واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «باران» تبعیض مالياتي را میبرد
ندادن اطلاعات لازم در مورد عوايد و منافع مشمول ماليات به مقامهاي مسئول يكي از مهمترين و گستردهترين عوامل فرار مالياتي تلقي ميشود ...
ندادن اطلاعات لازم در مورد عوايد و منافع مشمول ماليات به مقامهاي مسئول يكي از مهمترين و گستردهترين عوامل فرار مالياتي تلقي ميشود در حالي كه از اين عدم شفافيت هم نارضايتي فعالان اقتصادي اصناف را با پرداخت علي الرأس به همراه داشته است و هم درآمدهاي مالياتي كاهش يافته به نحوي كه رئيس كل سازمان امور مالياتي، رقم فرار مالياتي در كشور را بين 130 تا 300 هزار ميليارد ريال اعلام كرده است.
اما چرا طرح صندوقهاي مكانيزه اجرا نميشود و چه مزيتهايي دارد؟ در اين باره ايرنا ميزگردي برگزاركرده كه در آن مجري طرح «باران» معتقد است: ماليات بايد از همه اقشار جامعه به صورت عادلانه گرفته شود، اما امروز شاهديم كارمند يا كارگري كه بايد بخشي از درآمد مازاد بر 13 ميليون ريالي خود كه معاف از ماليات است را به عنوان ماليات بپردازد، اما انواع مالياتها با عناوين مختلف (مصرف، ارزش افزوده و...) از وي اخذ ميشود.
«حميدرضا سعدالله» گفت: همين مسئله منجر به بروز نوعي حس بياعتمادي در جامعه به مسئله ماليات شده است، به طوري كه حقوقبگيران پايان هر ماه بخشي از درآمدشان به عنوان ماليات از حقوقشان كسر ميشود و در مقابل بسياري اصناف ماليات نميدهند و اين موضوع تبعيض و ظلم است. به گفته اين مقام مسئول، امروز شاهديم كه به دليل عملكرد نامناسب دولت در سالها و ادوار گذشته براي ايجاد اشتغال، 20 برابر نياز كشور صنف وجود دارد.
سعدالله تصريح كرد: در طرح تجهيز اصناف به صندوق مكانيزه فروش موسوم به «باران» به دنبال آن هستيم تا ماليات هر سه ماه تسويه شود كه به اين ترتيب، علاوه بر كمرنگ شدن مقوله قاچاق در كشور، آمار و اطلاعات شفاف در اختيار وزارت اقتصاد و سازمان امور مالياتي قرار داده ميشود تا مالياتهاي مربوط محاسبه و وصول شود.
وي افزود: همچنين مردم ميتوانند با كارتهاي اعتباري كه براساس كسري حقوقشان دريافت ميكنند، از صنوفي كه فاكتور رسمي ارائه ميكنند خريد كرده و با توجه به وجود اطلاعات خريد آنان در شبكه، همان به عنوان مالياتشان محاسبه شده و از ماليات حقوقشان كسر شود. مجري طرح تجهيز اصناف به صندوق مكانيزه فروش اتاق اصناف ايران تصريح كرد: اين ساختار در صورت اجرايي شدن ميتواند به كاهش شكاف طبقاتي و اقتصادي موجود در كشور بينجامد.
وي خاطرنشان كرد: هم اينك چهار بانك و 10 توليدكننده براي حمايت از اين طرح اعلام آمادگي كردهاند. همچنين «منصور بردبار مقدم» عضو هيئت حل اختلاف ماليات بر ارزش افزوده افزود: امروز شاهديم با وجود ركود در كشور، اما مالياتها رو به افزايش است و رشد دارد. وي گفت: اعمال سليقه و آگاهي نداشتن از شرايط مشاغل مختلف، از جمله ايرادات وارده به مميزان مالياتي است. بردبار مقدم يادآور شد: مطابق آمار موجود هر مميز مالياتي سالانه 700 پرونده براي بررسي در اختيار ميگيرد كه رسيدگي به همه آنها سخت و دشوار است.
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]