واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «بن رو» هنوز واگذار نشده است
سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در حالي هفته گذشته پاي امضاي قرارداد با رنو نشست كه هنوز مالكيت سايت «بن رو» را به دست نگرفته است.
نویسنده : بهناز قاسمی
شنبه شب منصور معظمي مديرعامل ايدرو در يك برنامه زنده تلويزيوني عنوان كرد كه قرار است بنرو با قيمت كارشناسي به عنوان وصول بخشي از بدهيهاي سايپا به اين سازمان به ايدرو برسد. وي در حالي از اين موضوع سخن ميگويد كه هفته گذشته جوينت ونچر رنو و ايدرو در يكي از غرفههاي نمايشگاه خودروي پاريس شكل گرفت و در اين قرارداد سايت بن رو كه متعلق به گروه خودروسازي سايپاست به عنوان آورده ايدرو تلقي شد. پس از امضاي اين قراردادها ابهامها درباره چگونگي نحوه مالكيت بن رو توسط ايدرو براي همه فعالان حوزه خودرو به وجود آمد اما شنيدهها حاكي از اين بود كه سايت «بن رو» (آن هم سود سهام سايپايي كه تا سال گذشته زيانده بود) به عنوان مطالبه سود سهام ايدرو به اين سازمان رسيده است كه باز هم به نحوه واگذاري آن انتقاد وارد بود. اما اكنون رئيس هيئت عامل ايدرو ميگويد كه هنوز سايت بن رو به ايدرو واگذار نشده و قرار است با قيمتگذاري كارشناسي به اين سازمان واگذار شود. حالا ابهام ديگري به اين قرارداد وارد است و آن هم اين پرسش كه ايدرو با چه وكالتي با مهره سايپا وارد بازي رنو شده است؟
مانور تبليغاتي وزارت صنعت
دكتر علي خاكساري؛استاد دانشگاه معتقد است شتابزدگي ايدرو در امضاي قرارداد با رنو در نمايشگاه خودروي فرانسه صرفاً نوعي مانور تبليغاتي با هدايت وزير صنعت و تجارت بود. وي در گفتوگو با «جوان» گفت: با كاهش نرخ رشد صنعت در سال گذشته و تعطيلي برخي صنايع و ركود حاكم بر بازار، موجي از انتقادات صنعتگران آغاز شد و عملكرد محمدرضا نعمتزاده زير سؤال رفت اما وزير صنعت بسيار هوشمندانه با حمايت از صنايع بزرگ مانند خودرو و ترغيب هيئت وزيران به پرداخت تسهيلات خودرويي، موجب رونق در بازار و حركت صنايع مرتبط با خودرو شد. خاكساري افزود: در پي اقدامات سال گذشته و رشد اندك نرخ صنعت در ماههاي پاياني سال ۹۴، امسال نيز وزير به همراه خودروسازان عزم خود را جزم كردند تا شركاي فرانسوي خود را در اين صنعت به ايران بياورند تا ضمن مانورهاي تبليغاتي در سال پاياني دولت تدبير و برجسته شدن گشايشهاي ايجاد شده در دوران پسابرجام در صنعت خودرو، بازار را تحريك كرده و هم قيمت سهام خودرو سازان رشد كند و هم اينكه سود خودروسازان از كنار فعاليت سرمايهگذاران خارجي در ايران افزايش يابد.
خودروسازان كرهاي نمیآیند
همچنين رئيس سازمان گسترش و نوسازي در گفتوگوي ويژه خبري پيرامون قرارداد جديد با رنو گفت: بايد به سمت استفاده از برندهاي داراي مزيت برويم تا خودروها به درد مردم بخورد. معظمي با اشاره به اينكه، هيچ محدوديتي براي مشاركت خودروسازان داخلي با خارجيها وجود ندارد، اظهار داشت: يكي از خودروسازان داخلي با آلمانيها مذاكره كرده و در آينده نزديك قرارداد ميان آنها منعقد خواهد شد. وي با اشاره به اينكه با خودروسازان كرهاي وارد مذاكره شديم اما آنها حاضر به سرمايهگذاري نشدند، ادامه داد: محصولات چين فقط براي مصرف داخليشان است، لذا صادرات كمي دارند. معظمي در خصوص لزوم ارتقاي كيفيت قطعات توليدي نيز اظهار داشت: اگر كيفيت قطعات توليدي ارتقا پيدا نكند، قطعاً نخواهد توانست رقابت كند، ضمن اينكه در بندي از اين توافقنامه تقويت توليد قطعات داخلي توسط قطعهسازان نيز مورد توجه قرار گرفته است.
مجلس بررسي ميكند
عزيز اكبريان رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي نيز در بخش ديگري از اين بحث با اعلام اين خبر كه اين كميسيون، سهشنبه آينده ۲۷ مهر ماه، ريز قرارداد و تفاهمنامههاي ايدرو با رنو را با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان بررسي و تحليل ميكند، گفت: براي فعال كردن اقتصاد كلان حداقل به ۲۰۰ ميليارد دلار سرمايه نياز داريم كه سرمايهگذار داخلي قادر به تأمين آن نيست، لذا آماده همكاري با كشورهايي هستيم كه شرايط ما را پذيرا باشند. وي ادامه داد: در بحث توليد خودرو با مشاركت برندهايي چون رنو بايد محورهاي داخليسازي، صادراتمحوري و سرمايهگذاري خارجي را مدنظر قرار دهيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]