محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832476195
روایت متفاوت بازار از اقتصاد پسابرجام | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دولت در این بازاری که رکود بر آن حاکم است مالیات دوران رونق را میگیرد و با مالیات کمر کاسبها خم میشود. از طرف دیگر بحثهایی را در قالب برجام مطرح کردند که متاسفانه نه تنها وضعیت بهتر نشد بلکه روز به روز بدتر میشود و وضعیت بازار وخیمتر شد.
به گزارش تراز، بررسیها در بازار بزرگ تهران نشان میدهد که قلب بازار ایران در دوران پسابرجام دچار بیماری حاد «رکود» شده است؛ بیماریای که کسبه بازار با ناراحتی و نگرانی از آن یاد میکنند و معتقدند در دوران پسابرجام نه تنها گشایش اقتصادی نداشتند بلکه روز به روز اوضاع بازار بدتر شده است.
مسئله اصلی دولت یازدهم از آغازین روزهای تشکیل دولت در وزارت امور خارجه کلید خورد و وزارت امور خارجه مسئولیت مذاکرات هستهای را با گروه 1+5 بر عهده گرفت. مسئولیتی که فقط جنبه دیپلماتیک نداشت و حل همه مشکلات کشور به مذاکرات هستهای گره خورد و از همه مهمتر «وزارت امور خارجه» سعی داشت در جایگاه «وزارت اقتصاد» نقش خود را ایفا کند و کار به جایی رسیده است که مردم برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور چشم به اخبار مربوط به وزارت امور خارجه دوختهاند، زیرا رئیسجمهور در جمع مردم مازندران عنوان کرد:«امروز باید برجام سکویی برای جهش اقتصادی جوانان غیور باشد.»
وعدههای پسابرجامی
از سوی دیگر نیز اعضای دولت از معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گرفته تا مسئول ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر موضع رئیسجمهور تأکید کردند و بارها و بارها در سخنرانیهای خود بر تاثیرات برجام و مذاکرات هستهای بر اقتصاد کشور سخن به میان آوردند و وعده دادند.
شهیندخت ملاوردی معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفته بود: «بسیاری از برنامههایی که بار مالی (بیمه زنان خانهدار) داشتند به خاطر مسائلی همچون تحریمها و کاهش قیمت نفت با مشکل مواجه شدند.» اسحاق جهانگیری نیز که مسئولیت ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را هم بر عهده دارد به مردم وعده داد: «دولت میتواند در دوران پساتحریم با برنامهریزی جدی، انبوهی از سرمایه را وارد کشور کند.»
حال آمارهای دولتی از رشد بالا و تورم پایین میگویند، رشد بالای 4 درصد و تورم زیر 10 درصد. جهانگیری دو روز پیش در سخنانی اذعان کرد این آمارها با جیب مردم سازگار نیست اما باز هم مانند همیشه توپ را به زمین دولت سابق انداخت و مدعی شد هنوز هم آنها مقصر هستند. گویا دولتمردان فراموش کردهاند چند ماهی بیشتر از عمر دولت یازدهم باقی نمانده و چنین ادعاهایی اگر در ماههای ابتدایی دولت اندک خریداری داشت، این روزها برای خود دولتمردان نیز قابل قبول نیست.
البته فقط وعدههای «پسابرجامی» محدود به اظهارات دو عضو کابینه دولت یازدهم نیست و همه اعضای دولت حتی وزیر ارشاد نیز به مردم وعدههای «پسابرجامی» داده بود تا اینکه در دیماه 94 برجام وارد فاز اجرایی شد و مردم چشم انتظار تحقق وعدههای دولتمردان بودند. وعدههایی که بتواند مشکل بیکاری، آب خوردن! و سایر مشکلات مردم را حل کند. باز هم در چنین شرایطی که مردم در انتظار تحقق وعدههای دولت بودند، رئیسجمهور در دیدار اعضای شوراهای عالی کشور از دوران پسابرجام گزارش داد و گفت: «بعد از برجام هر روز یک گشایش داریم».
