واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جایگاه صنعت فرش ایران رو به زوال!
خ/نیاز به مصاحبه/کشورهای رقیب با جذب نخبگان و انتقال دانش صنعت فرش ایران بازار جهانی را دراختیار خود قرار می دهند .
محمد رضا منصوری عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صنعت تجارت کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان انتقال دانش صنعت فرش به کشورهای دیگر و بی رغبتی جوانان به این صنعت را مهم ترین دلایل سقوط صنعت فرش ایران دانست وافزود : کشورهایی مانند چین ، هند ، پاکستان و رقبای دیگر صنعت فرش ایران با جذب متخصصان و کارشناسان فرش از استان های صاحب برند مانند کاشان و انتقال دانش این صنعت و تربیت نیروی علاقه مند و توانا تاحد زیادی این صنعت دیرینه چند هزار ساله فرش ایران را از آن خود کرده اند.
وی افزود: هر روز بر تعداد کشورهای رقیب صنعت فرش ایران مانند تایلند و مالزی افزوده می شود بنابراین ایران باید با تربیت نیروی علاقه مند و توانمند از این صنعت دیرینه حمایت کنند .
منصوری تصریح کرد : ایران صاحب برندهای نخست جهانی در صنعت فرش است و با کمی همت در این صنعت به ویژه برندهای منحصر به خود مانند فرش دست بافت ابریشم بازار جهانی را برای همیشه در اختیار خود قرار داد.
وی ارائه تسهیلات خاص و تهیه مواد اولیه مرغوب را از جمله راهکارهای کمک به ارتقای صنعت فرش ایران در عرصه جهانی برشمرد و افزود: تسهیلاتی مناسب و ارزان صنعت فرش ایران را به جایگاه ویژه در عرصه جهانی خواهد رساند.
لزوم تاسیس نهاد تخصصی مستقل برای احیا و ارتقای صنعت فرش ایران
محسن شرکا دبیرکل خانه صنعت و معدن و کارشناس صنعت در گفت و گو با خبرنگار صنعت تجارت کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، تاسیس یک نهاد تخصصی مستقل با حضور ارگان های دیگر به عنوان زیر مجموعه این نهاد را امری ضروری دانست و افزود : نگاه جزیره ای به صنایع هویتی ایران مانند فرش ، زعفران و پسته باعث ایجاد خسارت و آسیب های جبران ناپذیر بر آینده این صنایع می شود، در حقیقت باید به صورت یک زنجیره از مبدا تا مقصد یعنی از ابتدای تولید تا عرضه آن به دست مصرف کنندگان بررسی های لازم برای ارتقای این صنعت انجام شود.
وی با اشاره به لزوم ارائه ترفندهای بازار یابی در ارتقای صادرات و دست یابی به جایگاه های برتر صنعت فرش افزود : با توجه به سلیقه مصرف کنندگان کشورها و بازار های هدف باید طراحی فرش صورت بگیرد نباید طراحی و بافت نهایی تولید فرش مانند رنگ ، نقشه و طرح و حتی نخ آن متناسب با سلیقه تولید کنندگان باشد .
شرکا در پایان گفت: شناسایی نحوه عملکرد کشورهای رقیب، کاهش قیمت نهایی و ارزان بودن محصولات یکی از مهم ترین ارکان در دست یابی به برندهای برتر جهانی است که دولت با ارائه بستر های حمایتی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باید زمینه ارتقای جایگاه جهانی را برای تولید کنندگان فرش ایرانی مهیا کند .
انتهای پیام /
۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]