محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829427621
باجهای سنگین برای برجام
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: باجهای سنگین برای برجام
همايش «خسارت محض» با موضوع توقف روند امضاي برجامهاي بعدي با حضور كارشناسان و جمعي از مسئولان و نيز دانشجويان دانشگاههاي كشور برگزار شد.
همايش «خسارت محض» با موضوع توقف روند امضاي برجامهاي بعدي با حضور كارشناسان و جمعي از مسئولان و نيز دانشجويان دانشگاههاي كشور برگزار شد. اين همايش به همت بسيج دانشجويي دانشگاههاي تهران و جمعي از اتحاديههاي بزرگ دانشجويي در محل حوزه هنري سوره برگزار و در آن سخنرانان بیشاز همه به نقش شرکتهای چند ملیتی مانند توتال و بوئینگ در امضای قرارداد برجام اشاره کردند.
نگران ورود سرمايه به كشور نيستيم بلكه نگران خروج آن هستيم
مسعود درخشان عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در اين همايش اظهار داشت: نه مركز پژوهشهاي مجلس، نه مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام و نه مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري جلسهاي در اين باره برگزار نكردند و درباره IPC از منظر مصالح كلان ملي اعلام موضع نكردند، شايد هم جلسات كارشناسي برگزار كردهاند اما محرمانه بوده است، در حالي كه بايد صاحبنظران را در جريان مواضع خود قرار دهند. درخشان با تأكيد بر اينكه منتقدان IPC مخالف ورود سرمايه به كشور نيستند، تصريح كرد: ما ميپرسيم آيا ميدانيد كه با ورود شركتهاي خارجي به صنعت نفت كشور در چارچوب IPC چقدر سرمايه از ايران خارج خواهد شد؟ آيا درباره يكي از اين ميادين كارشناسي كردهايد كه چقدر طرف خارجي با خود سرمايه آورده و چقدر با خود ميبرد؟ ما ناراحت آوردن سرمايه نيستيم بلكه نگران بردن آن هستيم؛ سرمايهاي كه متعلق به نسلهاي بعد فرزندانمان است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: تضمينكنندگان IPC ميگويند «براي اولين بار زمينهاي فراهم كردهايم كه كنار هر شركت خارجي يك شركت داخلي نيز حضور داشته باشد تا فناوري را به داخل منتقل كنند»، آيا شما اصلاً ميدانيد فناوري چيست؟ مگر در صنعت نفت ميتوان با قرار دادن يك شاگرد كنار دست يك آشپز آشپزي را منتقل كرد؟
وي گفت: ما ثابت كرديم كه فناوري در چارچوب IPC منتقل نميشود. وي با ذكر اين نكته كه همه مهندسان مستقل نفتي ميگويند كه بايد توليد نفت به زير ۴ ميليون بشكه در روز برسد چراكه نسلهاي بعد هم حق دارند، بيان داشت: شما مدافعان IPC كه ميگوييد تا ۴ ميليون بشكه در روز را با توان داخلي ميتوانيم توليد كنيم، خب اين ميزان را به 5/3 ميليون بشكه برسانيد كه آن را هم شركتهاي داخلي ميتوانند توليد كنند. وي اضافه كرد: اگر شركت داخلي بخواهد دنبال جذب سرمايه برود با ريسك بازپرداخت آن مواجه ميشود اما طبق IPC شركتهاي خارجي خودشان سرمايه ميآورند و ميبرند كه اين با اقتصاد مقاومتي سازگار نيست.
شريعتمداري: امريكا از ترفند غرق مصنوعي استفاده ميكند
حسين شريعتمداري مدير مسئول روزنامه كيهان در اين همايش گفت: امروز امريكا در برخورد با ما از ترفند غرق مصنوعي استفاده ميكند، اين ترفند حالتي است كه احساس ميكنيم داريم غرق ميشويم و در اين حالت سعي ميكنيم به هر دستاويزي براي نجات چنگ بزنيم. اگر كسي را به اين حالت بيندازند گام به گام به سمت هلاكت ميرود. وي تأكيد كرد: برجام هم همين گونه است برجام نهايتاً به تعبير خود آقايان دستاوردش هيچ بود، البته به نظر ما خسارت محض بود. در برجام آنچه ميپنداشتند و آنچه تحقق پيدا كرد در دو نقطه مقابل قرار داشت.