اما با این حال مشاهده میشود حتی خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی از نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند خبر میدهد و در گزارشی مینویسد: «مردم ایران اثری از وعدههای دولت درباره برجام نمیبینند.» این خبرگزاری در ادامه گزارش خود نوشته است: «نتایج یک نظرسنجی دانشگاه مریلند نشان میدهد سرخوردگی مردم نسبت به وعدههای دولت روحانی به ویژه پس از برجام رو به افزایش است.»
با این حال، به بازار تهران رفتیم، جایی که به گفته خیلی از کارشناسان اقتصادی «قلب بازار ایران» نامیده میشود. بازاری که باید نمایش شور و نشاط کسبه و مردم باشد ولی گردی از رخوت را به نمایش گذاشته است که هم مشتری ناراضی است و هم کاسب. این گزارش 3 ساعت گفتگو با کسبه بازار است. گپ و گفتهایی که تا حدودی حرفهای مشترکی داشت و همه کاسبها در صنفهای مختلف در خصوص پسابرجام قاطعانه میگفتند «در دوران پسابرجام وضعیت بازار بدتر شد که بهتر نشد.»
تعطیلی مغازهها در دوران پسابرجام
علی متین از کسبه بازار رضا در بازار بزرگ تهران که در حدود 12 سال در بازار تهران کاسب است میگوید سیاسی نیست و حتی اخبار هم را دنبال نمیکند. حتی وقتی در مورد اثرات برجام پرسیدم با صراحت گفت: «باور میکنید من اصلا نمیدانم برجام چیست؟ اصلا اخبار را هم دنبال نمیکنم.» علی متین که در صنف پوشاک فعالیت میکرد اضافه میکند: «من همیشه دنبال واقعیت هستم، واقعیت بازار این است که نسبت به حتی سال گذشته خیلی فرق دارد و همین الان شما در بازار دور بزنید میبینید که وضعیت بازار اصلا خوب نیست و حتی مردم هم بنیه اقتصادی برای خرید ندارند.»
متین در مورد تعطیلی مغازهها به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب بازار نیز گفت: «شما میبینید خیلی از مغازهها امسال تعطیل شده است، به نظر شما چه دلیلی دارد؟ دلیلش این است که مغازهدار نتوانسته در بازار خوب کار کند و در نهایت هم مغازهاش را تعطیل میکند.»
بعد از برجام اوضاع بازار روزبهروز بدتر شد
در بازار تهران به سراغ مغازه روسریفروشی رفتیم که صاحب مغازه به قول خودش دل و دماغ درست و حسابی برای گفتوگو نداشت. او میگفت وقتی بازار خراب است و نمیتوانیم هزینههای خود را بدهیم دل و دماغی برایمان نمانده است. از آن طرف مغازه هم یکی از فروشندهها گفت: من تا سال گذشته دو باب مغازه داشتم ولی شرایط اقتصادی کشور طوری رقم خورد که مجبور شدم دو باب مغازهام را پس بدهم و الان فروشنده این مغازه باشم.
صاحب مغازه که از کسبه بازار بزرگ تهران است علاقهای نداشت اسمش در گزارش آورده شود. در ابتدای گفت وگو چندین بار سر خود را تکان داد و گفت وقتی بازار خراب است من در مورد چه چیزی صحبت کنم! این کاسب بازار تهران دل خوشی از برجام نداشت و میگفت برجام هم برای ما گشایش اقتصادی نداشت و حتی روز به روز وضعیت بدتر میشود.
بعد از برجام بازار رونق نگرفت
هیربد اقبالیان از کسبه بازار چرم فروشان میگوید اگر به بازار سال 90 نمره 20 بدهم به بازار سال 95 باید نمره 4 بدهم، آنقدر که بازار خراب است.
