تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827407034




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرخه معيوب در مبارزه با قاچاق


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرخه معيوب در مبارزه با قاچاق
سرمقاله نویس روزنامه آفرینش در شماره امروز این روزنامه نوشت:

پديده، طاعون، بحران يا هراسم ديگري كه براي قاچاق درنظر گرفته شود، بازهم نمي‌تواند آسيب رساني اين جريان شوم را شرح و بسط دهد. درحال حاضر عمده ترين آسيب به اقتصاد كشور از جانب قاچاق كالا شكل مي‌گيرد و تاسف‌بارتر اينكه عملكردهاي حاضر در برخورد با قاچاق و قاچاقچيان از بازدارندگي كافي برخوردار نيستند . درهيچ كجاي دنيا نمي‌توان چنين چرخه‌ معيوبي را در مبارزه با فساد قاچاق كالا مشاهده كرد:

اگر كالاي قاچاق مكشوفه جزو کالاهاي مصرفي و غذايي فسادپذير باشند و سازمان مربوط سلامت آنها را تاييد مي‌کرد، امکان توزيع مجدد آنها امكان پذير است.سرنوشت کالاهاي غيرفسادپذير هم يا ماندن در انبارهاي سازمان امول تمليکي است، يا به مزايده گذاشته مي‌شود و يا آنطور که اخيرا اعلام شده امکان صادرات مجدد آنها فراهم خواهد.

جالب اينجاست که وقتي کالاي قاچاق از طريق سازمان اموال تمليکي دوباره فروخته شده و يا به مزايده گذاشته مي‌شوند، صاحبان و واردكنندگان كالاي قاچاق دراولويت خريد قراردارند. بهتر است اينگونه بگوييم كه قاچاقچيان كالاي مكشوفه خود را بازخريد مي‌كنند و به بازار مي‌فرستند.

اين درحالي است كه اواسط مردادماه رهبرمعظم انقلاب در سخنان خود قاطعانه تاكيد كردند:«به مسئولين گفته‌ام وقتي جنس قاچاق پيدا مي‌کنيد، جلوي همه آتش بزنيد.» پس از تاكيدات رهبري پيرامون قاچاق، مديركل مبارزه با قاچاق سازمان تعزيرات حكومتي خبر از امحاء 13 خودروي لوكس خبرداد كه از طريق غيرقانوني به كشوروارد شده بود.

ادعاي اين مقام مسئول به زعم بسياري از اصحاب رسانه و عامه مردم خوش آمد، كه بالاخره اقدامي در راستاي مبارزه واقعي با قاچاق صورت خواهد گرفت. اما نهايتاً وزارت دادگستري اعلام كرده است كه« در صورت وجود مشتري در داخل، اين خودروها به فروش خواهند رسيد».

با اين اوصاف اين ماشين‌هاي قاچاق بالاخره وارد كشور خواهند شد و با توجه به قيمت ميلياردي‌ آنها، نهايتاً از سوي يك عده خاص كه معمولا نمايندگان خود قاچاقچيان هستند خريداري شده و به دست مصرف كنندگان خاص خود خواهد رسيد. شايد گفته شود كه دولت با فروش اين ماشين‌هاي ميلياردي، پول به دست آمده را در راستاي رفاه عمومي، دربخش بهداشت درمان، درحوزه آموزش، در زمينه اشتغال ‌زايي و از اين دست عناوين قانع كننده صرف خواهد كرد. اما واقعيت امر اين است كه اين چند ده ميلياردي كه به دست مي‌آيد هيچ دردي از مردم درمان نخواهد كرد و همچنان قبح مبارزه با قاچاق و قاچاقچي را از بين خواهد برد.

اگر براي يك بار به صورت واقعي با پديده قاچاق برخورد سلبي صورت گيرد قطعاً بازدارندگي آن براي قاچاقچيان به شدت افزايش مي‌يابد. وقتي قاچاقچي به چشم نظاره كننده آتش زدن و امحاء كردن اموالش باشد، انگيزه بعدي وي براي مبادرت به قاچاق كاهش مي‌يابد.

اما با رويه فعلي يك چرخه معيوب در مبارزه با قاچاق شكل گرفته است. سازمان‌هاي نظارتي كالاي قاچاق را كشف و ضبط مي‌كنند و پس طي امور اداري آن را به مزايده و فروش مي‌گذارند و نهايتاً آن كالا بارديگر وارد بازار مي‌شود! اين روش چگونه مي‌تواند مبارزه با ورود كالاي قاچاق تلقي شود؟!

ماهيت مبارزه با قاچاق جلوگيري از ورود كالاهاي مشابه به بازار و عدم ضعف قيمت كالاي توليد داخل در برابر نمونه خارجي مي‌باشد. اما با اينگونه مبارزه‌هاي معيوب چه حاصلي براي توليد و توليد كننده داخلي وجود خواهد داشت.

نهادهاي نظارتي ما با اين روش هاي موجود چگونه از چرخه توليد داخلي حمايت مي‌كنند؟ اگر اين ضعف‌هاي موجود از بابت نبود قانون است چرا مجلس و نمايندگان ملت كاري انجام نمي‌دهند؟ اگر اين قصور از جانب عوامل اجرايي دولت است، چرا مسئولان كه مدام دغدغه اقتصاد را دارند اقدام جدي انجام مي دهند؟ اگرهم قانون وجود دارد و مسئولان اجرايي در انجام وظايف درست عمل مي كنند، چرا احكام قضايي دربرخورد با متخلفان به اين سبك و سياق اعمال مي‌شود؟

به هرترتيب با فروش اين چند ماشين نه دردي از مردم دوا خواهد شد و نه تاثيري در بهبود وضعيت مبارزه با قاچاق شكل مي‌گيرد. تغيير واصلاح روش در مبارزه با قاچاق نياز به هماهنگي و برنامه ريزي صحيح در قواي سه گانه دارد تا روند قانوني برخورد با قاچاق و قاچاقچي به صورت جدي و بدون اغماض به مرحله اجرا برسد.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۳ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - 22 August 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن