واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آزمایشگاههای کشور برای تست محصولات تراریخته باید تجهیز شود
رئيس سازمان پدافند غيرعامل با بيان اينكه محصولات تراريخته ميتوانند بيخطر يا خطرناك باشند گفت: محصولات تراريخته چون با حوزه سلامت انسان سروكار دارند بايد از ضريب اطمينان بالا برخوردار باشند بهطوري كه در كشورهاي اروپايي ۱۴ سال زمان دوره تست آنهاست.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل با بيان اينكه محصولات تراريخته ميتوانند بيخطر يا خطرناك باشند گفت: محصولات تراريخته چون با حوزه سلامت انسان سروكار دارند بايد از ضريب اطمينان بالا برخوردار باشند بهطوري كه در كشورهاي اروپايي ۱۴ سال زمان دوره تست آنهاست.
موضوع توليد، واردات و مصرف محصولات تراريخته كشاورزي هر روز وارد فاز جديدي ميشود و بخشهاي مختلف دولتي و غيردولتي بر اساس جايگاه و موقعيت خود در اين خصوص اظهار نظر ميكنند كه در مواردي تفاوتهاي معناداري با يكديگر دارند. شايد تنها مرجع فصلالخطابي كه در خصوص محصولات تراريخته در كشور ميتواند نظر قطعي و قانوني ارائه كند مجلس شوراي اسلامي است كه چندي پيش ممنوعيت واردات، توليد و مصرف را در قالب مصوبهاي به كميسيون تلفيق ارائه داد تا با طرح در صحن علني مجلس شوراي اسلامي به قانون تبديل شود. بر اساس اعلام اخير كشاورز معاون وزير جهاد كشاورزي، محصولات كشاورزي تراريخته در زمينهاي كشاورزي ايران نيامدهاند و درواقع تجاري نشدهاند اما واردات اين محصولات صورت ميگيرد. سردار غلامرضا جلالي، رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور كه مسئوليت فراقوهاي در خصوص افزايش بازدارندگي، كاهش آسيبپذيري و تداوم فعاليتهاي ضروري در كشور را بر عهده دارد در گفتوگو با تسنيم با اشاره به امكان حمله بيولوژيكي به كشور از طريق محصولات تراريخته ميگويد: بخشي از اين دستكاريها در حوزه تراريختگي است كه شكل گرفته و دنبال ميشود. معمولاً اهداف تراريختگي بهصورت اقتصادي براي افزايش محصول اصلاح نژاد و اصلاح كيفيت محصولات كشاورزي است و ميتوان براي مبارزه با آفات سموم كمتري مصرف كرد. وي ميگويد: محصولات تراريخته چون با حوزه سلامت انسان سروكار دارند بايد از يك ضريب اطمينان بالا برخوردار باشند بهطوري كه در كشورهاي اروپايي 14 سال زمان دوره تست آنها است و يك محصول بايد 14 سال دوره تست داشته باشد و بعد اجازه مصرف به آن داده شود. در خصوص محصولات تراريخته چون اهداف اقتصادي نيز دنبال ميشود ممكن است اين سرعت از آن عبور كرده و در آن دستكاري كنند. بنابراين واردات و توليد و مصرف محصولات تراريخته كه اكنون در كشور انجام ميشود، ميتواند خطرناك باشد. جلالي ميافزايد: بايد قدرت تشخيص آزمايشگاهها را در كشورمان گسترش دهيم زيرا نميشود يك محصول را قطعي رد كرد و بايد دوره تست خود را بگذراند؛ مطالعات نشان ميدهد كه بخشي از غذاهای دستكاري ژنتيكي شده مانند برنج، ذرت، گندم و... كه بهنوعي دستكاريشده است ميتوانند نرخ باروري را كاهش دهند و اهداف امريكا و صهيونيستها در خصوص كاهش جمعيت مسلمانان جهان را تأمين كند. ابزار و روش اين هدف ميتواند آلودهسازي موادغذايي به اين شكل باشد كه از نظر علمي كاملاً بررسي شده و به نتايج لازم رسيده است و اميدواريم مراكز آزمايشگاهي ما اين تهديدات را تشخيص دهند و دقت بيشتري در اين زمينه انجام دهند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]