تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834119508
اثر سرکوب مالی بر تجهیز منابع
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد: طی سی ماه گذشته نرخ سود بانکی با 4 بار کاهش از 22 درصد به 15 درصد رسیده است.
آمارها نشان میدهد با کاهش نرخ سود به 15درصد رشد سپردههای جاری افزایش یافته و رشد سپردههای مدتدار حدود 5 واحد درصد کاهش داشته است. سیاست کاهش دستوری نرخ سود، آثار منفی بر روند تجهیز منابع برای بانکها و بخش تولید به دنبال داشته است. علاوه بر این تغییر ترکیب سپردهها مدیریت نقدینگی برای سیاستگذار را نیز دشوار خواهد کرد.
بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که در ماههای سال جاری رشد سپردههای جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل روند صعودی داشته و این روند در ماههای تابستان شتاب گرفته است. بررسی دادههای منتشر شده از میزان سپردههای مدتدار و سپردههای جاری و مقایسه آنها با نرخ بانکی از ابتدای سال 93 تا مردادماه سال جاری نشان میدهد با توجه به اینکه طی سی ماه مورد بررسی نرخ سود بانکی 4 بار کاهش از 22 درصد به 15 درصد را تجربه کرده است، رشد نقطهبهنقطه سالانه سپردههای جاری در 6 ماه منتهی به مردادماه حدود 22 واحد درصد رشد داشته و به 38 درصد رسیده، اما در همین مدت رشد نقطهبهنقطه سپردههای مدتدار حدود 5 واحد درصد کاهش داشته و در مردادماه رقم 29 درصد را ثبت کرده است.
بهنظر میرسد با تغییر در ترکیب سپردهها طی ماههای گذشته و افزایش سهم سپردههای دیداری، تبعات متفاوتی را هم برای بانکداری بهطور خاص و هم برای اقتصاد کلان بهطور عام بهدنبال دارد. در سطح بانکداری، افزایش سهم سپردههای دیداری حاوی یک اثر مثبت است که به «کاهش قیمت تمام شده پول» منجر میشود؛ ولی همزمان، این اثر منفی را هم به همراه دارد که امکان برنامهریزی روی منابع موجود را از بانکها میگیرد و به کاهش مقدار کلی تسهیلات و کوتاهمدت شدن تسهیلات ارائه شده، منجر میشود، اما در سطح کلان، تغییر ترکیب سپردهها به سمت دیداری، منجر به پیچیدگی مدیریت نقدینگی برای سیاستگذار پولی میشود و بهدلیل «فرار بودن»بیشتر سپردههای دیداری، تبعات تورمی آنها را نیز افزایش میدهد.
تورم و نرخ سود بانکی
براساس گزارش رسمی بانک مرکزی روند تورم نقطهبهنقطه در اردیبهشتماه 93 از 4/ 17 درصد به حداقل خود در شهریورماه آن سال یعنی 4/ 14 درصد رسید. در ماههای پس از شهریور نیز نرخ تورم نقطهبهنقطه سالانه به ترتیب در مهرماه 6/ 14 درصد، آبانماه 1/ 15 درصد، آذرماه 7/ 16 درصد، دیماه 7/ 15 درصد، در بهمنماه 2/ 16 درصد و در اسفندماه این سال نیز 2/ 16 درصد بود. علاوهبر این براساس گزارشهای بانک مرکزی در سال 94، نرخ تورم نقطهبهنقطه اعلام شده از 5/ 16 درصد در فروردینماه به 2/ 16 درصد در اردیبهشت و خرداد رسید. این روند کاهشی ادامه یافت؛ بهطوریکه در آذرماه 94 تک رقمی شد. در ابتدای زمستان سال 94 تورم نقطهبهنقطه 6/ 9درصد اعلام شد و تا پایان سال مذکور به 3/ 8 درصد کاهش پیدا کرد. براساس دادههای منتشر شده، در خرداد 95 نرخ تورم نقطهبهنقطه به کمترین مقدار خود یعنی 8/ 6 درصد رسید. پس از آن کمی افزایش یافت و در تیر، مرداد و شهریور به ترتیب به 1/ 8، 4/ 9 و 5/ 9 درصد رسید.
