی افزود: بر خلاف آموزش و پرورش که الزام داشت دروس را رسمی بیاموزد، او برای کودکان کتابخانه بزرگ ادبیات کودک قرار داد که در آن خود کودکان نقش داشتند. خانم میرهادی سعی می کرد توانایی های خاص هر بچه را شکوفا کند.


این نویسنده کودک اظهار داشت:او در این زمینه مطالعات زیادی داشت و از دانش اشخاصی مثل دکتر محمدباقر هشیار که از بزرگان پیشگام نظریه آموزش و پرورش نوین است، بهره گرفت و همچنین از الگوی جبار باغچه بان و تجارب او استفاده کرد. 


اقبال زاده تصریح کرد: چون مادر خانم میرهادی آلمانی بود، وقتی به آلمان رفت درباره جنگ جهانی تحقیق کرد که چه چیزی باعث شده آن کشور پیشرفته به این سمت برود و به این نتیجه رسید که قلب و مغز فرهنگ آموزش و پرورش است و مشکلات از همان جا آغاز می شود. بنابراین وقتی به ایران آمد الگو سازی و نظریه پردازی کرد.  کتاب نوشت و تلاش کرد تا نسل نوینی از آموزش و پرورش راه اندازی کند. 


اقبال زاده تصریح کرد: او به صورت مستقیم، از طریق کتابهایش و از طریق همکارانش، صدها شاگرد که اکنون استاد هستند، تعلیم داد. از همکاران خانم میرهادی که پیشگام آموزش بودند می توان مرحوم یحیی مافی، مرحومه معصومه سهراب، مرحومه منصوره راعی و کسانی را نام برد که همه در تلاش برای آموزش،  مدارس نوینی تاسیس کردند و اعتقاد داشتند نهاد مستقل دیگری به جز آموزش و پرورش برای ترویج ادبیات کودک خلاق مورد نیاز است. 


او افزود: خانم میر هادی پیش از تاسیس شورای کتاب کودک، اولین نمایشگاه کتاب کودک را تاسیس کرد و مشاهده کرد در زمینه تالیف بسیار ضعیف هستیم . از این جهت اعتقاد داشت که از فکر و فرهنگ ملی با ترکیب خلاقیت و رهاوردهای سایر کشورها باید استفاده کنیم. به طور کل این بانوی فرهنگ ساز در زمینه های مختلف فرهنگی نقش آفرین بود. برای مثال در هنگام تاسیس کانون فکری به موسس، کمک فکری میداد و آنها  از تجربه های وی استفاده می کردند. 


وی تصریح کرد: جالب است که او نه تنها از طریق این آموزش ها سود مالی نمی برد بلکه بخش زیادی از درآمد همسرش را صرف امور فرهنگی کرد و فرهنگنامه کودکان و نوجوانان که یکی از معتبرترین فرهنگهای جهانی است را تولید کرد.


اقبال زاده در پایان خاطرنشان کرد: کلام آخر اینکه این بانو هم در زمینه های فرهنگی الگوسازی کرد و هم آثار کتبی بسیاری ارائه داد و میراث وی نهاد شورای کتاب کودک است  که در آن گروهی پیشرو مانند خود وی، درصدد ترویج کتابخوانی هستند. بی شک نامش بر تارک تاریخ خواهد ماند. 





۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن