واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حتی در روايتى از امام على بن موسى الرضا ع نقل شده كه فرمود: هر درجهاى به اندازه فاصله ميان آسمان و زمين است!
پایگاه خبری تحلیلی تراز: در قرآن مجيد بسيارى از حقايق مربوط به معارف دينى و اخلاقى و حتی اجتماعى در قالب سؤال طرح می گردد و طرفين مسئله در اختيار شنونده گذارده مى شود تا او با فكر خود يكى را انتخاب كند. اين روش كه بايد آن را روش غير مستقيم ناميد اثر فوق العاده اى در تأثير برنامه هاى تربيتى دارد زيرا انسان، معمولا به برداشتهاى خود از مسائل مختلف بيش از هر چيز اهميت می دهد. هنگامى كه به صورت سؤال طرح شود و پاسخ را از درون و جدان و قلب خود بشنود آن را فكر و تشخيص خود می داند و در مقابل آن مقاومت به خرج نمی دهد. برای مثال در قرآن آمده است: «آيا دانايان با نادانان مساويند؟» و همچنین «بگو آيا نابينا با شخص بينا مساوى است؟».
در آیات 162 و 163 سوره آل عمران می خوانیم:
«أَ فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللَّهِ كَمَنْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ.»
«هُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ اللَّهِ وَ اللَّهُ بَصِيرٌ بِما يَعْمَلُونَ»
«آيا كسى كه در پى خشنودى خداوند است، مانند كسى است كه به خشم و غضب خدا دچار گشته و جايگاه او جهنّم است؟ و چه بد بازگشتگاهى است.»
«آنان نزد خداوند (داراى) درجاتى هستند و خداوند به آنچه انجام مى دهند، بيناست.»
***
سه نکته:
* درجاتی از زمین تا آسمان
در آیه می فرماید: "هُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ اللَّهِ" هر يك از آنها براى خود درجه و موقعيتى در پيشگاه خدا دارند، اشاره به اينكه نه تنها منافقان تن پرور و مجاهدان با هم فرق دارند، بلكه هر يك از كسانى كه در اين دو صف قرار دارند به تفاوت درجه فداكارى و جانبازى و يا نفاق و دشمنى با حق در پيشگاه خدا درجه خاصى خواهند داشت كه از صفر شروع مىشود و تا ما فوق آنچه تصور شود ادامه مى يابد.
حتی در روايتى از امام على بن موسى الرضا ع نقل شده كه فرمود: هر درجه اى به اندازه فاصله ميان آسمان و زمين است! «تفسیر نور الثقلين جلد اول صفحه 406»
** بهشتیان همچون ستارگانی درخشان
در حديث ديگرى وارد شده كه بهشتيان، كسانى را كه در درجات عليين (بالا) قرار دارند آن چنان مى بينند كه ستارهاى در آسمان ديده مى شود «تفسير مجمع البيان» البته بايد توجه داشت كه درجه معمولا به پله هايى گفته مى شود كه انسان به وسيله آنها به نقطه مرتفعى صعود مى كند و اما پله هايى كه از آن براى پائين رفتن به نقطه گودى استفاده مى شود" درك" (بر وزن مرگ) مى گويند.
*** اسلام پابرهنگان و اسلام مرفهین بی درد
با توجه به شأن نزولی که بیان شد نتیجه می گیریم که در جامعه اسلامى، نبايد مجاهدان و مرفّهان يكسان ديده شوند. امروز هم عده ای هستند که با کوچکترین مشکل اقتصادی و مالی و کمبود یا تحریم جا می زنند. امام خمینی (ره) در این رابطه فرمودند:
«متأسفانه هنوز برای بسیاری از ملتهای اسلامی مرز بین «اسلام امریکایی» و «اسلام ناب محمدی» و اسلام پابرهنگان و محرومان و اسلام مقدس نماهای متحجر و سرمایه داران خدانشناس و مرفهین بی درد، کاملًا مشخص نشده است. روشن ساختن این حقیقت که ممکن نیست در یک مکتب و در یک آیین دو فکر متضاد و رودررو وجود داشته باشد از واجبات سیاسی بسیار مهم است. (صحیفه امام، ج21، ص121)
زمانبندی انتشار: 22 آبان 1395 - 09:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]