در مقابل این کاهش تورم، انتظار میرفت که سود بانکی نیز کاهش پیدا کند. از سال 93 تا کنون جدال بسیاری بر سر کاهش نرخ سود بانکی متناسب با کاهش نرخ تورم جریان داشته اما بهدلیل مشکلات ساختاری بانکها سرعت کاهش سود بانکی با شتاب کاهش تورم همسو نبوده است، بهطوریکه براساس بخشنامه بانک مرکزی از اردیبهشت سال 93 تا ابتدای سال 94، نرخ سود سپردههای یکساله از 22 درصد به 20 درصد کاهش یافت. در بهمنماه 94، درحالیکه تورم نقطهبهنقطه به 4/ 8 درصد رسیده بود، بانک مرکزی طی بخشنامهای سود سپردههای یکساله را به 18 درصد کاهش داد. همچنین براساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی سقف 15 درصدی برای نرخ سود سپردههای یکساله به بانکها ابلاغ شده است.
کاهش سود بانکی، رشد سپردههای دیداری
سپردههای دیداری بهنوعی از سپردهها گفته میشود که در آن اشخاص حقیقی و حقوقی با افتتاح حساب جاری، وجوه اضافه بر نیاز خود را به بانک سپرده، دسته چک دریافت میکنند تا در وقت مناسب با استفاده از خدمات حساب جاری در مبادلات پولی خود استفاده کنند. در واقع در این نوع حساب سودی به سپرده تعلق نمیگیرد و در واقع توسط آن، افراد اعتباری برای افزایش نقدینگی خود بهدست میآورند. بررسی آمارهای منتشر شده از دادههای سپردههای جاری و نرخ سود بانکی از فروردینماه سال 1393 تا پایان مردادماه 1395 نشان میدهد از فرودینماه 93 تا پایان سال 93 که نرخ سود بانکی سپردههای یک ساله حداکثر 22درصد ابلاغ شده، رشد نقطهبهنقطه سپردههای دیداری در فروردینماه 9 درصد و در آبانماه به حداکثر خود در این سال یعنی 12 درصد رسیده و پس از آن با شتاب گرفتن سرعت کاهش نرخ تورم، در دیماه 93 رشد سپردههای دیداری به صفر درصد رسید.
همچنین این روند کاهشی ادامه پیدا کرده و در اسفندماه همان سال رشد نقطهبهنقطه سپردههای دیداری به منفی 1 درصد رسید. از ابتدای سال 94 با کاهش 2 درصدی نرخ سود بانکی رشد سپردههای دیداری به منفی 3 درصد کاهش پیدا کرد و با افزایش یافتن نرخ سود حقیقی (تفاضل بین نرخ سود اسمی بانکی و نرخ تورم) این شاخص به منفی 9 درصد در تیرماه سال مذکور رسیده است. از دیماه سال 94 که زمزمه کاهش نرخ سود بانکی بیشتر شد رشد این شاخص افزایش چشمگیری یافت بهطوریکه از منفی یک درصد در آذرماه سال 94 به 8 درصد در دیماه همان سال افزایش یافت؛ در بهمنماه 94 بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر کاهش مجدد سود بانکی ابلاغ شد که براساس این بخشنامه سود بانکی سپردههای کوتاهمدت حداکثر 18 درصد اعلام شد.
به این ترتیب رشد نقطهبهنقطه سپردههای دیداری سیر صعودی گرفته و 12 درصد در بهمنماه سال مذکور به 16 درصد در اسفندماه همان سال رسید. از ابتدای سال 95 نیز این شاخص همچنان سیر صعودی داشته بهطوریکه از 14 درصد در فروردینماه به 27 درصد در خردادماه رسیده است. در تیرماه سال جاری نیز که بانک مرکزی برای چهارمین بار از ابتدای سال 93 نرخ سود بانکی را کاهش داد و 15 درصد ابلاغ کرد، رشد نقطهبهنقطه سپردههای دیداری به 27 درصد رسید و این روند تا مردادماه سال جاری ادامه یافته و به 38 درصد رسیده است. براساس بررسیهای انجام شده روی دادههای سود بانکی و سپردههای دیداری منتشر شده توسط بانک مرکزی طی سالهای 93 تا پایان مردادماه 95، میتوان نتیجه گرفت با کاهش نرخ سود بانکی میزان سپردههای دیداری افزایش چشمگیری یافته؛ بهطوریکه طی 8 ماه منتهی به مرداد 95 معادل 4/ 34 واحد درصد رشد داشته است.