شريعتمداري ادامه داد: در بحث برجام حتي آب خوردن ما را هم به تهديد ربط دادند و گفتند برجام آفتاب تابان است ولي امروز چنين حرفهايي زده نميشود، نهايت گفته ميشود برجام سايه جنگ را از سر ما برداشت.
شريعتمداري اظهار داشت: چرا بايد بپذيريم ۱۸۷ شخصيت حقوقي خود را تحريم كنيم، كساني مانند قاسم سليماني كه دست بيرون آمده مالك اشتر از آستين علي زمان است يا حزبالله لبنان، سپاه پاسداران و امثال اين افراد و نهادها را.
شريعتمداري خاطرنشان كرد: يقين بدانيد خروجي برجام ورودي داعش است. به اين دليل كه امريكاييها حاضر نيستند وارد جنگ مستقيم شوند، داعش هم كه شواهد نشان ميدهد عليه ما ساخته شده است.
كوشكي: زير نظر زنگنه چندين كرسنت ديگر در راه است
صادق كوشكي استاد دانشگاه نيز در اين همايش تصريح كرد: دولت يازدهم هرگونه انتشار مطلب در مورد قرارداد كرسنت را ممنوع اعلام كرده اما بعداً وزير ارشاد گفته است كه بابت كرسنت بايد 5/14 ميليارد دلار خسارت پرداخت كنيم در حالي كه اخباري منتشر ميشود كه خسارات كرسنت به ۳۰ تا ۴۰ ميليارد دلار هم ميرسد.
كوشكي با اشاره به نقش زنگنه در انعقاد قرارداد كرسنت اضافه كرد: در زمان وزارت زنگنه در دولت خاتمي شركت توتال براي بهرهبرداري از مخازن مشترك با قطر به ايران آمد. توتال برداشتش را كرد و رفت، اما پس از آن كارشناسان متوجه شدند اين شركت از حوزههاي اختصاصي ايران استفاده كرده است. توتال به اسم حوزههاي مشترك رفته بود اما از حوزههاي اختصاصي برداشت ميكرده است.
وي ادامه داد: همين توتال قرار است طبق ايپيسي، ۲۵ و ۳۰ ساله در ايران بماند. قرار است زيرنظر آقاي زنگنه چندين كرسنت شكل بگيرد، آيا حق نداريم شك كنيم؟
اين استاد دانشگاه با طرح اين سؤال كه چرا قراردادهايي كه در زمان آقاي روحاني بسته ميشود داراي تعهدات بالاي ۲۵ ساله هستند، بيان داشت: در برجام تعهد ۲۵ ساله دادهاند، اداره بندر چابهار را به شركت هندي واگذار كردهاند، كدام كشور عاقلي بندر راهبردي خود را در كمال سكوت به هنديها ميدهد؟ اگر فردا كسي بخواهد اين قرارداد را لغو كند، بايد به هنديها خسارت پرداخت كنيم.
وي با تأكيد بر اينكه آيا واقعاً كسي نميتواند بندرچابهار را در ايران اداره كند، اظهار داشت: از اين سؤال به اين احتمال ميرسيم كه چرا تدوين قراردادهاي IPC به شركت انگليسي داده ميشود، چطور طرف انگليسي محرم است، اما مردم محرم نيستند. كوشكي ادامه داد: چرا متن توافق ژنو، برجام، IPC و شفافيت مالي محرمانه است، مگر يك طرف آن خارجيها نيستند؟ در تاريخ حكومت پهلوي تنها قرارداد كاپيتولاسيون بود كه محرمانه بود، اما اين دولت تا به حال چندين قرارداد كاپيتولاسيون را منعقد كرده است؛ قراردادهايي كه از جنس كرسنت هستند. وي گفت: برخي ميخواهند قراردادهاي عصر قاجاري و قرن نوزدهي را به ما تحميل كنند.
جبرائيلي: براي امضاي برجام باج سنگيني داديم
در ادامه اين همايش، سيدياسر جبرائيلي كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه عدهاي در داخل ميگويند كه ما جايگاهي در دنيا نداريم، خطاب به آنان گفت: چرا از موضع ضعف و ذلت به دنيا نگاه ميكنيم. افرادي كه پيگير اين گفتمان هستند فكر ميكنند كه با امتياز دادن و گذشتن از اصول ميتوانند به دنيا برسند.