وی با بیان اینکه «برجام هیچ تاثیری در شرایط اقتصادی بازار تهران نداشت» گفت: وقتی بحث درباره برجام مطرح شد همه بازار در رکود فرو رفت و همه منتظر بودند اجناس ارزان شود و بازار رونق بگیرد ولی متاسفانه نه تنها بازار رونق نگرفت، جنسها هم ارزان نشد.
برجام هم به درستی اجرا میشد باز هم بازار را خراب میکرد
مقصد بعدی ما برای گفتگو با کسبه بازار تهران در صنف کفش و کیف بود. کاسبی که میگفت همه کفش و کیفهایش ایرانی است و اصلا جنس خارجی ندارد. «سیامک» از مغازهدارهای بازار رضا هم از وضعیت خراب بازار تهران شکایت میکرد و مقصر اصلی وضعیت اقتصادی خراب بازار تهران را دولت میدانست.
او میگفت دولت میخواست بازار را برای مدتی در رکود نگاه دارد ولی کار به جایی رسیده است که خودش هم نمیتواند بازار را از رکود خارج کند.
جالب اینجا بود که سیامک به عنوان کسی که تولیدکننده کیف و کفش ایرانی است از تحریمها «خوشحال» بود و میگفت از زمانی که تحریم شدیم صنف ما قویتر شد. دلیلش هم این است که ما بهتر میتوانیم جنس ایرانی خودمان را بفروشیم و کار ما به جایی رسید که من در همین بازار رضا 4 باب مغازه اجاره کردم و داشتیم کار میکردیم ولی الان 2 باب مغازه دارم و برای سال آینده هم قطعا یکی دیگر از مغازههایم را تعطیل میکنم. این تعطیلی مغازههای ما هم یعنی اینکه کارگر ایرانی بیکار میشود، در صورتی که اگر بازار خوب بود میتوانستیم اشتغالزایی هم داشته باشیم.
سیامک در مورد بازار پسابرجام گفت: برجام که روی صنف ما هیچ تاثیری نداشت، به نظر من یک وعده و وعید توخالی بود که فقط بازار را خراب کرد. اصلا برجام به درستی هم اجرا شود و همه تحریمها برداشته شود، برای ما ضرر دارد و بازار کالای ایرانی را دوباره خراب میکند. تازه تولیدات ایرانی ما در بین مردم جا افتاده و مردم هم از کیفیت کفش و کیف ایرانی ما راضی هستند.
در پسابرجام وضعیت بازار وخیمتر شد
یکی دیگر از صنفهایی که در بازار تهران محل گفتگوی ما بود، بازار طلا و جواهر بود. حمید روحانی از کسبه بازار تهران در صنف طلا و جواهر چند دقیقهای با ما گفتگو کرد و در ابتدای مصاحبه چند باری سرش را تکان داد و گفت چه بگویم از این وضعیت بازار خراب. انگار دومینو شده و هر سال وضعیت بازار تهران مخصوصا صنف ما خرابتر میشود، به همین دلیل هم کمکم دارم به این نتیجه میرسم که مغازهام را تعطیل کنم و سرمایهام را در بانک بگذارم و ماهیانه از بانک سود بگیرم.
دولت هم در این بازاری که رکود بر آن حاکم است مالیات دوران رونق را میگیرد و با مالیات کمر کاسبها خم میشود. از طرف دیگر هم بحثهایی را در قالب برجام مطرح کردند که متاسفانه نه تنها وضعیت بهتر نشد بلکه روز به روز بدتر میشود و وضعیت بازار وخیمتر شد.
همانطور که مشاهده میشود کسبه بازار نسبت به دوران پسابرجام دل خوشی ندارند و گشایش اقتصادی در صنفهایشان اتفاق نیفتاده است، بلکه کسبه بازار خبر میدهند که روز به روز وضعیت اقتصادی برای آنها بدتر شده است. خبرهایی که کسبه بازار به دور از مسائل سیاسی و دیپلماتیک مطرح میکنند و به قول خودشان فقط در مورد واقعیتهای بازار امروز صحبت کردند.
