واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در جلسه ای با حضور جناب آخوندی و وزیر محیط زیست و کشاورزی فنلاند، این کشور اعلام آمادگی کرد تا با انتقال فناوری تولید سیمان های نوین به ایران همکاری کند.
به گزارش تراز ،به بهانه سفر آقای آخوندی به اجلاس اسکان بشر (هبیتات 3) نگاهی به حواشی رخ داده در این سفر می اندازیم. سومین اجلاس اسکان بشر ملل متحد در کیتو پایتخت اکوادور که از 26 مهرماه آغاز شده است.
نکته مثبت این سفر تیم همراه جناب آخوندی هستند که شامل معاونین وزیر به همراه عضوی از هیئت علمی دانشگاه تهران می باشند که این امر نشان از بلوغ دیپلماسی و توانایی بالای انتقال و دریافت دانش و تجربه را نشان می دهد.
در جلسه ای با حضور جناب آخوندی و وزیر محیط زیست و کشاورزی فنلاند، این کشور اعلام آمادگی کرد تا با انتقال فناوری تولید سیمان های نوین به ایران همکاری کند. انتقال فناوری موضوعی است بسیار مثبت که با نگاه خوش بینانه تلقی می شود؛ اما تجربه نشان داده است که عموما انتقال فناوری در ازای گرفتن امتیازات محقق می شود. برای مثال احداث کارخانه تولید سیمان های نوین در ایران با سرمایه های فنلاندی! این در حالی است که این امر به معنای دقیق انتقال فنّاوری محسوب نمی شود. ضمن اینکه ایران در زمینه توسعه و تحقیقات سیمان جز کشورهای برتر دنیاست. میزان تلاش محققان در آزمایشگاه های کشور و همین طور میزان چاپ مقالات علمی با موضوع توسعه فناوری سیمان در پایگاه های علمی جهان به صورت مقالات علمی نشان دهنده این است که ایران ظرفیت های بالایی جهت توسعه کاربردی سیمان دارد؛ اما ظاهراً به نظر می رسد رویکرد وزارت راه و شهرسازی در این زمینه این است که راه ورود کشورهای اروپایی به ایران و همینطور خروج ارز از کشور را تسهیل کند.
همچنین در جلسه ای با حضور وزیر راه و شهرسازی و وزیر مسکن اکوادور، آخوندی در این دیدار با اشاره به گسترش حاشیه نشینی در بخش های ساحلی این کشور از سرمایه گذاری در این بخش استقبال کرد. وی همچنین از توانایی شرکت های ایرانی در توسعه و ساخت مسکن در اکوادور و همچنین بازسازی مناطق زلزله زده این کشور گفت. دو نکته در این بخش قابل تأمل است: اول اینکه اگر جناب آخوندی به توسعه مسکن اجتماعی و رفع حاشیه نشینی و اسکان غیررسمی معتقدند چرا در ایران در این زمینه کاری صورت نمی گیرد. مگر وضعیت حاشیه نشینی در ایران هر روز بدتر از گذشته نمی شود؟ البته شاید این فرضیه مطرح است که این بخش در ایران هزینه بر بوده و در اکوادور سودآور است. دوم اینکه وزیر مسکن اکوادور به تسهیلات 5 درصدی مسکن سازان و ارائه زمین توسط دولت جهت ساخت و ساز توسط شرکت ها اشاره کرده است. این فرآیند و سازوکار بسیار شبیه مسکن مهری است که در ایران رو به تعطیلی است و حتی واحدهایی را که دولت قول تحویل آن به مردم را داده است بلاتکلیف مانده اند. باز هم این سؤال مطرح می شود که آیا انجام طرحی شبیه مسکن مهر در اکوادور کارا اما در ایران بی فایده است؟ در این زمینه نیز احتمالا این فرض وجود دارد که این امر در ایران هزینه بر اما در اکوادور سودآور! است.
در خاتمه باید گفت با توجه به شناخت تفکرات مدیریتی مسئولین این حوزه، هم اکنون وزارت راه و شهرسازی به عنوان محلی جهت کسب درآمد های دولتی انجام وظیفه کرده و در عین حال در خدمت اقشار مرفه و توانمند جامعه است؛ به عبارت دیگر وزارت راه و شهرسازی تنها در مواقعی وارد عمل می شود که یا به سود دولت بوده و یا باعث رفاه بیشتر اقشار توانمند جامعه می شود. در واقع به نظر می رسد شعار: خیر دولتی به ز خیر ملتی است! به شعار اصلی وزارت راه و شهرسازی تبدیل شده است.
حمید حسن پور- کارشناس ارشد شهرسازی
زمانبندی انتشار: 8 آبان 1395 - 15:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]