ثبات رشد سود سپردههای یکساله
سپردههای سرمایهگذاری مدتدار به دو صورت کوتاهمدت و بلندمدت است. شیوه پیشین سپردههای سرمایهگذاری کوتاهمدت به این شکل بود که سپردهها به همراه دفترچه به شرطی افتتاح میشد که برای بار اول حداقل سه ماه نزد بانک باقی بماند. صاحب حساب با ارائه دفترچه، هر زمان میتوانست با رعایت سه ماه اول و نیز با در نظر گرفتن اینکه سود به نسبت کمترین مانده در هر ماه تعلق خواهد گرفت- از وجوه خود برداشت یا مجددا وجوهی را به حساب خود اضافه کند. تمدید مدت این گونه سپردهها بعد از سه ماه اول، به صورت ماهانه و طبق قرارداد اولیه خواهد بود و نیازی به مراجعه مجدد برای تمدید نبود.
سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت به صورت برگه سپرده از طرف بانکها و با سررسید نهایتا یکساله پذیرفته میشوند که البته تا پیش از دوره اخیر، سررسید آنها تا پنج سال نیز تعیین میشد و پس از سررسید تمدید سپرده به مدتهای بیشتر با تابعی از ضریب سه ماه میسر خواهد بود. بانکها در قالب سپردههای ثابت، وجوه مذکور را جذب کرده علاوهبر تعهد باز پرداخت اصل آنها، متناسب با مدت زمان سپرده گذاری به صاحبانشان بهره میپردازند.
بانکها میتوانند اصل سپردههای سرمایهگذاری مدتدار را تعهد یا بیمه کنند و منافع حاصل از عملیات مذکور را طبق قرارداد، متناسب با مدت و مبلغ سپرده با رعایت سهم منابع بانک پس از کسر هزینهها و حق وکالت، بین صاحبان سپرده تقسیم کنند. در این حسابها اگر چه میزان سود از ابتدا معلوم نیست، اما به سبب وسعت عمل و تنوع معاملات اطمینان هست که سود منابع عاید این وجوه خواهد شد ؛ بهطوریکه بانک میتواند قبل از حسابرسی کامل به آنها سود علی الحساب بپردازد.
طبق گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکزی، با توجه به سود پرداختی برای سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت یکساله و میزان سپردههای مدتدار، میتوان مشاهده کرد در سال 93 که نرخ سود بانکی حداکثر 22 درصد بوده، رشد نقطهبهنقطه سپردههای مدتدار از 55 درصد در فروردینماه 93 به 28 درصد در اسفندماه همان سال رسیده است. از ابتدای سال 94 با اینکه نرخ سود بانکی دو درصد کاهش یافت اما بهدلیل کاهش نرخ تورم و بالا بودن نرخ سود حقیقی، نرخ رشد سپردههای مدتدار از 27 درصد در فروردینماه94 به 32 درصد در دیماه همان سال رسید.
از بهمنماه 94 تا خرداد ماه 94 که بانک مرکزی طی ابلاغیهای نرخ سود بانکی را برای سومین بار کاهش داد و به 18 درصد رساند، رشد نقطهبهنقطه سپردههای مدتدار تقریبا ثابت بوده است. پس از آنکه بانک مرکزی در تیرماه 95 نرخ سود سپردههای بانکی را به 15 درصد کاهش داد، رشد نقطهبهنقطه سپردههای بلندمدت به 31درصد رسید و پس از آن در مردادماه 29 درصد گزارش شده است. بررسی دادههای سپردههای بلندمدت نشان میدهد که سپردههای بلندمدت از بهمنماه سال 94 تا مردادماه سال 95 سیر نزولی در پیش گرفته و طی 6 ماه منتهی به مرداد 5 واحد درصد کاهش داشته است.
۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
بی تعهدی غرب مانعی بر سر راه جذب سرمایه گذاری خارجی/ تلاش وزارت نیرو برای جذب منابع مالی
بی تعهدی غرب مانعی بر سر راه جذب سرمایه گذاری خارجی تلاش وزارت نیرو برای جذب منابع مالی وزارت نیرو به سبب مشکلات منابع مالی در اجرای طرح های خود اقدام به جذب سرمایه گذار خارجی کرده اما گویا بی تعهدی غرب مانعی برای تحقق این امر شده است به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی&nحسین محمدپورزرندی، کاوه تیمورنژاد، سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی ارزیابی اثربخشی دورههای تخصصی کارشناسان مالی و ا
حسین محمدپورزرندی کاوه تیمورنژاد سیدمحسن طباطبایی مزدآبادیارزیابی اثربخشی دورههای تخصصی کارشناسان مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در هر چهار سطح ارزیابی مدل پاتریک دورههای آموزشی تخصصی برگزارشده ویژه کارشناسان مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در سال 1393 اثربخشی مناسبی داشتکمبود منابع مالی، مانع اصلی بهبود فضای کسب و کار در کشور
کمبود منابع مالی مانع اصلی بهبود فضای کسب و کار در کشورتاریخ انتشار شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۳۳ کارشناسان معتقدند مشکل اصلی تولیدکنندگان کشور عدم وجود منابع مالی و تأمین سرمایه در گردش است این در حالی است که رتبه جهانی ایران از نظر سهولت دریافت وام و مطلوبیت قوانین و مقرراتتفاهم نامه تامین تجهیزات محیط زیست و منابع طبیعی کشور امضا شد
تفاهم نامه تامین تجهیزات محیط زیست و منابع طبیعی کشور امضا شد شناسهٔ خبر 3797653 - دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰ ۴۱ جامعه > محیط زیست jwplayer display inline-block; تفاهم نامه چهارجانبه تامین تجهیزات مورد نیاز برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور با استفاده از ظرفیت صنایشفافسازی منابع و هزینههای انتخاباتی و اعمال نظارت دقیق بر آن/ممنوعیت استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم
شفافسازی منابع و هزینههای انتخاباتی و اعمال نظارت دقیق بر آن ممنوعیت استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و تبلیغاتی به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاستهای کلی انتخ72 درصد سطح خراسان شمالی را منابع طبیعی تشکیل می دهد
72 درصد سطح خراسان شمالی را منابع طبیعی تشکیل می دهد شیروان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت 72 درصد سطح این استان را عرصه های طبیعی تشکیل داده است که باید برای حفظ و جلوگیری از فرسایش خاک اقدامات اساسی انجام داد به گزارش ایرنا حسن وحید یکشنبه در آیین توسیاست مالی چیست؟ اثرات آن بر اقتصاد
سیاست مالی چیست سیاست مالی یکی از نقاط تلاقی سیاست و اقتصاد است زیرا سیاست نقش بسیارمهمی در تعیین هدف یا هدفهای سیاست مالی دارد زمانیکه دولت گریبانگیر مسایل اجتماعی و پیامدهای سیاسی ناشی از آن مسایل باشد راهی را انتخاب می کند که به حل یا تخفیف آنها منتهی گردد به عنوان مثالبرای افزایش منابع مالی صندوق توسعه صنایع دریایی در مجلس چانهزنی میکنیم
رئیس فراکسیون گمرک و بنادر مجلس برای افزایش منابع مالی صندوق توسعه صنایع دریایی در مجلس چانهزنی میکنیم ایلنا نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس گفت شهر من یک شهر بندری است و به تبع نسبت به چالشهای صنایع دریایی اشراف دارم و برای تحقق مطالبات مالی صندق و افزایش رقم مالی ایناجرای سند تحول نیازمند منابع مالی/سوابقم نشان می دهد انقلابی ام یا استحاله شده ام
بر اساس اطلاعات خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم مناظره غیرمحرمانه به منظور بررسی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در آستانه سال تحصیلی جدید با حضور علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و محمدرضا بهرنگی استاد دانشگاه خوارزمی و دکترای علوم تربیتی برگزار شد در این برنامه علی اصغر فانی ومنابع مالی شهرداریها پاسخگوی اجرای پروژههای شهری نیست
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری همدان منابع مالی شهرداریها پاسخگوی اجرای پروژههای شهری نیست شناسهٔ خبر 3800442 - چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹ ۵۷ استانها > همدان jwplayer display inline-block; همدان - مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری همدان گفت منابع مالی شهرداری-
اقتصادی
پربازدیدترینها