جبرائيلي افزود: غربيها تحريم را وضع نكردهاند كه جلوي ساخت سلاح هستهاي را بگيرند بلكه تحريمها را وضع كردهاند تا جمهوري اسلامي ايران را فلج كنند. به گفته اين كارشناس مسائل سياسي برجام داراي دو هدف افزايش درآمد نفتي و رفع محدوديتهاي بانكي بوده كه هيچ يك از اين دو هدف محقق نشده است.
به اعتقاد جبرائيلي امريكاييها در برجام چند جا پا پيدا كردهاند چراكه برجام به گونهاي ريلگذاري شده است كه امريكا تا حد شوراي نگهبان و سپاه پاسداران ما جلو ميآيد.
وي افزود: در فروردين ماه ۱۳۹۵آقاي سيف رئيس كل بانك مركزي دولت يازدهم به امريكا رفت و با وزير خزانهداري امريكا ديدار محرمانهاي صورت داد و در آن جا نطفه FATF بسته شد.
اين كارشناس مسائل سياسي معتقد است، خودتحريمي در ايران توسط دولت حتي توسط دولت قاجار هم صورت نگرفته است، يعني كساني كه قرارداد تركمانچاي و گلستان را بستند هم با ايران اين كار را نكردند، شما چه كار ميكنيد با كشور. امريكا تاكنون به وسيله سازمان جاسوسي CIA اين اطلاعات را جمعآوري و بانكهاي اروپايي را جريمه ميكرده است اما با سازوكار FATF ديگر نيازي به سازمان CIA هم نيست بلكه از طريق يك استعلام ساده از بانكهاي ايراني به اطلاعات ميرسند.
وي به قرارداد IPC اشاره و تصريح كرد: هر عاقلي كه قرارداد IPC را مطالعه ميكند ميداند كه به ضرر كشور است اما اين باجي است كه به شركتهاي غربي براي امضا شدن برجام داده شده است. وي ادامه داد: رئيس كميته بازنگري در قراردادهاي نفتي وزارت نفت صريحاً گفت كه ما ميدانستيم لابي نفت در دنيا مؤثر است، بنابراين آن را فعال كرديم تا برجام امضا شود.
جبرائيلي تأكيد كرد: آقايان ليبرال كه قائل به عدممداخله دولت و قائل به عدمحمايت از توليد داخلي هستند چرا براي شركت ورشكسته هما ۵۰ ميليارد دلار هواپيما ميخرند؟ چون در برجام باج دادهاند! وي با بيان اينكه شركت بوئينگ در جريان مذاكرات فردي به نام توماس پيكرينگ را مأمور كرد كه از برجام حمايت كند، گفت: ما خواهشمان از دوستان دولتي اين است كه كشور ما را همچون ونزوئلا نكنيد چراكه سياستهاي دولت يازدهم در واگذاري بازار توليد و خدمات كشور به شركتهاي خارجي و واردات از طريق فروش نفت سياستي است كه از يك قرن پيش تاكنون در ونزوئلا اجرا شده است.
جبرائيلي افزود: هنر چاوز اين بود كه مسير مطرح از اليگارشي و ثروتمند در ونزوئلا را به سمت مردم تغيير جهت داد اما نتوانست اصلاح ساختاري ايجاد كند. اوايل قرن بيستم وقتي در ونزوئلا نفت كشف شد دو طبقه با عنوان نفتي و اتاق بازرگاني شكل گرفت، يعني نفت ميفروختند و اجناس را از طريق اتاق بازرگاني وارد ميكردند، بنابراين كشوري كه در دهه ۱۹۵۰، ۵۰ درصد توليد ناخالصياش از شيلات و كشاورزي بود، امروز غذا براي خوردن ندارد. ريشه توليد داخلي را زده است. وي تأكيد كرد: امروز برخي در حال واگذاري مهمترين شركتهاي كشور هستند، شما (برخي از دولتيها) از جرثقيل بندر شهيد رجايي تا كترينگ قطار و لبنيات از ايرلند را به كشورهاي خارجي واگذار ميكنيد.
وي ادامه داد: برادر آقاي دكتر سيف كه رئيس انجمن اتحاديه كشتيسازان است به رئيسجمهور نامه زد كه چرا محصولاتي كه ميتوانيم خودمان توليد كنيم را از خارج از كشور وارد ميكنيد. چرا عدهاي در حال واگذاري كشور هستند. اميدواريم دولت روحاني امضاي برجامها و واگذاري بيشتر كشور را همين جا متوقف كرد.
حاجيدليگاني: قراردادهاي جديد نفتي بعد از 7 بار اصلاحيه هنوز مشكل دارند!
در ادامه اين نشست، حسينعلي حاجيدليگاني نماينده مردم شاهينشهر در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ايرادات قراردادهاي جديد كه به گفته جهانگيري در هر صفحه 15 اصلاح اعمال شده است، گفت: در هيچ دولتي سابقه نداشته كه يك موضوع در هيئت وزيران به تصويب برسد و تاكنون هفت بار اصلاحيه بخورد و هنوز درست نشده باشد!
وي با بيان اينكه ايران در قرارداد كرسنت ۱۴ميليارد دلار جريمه شده است و بايد خسارت بپردازد، گفت: با چه مجوزي در فروردين ۹۵ تمام اطلاعات محرمانه ميدان بزرگ آزادگان را به شركت فاسد توتال فرانسه دادهايد؟
حاجيدليگاني گفت: سيدمهدي حسيني يعني فردي كه مسئوليت كارگروه قراردادهاي نفتي را داشته، در دانشگاه اميركبير اعلام ميكند كه در جريان مذاكرات برجام، لابي نفتي را فعال كردهاند. اين نماينده مجلس دهم با بيان اينكه برجام و لابي نفتي چه ربطي به هم داشته است، گفت: چرا مديرعامل شركت توتال فرانسه در زمان مذاكرات ميگويد كه پيشنهاد نفتي ايران براي ما خيلي جذاب است؟ بنابراين براي ما جاي سؤال است كه برجام، لابي نفتي، شركت توتال و ميدان بزرگ آزادگان چه ارتباطي با هم دارند؟
به گفته نماينده مردم شاهينشهر در مجلس قوارهاي (قراردادهاي نفتي) كه سرنوشت ۵۰سال كشور را تعيين ميكند، نه در شأن مجلس شوراي اسلامي است، نه هيئت وزيران.
حاجيدليگاني در پايان گفت: به نظر بنده مطرح نشدن طرح دو فوريتي قراردادهاي نفتي در مجلس به سفر رئيسجمهور به نيويورك بيارتباط نيست.
عبدالملكي: دولت برنامهاي براي مبارزه با فساد ندارد
حجتالله عبدالملكي عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع)ديگر سخنران اين همايش نيز گفت: اتفاقات اخير از جمله قراردادهايي مانند IPC و FATF و بسياري از قراردادهاي ديگري كه هنوز اطلاعاتي از آنها داده نشده است را در چارچوب اقتصاد مقاومتي ارزيابي ميكنيم.