منبع: کیهان
زمانبندی انتشار: 28 مهر 1395 - 13:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
روایت متفاوت بازار از اقتصاد پسابرجام
روایت متفاوت بازار از اقتصاد پسابرجامتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۸ دولت در این بازاری که رکود بر آن حاکم است مالیات دوران رونق را میگیرد و با مالیات کمر کاسبها خم میشود از طرف دیگر بحثهایی را در قالب برجام مطرح کردند که متاسفانه نه تنها واصلاح نظام بانکی نیاز اقتصاد کشور است | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان این که اصلاح نظام بانکی نیاز اقتصاد کشور است گفت استقلال بانک مرکزی اهمیت فراوانی دارد اما نه در طرح مجلس و نه در لایحه دولت برای اصلاح نظام بانکی استقلال بانک مرکزی به شکل جدی مطرح نشده است به گزارش تراز نماینده مردم تهران در مجلس شورای اورود نارنگی پاکستانی به بازار میوه تهران | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس اتحادیه میوه و ترهبار استان تهران از ورود نارنگی پاکستانی به بازار میوه تهران خبر داد و گفت تولید سیب امسال کاهش یافته است به گزارش تراز حسین مهاجرانی در مورد وضع بازار میوه و ترهبار اظهار داشت شهرستان دماوند در کنار شهرستانهای میانه و مراغه از پایگاه&نظام پرداخت حقوق و دستمزد مبتنی بر بهره وری نیروی کار باشد/ پرداخت حقوق بدون در نظر گرفتن بهره وری نیروی کار ب
تراز رئیس دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه امام صادق ع اظهار داشت ضروری است که دولت در لایحه برنامه ششم به این موضوع توجه کرده و اقدامات جدی را در راستای اجرای نظام پرداخت حقوق و دستمزد مبتنی بر بهره وری انجام دهد صادقی افزود یعنی کسانیکه بهره وری بالاتری دارند باید متناسب با بافزایش ۱۰۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از افزایش حدود هزارتومانی قیمت مرغ در بازار خبر داد به گزارش تراز مهدی یوسفخانی در گفتگو با مهر از افزایش حدود ۱۰۰۰ تومانی قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته در بازار خبر داد و اظهارداشت امروز یکشنبه نرخ مرغ زنده ۴۴۰۰ تومان و نرخ مرغ آمادهتصاویرصفحه اول روزنامه های اقتصادی 95/07/14 | پایگاه خبری تراز
تراز در این خبر تصاویر صفحه اول روزنامههای اقتصادی کشور را میتوانید ببینید به گزارش تراز زمانبندی انتشار 14 مهر 1395 - 08 26پیشبینی بانک جهانی از اوضاع اقتصاد ایران | پایگاه خبری تراز
تراز بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود در مورد شرایط اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا پیشبینی کرده میانگین رشد اقتصادی ایران در فاصله سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی به ۴ ۶ درصد برسد به گزارش تراز بانک جهانی در جدیدترین گزارشی که منتشر کرده شرایط اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا رتصاویرصفحه اول روزنامه های اقتصادی 95/07/19 | پایگاه خبری تراز
تراز در این خبر تصاویر صفحه اول روزنامههای اقتصادی کشور را میتوانید ببینید به گزارش تراز زمانبندی انتشار 19 مهر 1395 - 08 30تصاویر صفحه اول روزنامه های اقتصادی 95/7/13 | پایگاه خبری تراز
تراز مهمترین عناوین اقتصادی امروز سه شنبه 95 7 13 به شرح زیر است زمانبندی انتشار 13 مهر 1395 - 07 40امروز رشد اقتصادی کشور ۵.۴ درصد است | پایگاه خبری تراز
تراز وزیر اقتصاد و دارایی کابینه یازدهم با اشاره به اقدامات صورت گرفته دربدنه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت امروز رشد اقتصادی کشور ۵ ۴ درصد است به گزارش تراز علی طیب نیا شامگاه دوشنبه در آغاز سفر یکروزه خود به استان سمنان و در دیدار ب-
اقتصادی
پربازدیدترینها