واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حجتي: مصرف خميرمرغ راهكار ميخواهد
وزير جهاد كشاورزي از مثبت شدن تراز گندم با توليد ۱۰ ميليون تني در سال جاري خبر داد و گفت: بايد براي مصرف خميرمرغ مانند ديگر كشورهاي دنيا راهكار مشترك ارائه شود، چراكه سالانه ۱۰۰ هزار تن از اين محصول در كشور توليد ميشود.
محمود حجتي در مراسم امضاي تفاهمنامه همكاري مشترك با وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در زمينه پيشگيري و كنترل بيماريها و عوامل خطر اظهار كرد: توسعه قطعهبندي و بستهبندي مرغهاي منجمد براي سهولت مصرف مردم در دستور كار وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد و سالانه تا ۱۰۰ هزار تن خميرمرغ از اين طريق توليد ميشود كه بايد براي مصرف آن همانند دنيا راهكار مشترك ارائه شود. وي با بيان اينكه ميزان خريد تضميني گندم تا امروز از مرز ۱۰ ميليون تن فراتر رفته و تراز توليد و مصرف گندم كشور به نفع توليد مثبت شده است، افزود: تاكنون 6 هزار ميليارد تومان از مطالبات گندمكاران پرداخت شده در حالي كه در سال ۱۳۹۲ كل خريد گندم 3 هزار و 800 ميليارد تومان بوده است.
وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: از نيمه تيرماه با افزايش توليد، روزانه ۱۷۰ ميليارد تومان گندم خريداري شد كه براي تأمين منابع از خزانه و بانكها محدوديتهايي وجود داشت و رئيسجمهوري دستور دادند در اولين فرصت اعتبارات در اختيار قرار گيرد.
سرانه مصرف شير پايين است
حجتي بيان كرد: سرانه مصرف محصولات سالم نظير شير در كشور با وجود افزايش ۱۰ درصدي توليد، سبزيجات و آبزيان با وجود افزايش مصرف، پايينتر از ميانگين جهاني و سرانه مصرف محصولات شكر و روغن كه موجب بيماري ميشود، بيشتر از ميانگين جهاني است كه بايد با همكاري وزارت بهداشت در زمينه افزايش سرانه محصولات سالم فرهنگسازي شود. وي از توليد 5/1 ميليون تني شكر در سال گذشته خبر داد و گفت: با مصوبه ستاد تنظيم بازار، قيمت شكر به ازاي هر كيلوگرم 2 هزار و 530 تومان در بورس عرضه ميشود.
وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: تحقيقات روي محصولات تراريخته با مصرف غيرانساني مانند پنبه با هدف كاهش مصرف سموم در كشور صورت ميگيرد اما عدهاي با ايجاد تشويش اذهان عمومي مردم را نگران ميكنند كه اين موضوع با جديت تحت نظارت قرار ميگيرد.
حجتي با اشاره به اينكه شناسنامهدار شدن و استانداردسازي نهادههاي كشاورزي از جمله كود و سم از اقدامات وزارت جهاد كشاورزي در دولت يازدهم است، اعلام كرد: براي واگذاري توليد واكسنهاي انساني موسسه تحقيقات واكسن و سرمسازي رازي به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (انستيتو پاستور ايران) آمادگي داريم. وزير جهاد كشاورزي درباره وضعيت توليد و تجارت محصولات تراريخته اظهار كرد: هيچ برنج تراريختهاي در جيره غذايي مردم قرار ندارد و تنها كاري كه در چارچوب ضوابط و مقررات مربوط و كميته ملي ايمني زيستي كشور انجام شده، توليد محدود پنبه با رويكرد كشت اين محصول كه كمتر از ساير گونههاي پنبه سم مصرف كند، است.
حجتي با تأكيد بر اينكه هيچ نگراني در زمينه محصولات تراريخته وجود ندارد، گفت: در ارتباط با واردات نيز بيش از دو دهه است كه محصولاتي مانند روغن و ذرت در سطح بينالمللي و در تجارت جهاني عرضه ميشود و سازمانهاي ملي و بينالمللي در زمينه كنترل كيفيت مواد غذايي بر اين مسائل نظارت دارند و اين اطمينان خاطر را به مردم ميدهيم كه اگر مشكلي در اين زمينه وجود داشتهباشد به اطلاع آنها خواهدرسيد و از چنين مسائل و نگرانيهايي جلوگيري ميشود اما به نظر ميرسد دستهايي در كار است تا نگراني و تشويش براي جامعه و مردم ايجاد شود كه بايد سعي كنيم آن را دفع كنيم.
وي همچنين درباره ميزان توليد شكر گفت: زماني واردات شكر بيشتر از توليد بود اما طي دو سال اخير توليد اين محصول روز به روز افزايش يافته است؛ به گونهاي كه توليد آن در اين بازه زماني دو ساله ۴۰درصد نسبت به سال ۱۳۹۲ افزايش داشته است. وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه همچنان اين اختلاف نظر وجود دارد كه ميزان نياز سالانه شكر يك ميليون و ۸۰۰ هزار تن است يا 2 ميليون و ۱۰۰ هزار تن ابراز اميدواري كرد تا توليد شكر به حدي افزايش يابد كه حدود ۵۰۰ هزار تن كسري اين محصول نيز از محل توليد پاييزه شكر تأمين شود.
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]