عبدالملكي گفت: يك ديدگاه در اين كشور متأسفانه اقتصاد مقاومتي را قبول ندارد و راهحل مشكلات را جاي ديگري ميبيند و اقتصاد مذاكراتي سالهاست به عنوان رقيب اقتصاد مقاومتي ديده ميشود. وي ادامه داد:يك ديدگاه اشتباه وجود دارد كه احساس ميكند مشكلات با مذاكره حل ميشود ولي برجام نشان داد مذاكره راهحل مناسبي براي رفع مشكلات نيست، زيرا در برجام هم ديديم كه تحريمها رفع نشد. اين استاد دانشگاه تصريح كرد: به كسي كه ميگويد «من مذاكره ميكنم براي اينكه مشكلات اقتصاد را حل كنم»، بايد بگوييم كه مشكل اقتصادي را به خوبي درك نكرده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
ذوالنور: برجام تأثیری بر روند تولید آب سنگین نداشته است
ذوالنور برجام تأثیری بر روند تولید آب سنگین نداشته است رئیس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بازدید برخی از اعضای این کمیسیون از آب سنگین اراک گفت که طبق بازدید بهعمل آمده برجام تأثیری بر روند تولید آب سنگین نداشته است آفتابنیوز حجت الاسلام واقتصاد ایران زیر سایه برجام چه تغییری کرد؟
اقتصاد > اقتصاد کلان - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تاثیر برجام بر اقتصاد کشور گفت هماکنون ثبات و آرامش در فضای اقتصادی کشور حاکم است و به یک حالت آرامش و عقلانیت در داخل کشور رسیدهایم عباس آرگون در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین ضمنرکوردشکنی سنگین در مصرف روزانه بنزین
رکوردشکنی سنگین در مصرف روزانه بنزین افزایش مصرف بنزین به 81 میلیون لیتر افزایش هدر روی بنزین در جایگاه ها و مخالفت جدی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این گمانه زنی را ایجاد کرده است که کارت سوخت از چرخه مصرف بنزین حذف نخواهد شد به گزارش فرهنگ نیوز در حالی میانگین مصرف بنزینبرجام به سود چه ایرلاینی بوده است؟
برجام به سود چه ایرلاینی بوده است در شرايطي كه هنوز گشايشي براي خريد هواپيما و صدور مجوز اوفك ايجاد نشده هر روز خبري جديد از حضور ايرلاينهاي خارجي در ايران شنيده ميشود به گزارش ميزان برخي اقدامات سازمان هواپيمايي كشوري كه از سازمانهاي متبوعه وزارت راه و شهرسازي محسوب ميشوجاکوب لو؛ آمریکاییها باید از برجام خوشحال باشند
به گزارش فارس جاکوب لو وزیر خزانهداری آمریکا روز دوشنبه گفت که آمریکاییها باید از حصول توافق برجام بین ایران و گروه 1 5 خوشحال باشند به گزارش جوئیش ژورنال لو در نشستی روز دوشنبه از پرداخت 1 7 میلیارد دلار پول نقد به ایران برای حل و فصل یک مناقشه حقوقی بین دو کشورسلیمانی: آزادی داراییهای ایران ارتباطی به برجام ندارد
تراز نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت آزادسازی ۲ ۱ میلیارد دلار از داراییهای ایران ربطی به برجام ندارد و به خاطر تحریم های بانکی ۴۰۰ میلیون دلار از این میزان به خاطر حمل و نقل پول با هواپیما کسر شده است به گزارش تراز محمد سلیمانی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی درالحاق بهFATF تکمیل کننده برجام است
مشاور معاون رییس جمهور الحاق بهFATF تکمیل کننده برجام است بهرامی ارض اقدس گفت FATF موضوع جدیدی نیست البته برخی با تاخیر متوجه آن شدهاند و موضع سیاسی میگیرند محسن بهرامی ارض اقدس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد الحاق ایران به FATF اظهار داشت در دولت گذشتهنشست قراردادهای بلندمدت عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا /۴ میرزایی: سود پتروشیمیها از تغییر نرخ پایه ارز ب
نشست قراردادهای بلندمدت عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا ۴میرزایی سود پتروشیمیها از تغییر نرخ پایه ارز بیش از سود کل کشور از برجام بود مدیرعامل اتحادیه صنایع پاییندستی پتروشیمی گفت سودی که شرکتهای پتروشیمی از تغییر نرخ پایه ارز بردند بیش از سود کل کشور از برجام بود به گروحانی، مرد دوران مذاکره، نه پسابرجام
روحانی مرد دوران مذاکره نه پسابرجامتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۲۸ افکار عمومی یک سال دیگر فرصت دارد تا به این جمع بندی برسد که آیا دولت روحانی دولت ایده آل برای پسابرجام است یا اینکه تنها مزیت این دولت همان گفتگوهای خارجی است فردا نیوز نوشت دولت حسن روحانیتخلیه هیجان برجامی در بورس تهران
روزنامه دنیای اقتصاد شاخص بورس تهران طی معاملات روز گذشته با تنها 13 واحد رشد در میانههای کانال 76 هزار واحدی باقی ماند در برهه فعلی بورس تهران به فضایی رسیده است که روند شاخص کل چندان نمیتواند توصیفکننده شرایط کلی بازار باشد دیروز ارزش معاملات خرد در بورس به زحمت به 7-
اقتصادی
پربازدیدترینها